Jay Lakritz: ‘Alleen een seculiere Jood gelooft in de klimaathysterie’

Plaatje hierboven: Gemiddelde jaarlijkse temperatuur gemeten door het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) sinds 1833, gepresenteerd op de site van Frank Deboosere, sinds 1987 weerman/presentator op de VRT/Eén. Het jaar 2019 staat samen met 2015 op een gedeelde vijfde plek in de top-10 warmste jaren ooit gemeten. Die meetbare opwarming heeft zich in België ingezet vanaf de industriële revolutie die in ons land begon omstreeks 1798 [beeldbron: FDB]

Jay Lakritz

Hieronder volgt een nogal simplistisch artikel van Jay Lakritz, een religieuze Amerikaanse Jood, omtrent de opwarming van de aarde. Jammer dat hij, net zoals zovelen, de ‘gelovers’ en ‘niet-gelovers’ (onder Joden) in de klimaatopwarming opdeelt in links en rechts, politiek georiënteerd. Met dat politiseren van iets wat in se een natuurlijke evolutie is, komen we er natuurlijk nooit uit.

Zonder hysterisch te worden spreken – wat mij betreft – de cijfers voor zich. De aarde (in Ukkel/Brussel) is de voorbije decennia inderdaad opgewarmd. Persoonlijk meen ik dat dit natuurlijke temperatuur schommelingen zijn die al bij al volkomen normaal zijn en geen mens die daar wat aan kan doen. Overigens betekent dit niet het einde van de aarde, maar misschien wel het einde van de mensheid (althans toch in Ukkel).

Het goede nieuws is dat dit zich allemaal uiteindelijk herstelt op natuurlijke wijze ook al kan het misschien wel 100 (of meer) miljoenen jaren duren. Maar dan wel hopelijk zonder het meest bloeddorstigste roofdier en de grootste milieuvervuiler aller tijden: De Mens, aka de Homo Sapiens Sapiens.


Alleen een seculiere Jood gelooft in de klimaathysterie

door Jay Lakritz

Wat gelooft de Joodse politieke linkerzijde over de klimaatverandering? Zij is van mening dat gletsjers vanwege de stijgende temperaturen zullen smelten, moessons grote schade aanrichten en uiteindelijk het water de hele wereld zal bedekken en al het leven vernietigen zoals wij het kennen.

Klinkt bekend? Als u zoals ik bent, heeft u overeenkomsten opgemerkt tussen hysterie tegen klimaatverandering en Parshas Noach, die we onlangs in de Sjoel (synagoge) hebben gelezen.

Eerder deze maand publiceerde de Verenigde Naties een rapport waarin ze waarschuwden dat als we onze manier van leven binnen 12 jaar niet veranderen, de wereld zoveel zal opwarmen dat we het punt van geen terugkeer voorbij zullen zijn en de wereld zal worden vernietigd. We hebben maar 12 jaar!

Deze voorspelling doet me denken aan mijn leraren op de middelbare school die het onveranderlijke wetenschappelijke ‘feit’ verklaren dat overbevolking zou resulteren in een wereld die zo vol is dat het onmogelijk zou zijn om mensen te voeden en dat er binnenkort geen plek meer zou zijn om te leven. Het menselijk ras was binnen 20 jaar bestemd voor vernietiging tenzij we onze bevolking drastisch verminderden, zeiden ze.

Ze presenteerden deze voorspelling als objectieve wetenschap, hoor. En wanneer het niet tot wasdom kwam? Welnu, dan wordt het weer gewoon vergeten en onder het tapijt geveegd, zoals de meeste van deze theorieën over wereldwijde vernietiging uiteindelijk zijn gebleken.

