De Jordaanse wet staat het vermoorden van Israëliërs toe

Plaatje hierboven: Herdenkingsplaats voor de zeven vermoorde meisjes in Naharyim. Deze werd opgericht door leden van naburige kibboets Ashdot Ya’akov. Het toont 7 witte kleine heuvels voor elk vermoord meisje met de naam ‘geschreven’ met bloemen. Op een bord staat een bijbelcitaat uit Psalm 1: 3: “En hij zal zijn als een boom geplant aan de rivieren van water, die zijn vrucht voortbrengt in zijn seizoen, zijn bladeren zullen niet verdorren.

De Jordaanse soldaat Ahmad Mussa Dakasma (aka Ahmed Daqamseh), de moordenaar van zeven Israëlische schoolmeisjes in Naharayim op 13 maart 1997, werd in maart 2017 uit de gevangenis vrijgelaten na slechts 20 jaar te hebben gediend voor het gruwelijke bloedbad. Veel Israëli’s herinneren zich goed het knielen van koning Hussein tijdens zijn bezoek aan de families van de vermoorden.

Als u dacht dat de bevrijde moordenaar berouw had getoond, of ten minste zijn acties zou betreuren, dan heeft u het mis. Dakasma’s naam is de laatste dagen opnieuw in de krantenkoppen te lezen nadat hij een serie berichten schreef waarin de moord op Joden werd aangespoord en mensen werd aangemoedigd om aanvallen binnen Israël uit te voeren.

Op 2 oktober j.l. plaatste hij dit op Facebook: “Telkens als ik verdrietig ben, herinner ik me dat ik een paar Zionisten [de Israëlische meisjes] heb vermoord, en dan wordt ik rustig, mijn geweten zwijgt en verdriet verlaat me.” De post werd verwijderd na veel verzoeken van Israëliërs. Diezelfde dag schreef hij in een andere post: “Iedereen die oproept tot verzet en zelfs als toerist het Israëlische territorium kan binnenkomen – en geen aanval tegen de Zionisten uitvoert – is gewoon een prater.” Dit bericht werd niet verwijderd ondanks klachten. In een andere post die werd verwijderd, pleitte de terrorist voor de moord op Israëlische kinderen op grond van het feit dat wanneer zij opgroeien zij als bewakers zullen dienen.

Op 5 oktober verspreidde Dakasma een video waarin hij onder meer beweerde dat hoewel zijn Facebook-account tijdelijk was gesloten, hij niet bang was en zou blijven doorgaan met het vermoorden van Israëliërs. Hij voegde eraan toe dat hij bereid is eigenhandig nog meer Israëliërs te doden. De video staat nog steeds op zijn Facebook-pagina. Gezien de harde kritiek die Facebook de laatste tijd heeft ontvangen, is het raadselachtig dat het management deze aanzetting tot moord niet verwijdert.

Na het tumult op sociale netwerken over de activiteit van Dakasma, vertelde de moordenaar aan een Jordaanse nieuwswebsite, Khaberni, dat hij handelde volgens de Jordaanse wet. Hij baseerde deze stelling kennelijk op een aanvulling op de Staatsveiligheidswet van 2013 die werd aangenomen in het Jordaanse parlement en de Senaat. De toevoeging verwijdert iedereen die vecht tegen de ‘Zionistische bezetting’ van de definitie van ‘terrorist’. Volgens deze paragraaf wordt activiteit tegen de ‘Zionistische bezetting’ niet als een misdaad gedefinieerd. Zoals de Jordaanse premier Abdullah Nusur uitlegde, is de bezetting een misdaad en de strijd ertegen is een recht.

Deze wet staat de moord op Joden en Israëli’s toe om zonder straf te ondergaan als het bewezen is deel uit te maken van de ‘strijd tegen de bezetting’. Dit Jordaanse beleid wierp zeer snel vruchten af. Op 13 mei 2017 voerde een Jordaanse burger een aanslag uit in Jeruzalem, waarbij een Israëlische politieman werd neergestoken en zwaar gewond. De terrorist werd neergeschoten en gedood. Na het incident viel de Jordaanse regering Israël aan. De Jordaanse minister voor Informatie, Muhammad Muamni zei, “de Israëlische regering, als de macht die verantwoordelijk is voor de bezetting, draagt ​​de verantwoordelijkheid voor het neerschieten van de Jordaanse burger.”

Een gewone Israëlische burger die niet bekend is met de Arabische media kan zich afvragen waarom er spanning heerst tussen de twee volkeren. De vijandigheid bestaat omdat Jordanië een dubbelspel speelt. Aan de ene kant geniet het van de vruchten van de vrede, en aan de andere kant is het snel met het beschuldigen, bekritiseren en anderszins Israël te belagen. Een voorbeeld is de indiening van een voorstel bij de UNESCO in oktober 2016 om de Tempelberg en de Westelijke Muur exclusief tot islamitische heilige plaatsen te verklaren.

Israël moet eisen dat Jordanië de toevoeging aan de wet onmiddellijk afschaft en erop aandringen dat de Jordaanse autoriteiten Dakasma stoppen om verder tot geweld aan te zetten. De koude vrede met Egypte werd het model voor de vredesrelaties tussen Israël en de Arabische staten. Israël vergiste zich in het adopteren van dit model, omdat het wordt gekenmerkt door de soort ranghypocrisie die resulteert in het ondersteunen van terroristen zoals Dakasma (Daqamseh).

Uitbundige feeststemming in Ibdir, Jordanië, wanneer 7-voudig kindermoordenaar Daqamseh vrijkomt op 12 maart 2017


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr.Edy Cohen “Jordanian Law Permits the Murder of Israelis” van 26 oktober 2018 op de site van BESA

♦ naar een artikel van Elad Benari “Jordanian MP praises soldier who killed Israeli schoolgirls” van 21 juli 2017 en een artikelJordan releases terrorist who killed Israeli schoolgirls” en een artikel van Gary Willig “Watch: Murderer of 7 schoolgirls given hero’s welcome in Jordan” van 12 maart 2017 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsland of Peace massacre” From Wikipedia, the free encyclopedia

♦ naar een artikelJordan releases soldier who killed 7 Israeli schoolgirls in 1997 massacre” van 12 maart 2017 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “De Jordaanse wet staat het vermoorden van Israëliërs toe

 1. Met bedorven fruit kan je geen gezonde vruchtensalade maken.

  Zonder deze belangrijke vitaminen slaan fatale ziektes toe.

  De Arabische/Moslim wereld is het Mekka van het bedorven fruit.

  Een totaal zieke wereld is het resultaat!

  Maar de dictator koning van Jordanie & zijn entourage zijn wél graag geziene gasten op de Westerse Koninklijke hoven en in de Internationale Jet set……..wat dan weer het bewijs is van de slechte smaak, hypocresie, arrogantie & wereld vreemdheid van deze groepen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.