Dus wie zijn wij dat we van klimaatverandering en wereldwijde vernietigingshysterie maken? Ik geloof dat het nog een andere manifestatie is van de religie van het Joodse liberalisme. Liberalisme kan, en wil niet, het concept accepteren van een almachtige God die het universum beheerst; toch streeft de ziel van de Jood naar ‘gerechtigheid’ en ‘gelijkheid’ en moet hij in een hogere macht geloven. Dus het plaatst een grendel op de vermeende morele zekerheid van het liberalisme.

Religie vertelt ons om ons morele gedrag te veranderen om goddelijke woede te voorkomen. Liberalisme zegt ons om onze ecologische voetafdruk te verkleinen om te ontsnappen aan de toorn van de natuur. De manier waarop linkse Joden de traditionele religieuze overtuigingen hebben vervangen door het seculiere liberalisme, is eigenlijk nogal opmerkelijk.

Hashem beloofde ons specifiek dat Hij de wereld nooit meer zou vernietigen. Dat is voor wat een Torah gelovige Jood weet wat de waarheid is. De opwarming van de aarde kan enige aantasting van het milieu veroorzaken, maar we zijn ervan overtuigd dat Hashem de mensheid nooit volledig van de aardbodem zal wegvagen. Hashem deed een onveranderlijke gelofte. Dat is wat we nodig hebben om onze overtuigingen voor de opwarming van de aarde op te baseren en niét op de huidige modieuze wetenschappelijke theorieën.

door Jay Lakritz


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jay Lakritz “Only A Secular Jew Can Believe Climate Hysteria” van 25 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

4 gedachtes over “Jay Lakritz: ‘Alleen een seculiere Jood gelooft in de klimaathysterie’

 1. Ik herinner me nog goed de winter van 1962-1963 toen ik met een gebroken been thuis in bed lag. Omver gereden op m’n fiets door een vrachtwagen die me op het fietspad (!) onderschepte op weg naar school.

  Bitterkoud was het toen. Wellicht de koudste winter sinds de metingen begonnen in België in 1833. De sneeuw was opgewaaid tot aan de nok van het dak van ons huis (in Sint Job in’t Goor).

  Historisch onderzoek wees uit dat het zelfs de op één na de koudste winter was sinds de Middeleeuwen. De zee aan de kust was bevroren (plaatje hieronder). Nooit gezien en sindsdien ook niet meer.

  Ook toen was er sprake van een nieuwe ijstijd tot aan de volgende hete zomer, dan was ook dat weer gepasseerd en vergeten.

  Eerlijk gezegd, ik maak me veel minder zorgen over de klimaatschommelingen dan om de vervuiling van het milieu dat werkelijk een impact heeft op de gezondheid van mensen en dieren.

  En daar kunnen we wél iets aan doen.

  Like

 2. JOEPIEDEPOEPIE !! AEO !! klopt helemaal ! co2 geloof is als de middeleeuwse aflaat !! 0.004 is NORM !! uit ijsmonsters van de zuidpool tot steenmonsters uit binnen-mongolie wijzen daarop ! CO2 is transporteur van temperatuur: oceanen zijn bevroren in de nacht en koken overdag zonder co2 ..het plantleven en mensleven is niet mogelijk zonder co2 ; nergens zo’n uitbundig onkruid -woekering als langs de snelweg ? lang niet alles wat wij doen als mensen is schadeloos of straffeloos : we besmeuren onze zee , we bevuilen onze landen , we schuiven de rekening daarvoor door naar onze kinderen en kleinkinderen :die mogen straks onze rotzooi opruimen: niet netjes dus!

  Tot schaamte mag ik misschien melden dat de “mensheid” ook al druk bezig is om de ruimte om de planeet aarde aardig in een vuilnisbelt aan het veranderen is ? een kompleet aan boutjesschroefjessatelieten enzovoort hangt rond boven ons !

  misschien komt het ooit nogwel goed met ons ?? wie weet !

  Like

 3. Ook ik geloofde vroeger in het CO² verhaal zoals dat tegenwoordig gepresenteerd wordt. Maar op een dag las ik een artikel, onderbouwd met cijfers, en zo viel ik van mijn geloof in het CO² sprookje af. Net zoals de meesten, had ik geen flauw idee, hoeveel CO² zich in onze atmosfeer bevond. Nou, toen ik er dus achter kwam, hoe weinig het is, tja……..toen ging ik me afvragen, waarom dit sprookje nog steeds zo zorgvuldig in stand wordt gehouden. Maar laat ik eerst even verklappen, hoe het zit. In onze atmosfeer zit 78 % stikstof en 21 % zuurstof, en dat is dan al 99 %. Oké, dan is die ene overgebleven procent natuurlijk CO² ? Mis! Die ene procent bestaat uit meerdere rest gassen, en de hoeveelheid CO² in onze atmosfeer is met 0,038 % dan ook te verwaarlozen. Is het giftig? Lijkt me dus niet, want we ademen het zelf uit. CO² is onmisbaar voor de plantengroei, en daarom wordt het zelfs extra in de tuinbouwkassen toegevoegd zodat de opbrengsten hoger worden. Een hoeveelheid van 0,038 % in onze atmosfeer staat in een verhouding van 1:2631, dus ons klimaat daarmee op hol laten slaan is uitgesloten. Alsof een zeeschip zou zinken door het gewicht van een meeuw die op het dek neerstrijkt! Het CO² sprookje wordt in ieder geval zorgvuldig door allerlei instanties en overheden in stand gehouden, want als men het in het nieuws of in publicaties over CO² heeft, spreekt men altijd in termen van zoveel miljoenen tonnen CO², en heeft men het nooit over percentages. En zo komt men op het onzinnige plan om Nederland van het aardgas af te krijgen, maar zolang we het gas nog gebruiken, wordt de energiebelasting op aardgas de komende jaren nog even flink verhoogd! Kassa!!!!
  Is het klimaat dan niet warmer geworden? Zeker wel, ik kan dat zelf ook constateren, alleen, het heeft niets met CO² te maken. Waarom zouden we de huishoudens in Nederland dan op duizelingwekkende kosten jagen om van het gas af te gaan? Groningen? Oké. En Putin? Oké, daar hoeven we ons gas toch niet te kopen? Waarom niet ons aardgas in Israël kopen? Dit kleine landje beschikt over een enorme hoeveelheid aardgas, dus waarom niet daar te rade gaan?
  Laten we dat CO² sprookje nu maar vergeten, we kunnen niets aan ons veranderlijke klimaat doen. Van alle in onze atmosfeer aanwezige CO² is 75 % van natuurlijke oorsprong, slechts 25 % is afkomstig van menselijke activiteiten!
  Dus van die 0,038 % CO² is slechts een kwart van menselijke activiteiten afkomstig!

  Like

 4. klimaat hysterie ? wat te denken ? geologisch gezien: niet zolang geleden waren maas rijn en theems zuster-rivieren die samen uitmondde tussen dover en Calais men kon van den helder te voet naar Newcastle ( doggersland) mammoet bison en neushoorn botten en tanden worden nu nog opgevist ! tussen 1200-1500 was er in de lage landen een kleine ijstijd met veel stormvloeden en hongersnoden vanwege zeer lange winters ! dat men nu met verbeterde en uitgebreide meetmethodes en nieuwsvoorziening te werk kan zijn wilt niet zeggen dat er heden MEER of ERGERE natuurrampen zijn : er zijn alleen jammer genoeg meer slachtoffers te betreuren !! in de tijd van napoleon woonden er 2 miljard mensen op deze planeet : nu zowat 8 miljard ! iedere gebeurtenis ,waar ook ter wereld, komt uitgebreid op het avondnieuws- voer voor klimaatgelovers !

  een wijs man ( winston churchill ??) zei eens :: ik geloof alleen de statistiek die ik zelf verzonnen heb !!

  moeder natuur gaat haar eigen gangetje ; die trekt zich van ons niets aan !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.