Human Rights Watch: ‘Palestina’ is een politiestaat; Westen moet stoppen met hulp te sturen

Plaatje hierboven: Nationale Veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit (NSF), zowat 42.000 soldaten (in 2007), zijn berucht om hun gebruik van disproportioneel geweld en terreur jegens de eigen bevolking in de door de PA geleide Arabische semi-autonome gebieden (Area A en -B) in Judea & Samaria. De Palestijnse NSF, die in 1994 werd opgericht als onderdeel van de Oslo Akkoorden, werd opgeleid, bewapend en uitgerust door de VS en de Italiaanse Carabinieri.

Meestal slokken alle beschuldigingen over Israëlisch machtsmisbruik alle krantenkoppen op en blijft er weinig speelruimte over om over de bewijsbare overvallen te berichten die op de Palestijnen worden begaan door hun eigen regering. En volgens een vernietigend bericht van Human Rights Watch is dit misbruik “systematisch”.

Het bericht noemde zowel de Palestijnse Autoriteit op de “Westelijke Jordaanoever” als het Hamas-regime in Gaza “politiestaten” en vroeg zich af waarom westelijke regeringen, die zich uitspreken tegen zulke zaken, zoveel van hun belastinggeld naar de Palestijnen sturen.

“Vijfentwintig jaar na Oslo hebben de Palestijnse autoriteiten op de ´Westelijke Jordaanoever´ en in de Gazastrook slechts beperkte macht gekregen, maar waar ze autonomie hebben, hebben ze parallelle politiestaten ontwikkeld”, schreef Tom Porteous, de plaatsvervangend directeur van Human Rights Watch, die er bij de internationale gemeenschap op aandrong te stoppen met alle financiële hulp, “totdat de autoriteiten deze praktijken indammen en diegenen ter verantwoording te roepen die verantwoordelijk zijn voor het misbruik.”

Tot de schendingen van de mensenrechten, die Human Rights Watch onthulde na 147 Palestijnen geïnterviewd te hebben, zouden “systematische willekeurige arrestaties en martelingen” behoren, die “belangrijke mensenrechtenverdragen schenden, waartoe Palestina onlangs is toegetreden” en “een misdaad tegen de menselijkheid en het Internationaal Hof van Justitie” zouden kunnen zijn.

Verschillende Palestijnen, die in het bericht geciteerd werden, spraken van verschrikkelijke mishandelingen door hun eigen politie- en veiligheidstroepen.

Een journalist, die op de ´Westelijke Jordaanoever´ werd gearresteerd omdat hij kritiek had op de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas, zei dat de politieagenten zijn handen aan het plafond vastgebonden zouden hebben “en langzaam aan het touw trokken om druk op zijn armen uit te oefenen, wat hem zo vreselijk pijn deed dat hij aan een politieagent moest vragen om zijn broek omhoog te trekken nadat hij van het toilet gebruik gemaakt had, omdat hij dat zelf niet kon.”

Een ambtenaar in Gaza, die werd gearresteerd omdat hij het had gewaagd Hamas op Facebook te bekritiseren, werd blootgesteld aan een “positie-foltering”, waarbij hij “vreselijke pijn voelde in mijn nieren en in de wervelkolom” en dat het voelde alsof zijn nek zou “breken” en zijn lichaam zou “scheuren”.

In het bericht werd zeer veel tijd besteed aan het gebruik van “positie-foltering”, waarbij zowel de Palestijnse Autoriteit als Hamas-autoriteiten gevangenen in posities zouden dwingen die vreselijke pijn veroorzaken, maar bijna geen lichamelijke schade achterlaten.

Je zou je kunnen afvragen waarom de internationale gemeenschap, die zich vanwege de vermeende wrede omgang van Saoedi-Arabië met de regime-kritische journalist Jamal Khashoggi zo enorm opwindt, maar die tientallen jaren lang gelijksoortige mishandeling door de Palestijnse Autoriteit genegeerd heeft.

Het antwoord is vermoedelijk dat de wereld niet zo geïnteresseerd is in de Palestijnse Arabieren (wat door de zwakke reactie op de moord op duizenden van hen in de Syrische burgeroorlog bewezen wordt) en alleen aandacht aan hen schenkt, omdat het conflict te maken heeft met de alom verachte Joden.

door NAI Redaktion


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian forces accused of torturing critics in West Bank and Gaza” van 23 oktober 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelTwo Authorities, One Way, Zero Dissent – Arbitrary Arrest and Torture Under the Palestinian Authority and Hamas” en een artikel van Amy Braunschweiger en Omar Shakir “Interview: How Palestinian Authorities Crush Dissent” van 23 oktober 2018 op de site van Human Rights Watch (HRW)

♦ in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Human Rights Watch: “Palästina” ist ein Polizeistaat, der Westen sollte aufhören, ihm zu helfen” op de site van Israel Heute van 25 oktober 2018.

3 gedachtes over “Human Rights Watch: ‘Palestina’ is een politiestaat; Westen moet stoppen met hulp te sturen

  1. Deze opmerkelijke ‘openbaring’ van HRW komt vast na een avondje te veel blowen……ze waren gewoon niet zichzelf!

    Geliked door 1 persoon

    1. Hoi Shapira : krek pot speed ? ze hebben wel gelijk !! hamas&co , fatah en confraters zijn rabiaat gemener tegen “eigen volk” dan die verderfelijke duivelse joden ooit zullen zijn !! ; de doden en gewonden in gaza worden gewoonlijk aan Israel toegeschreven , maar is de werkelijkheid niet ietsiepietsie anders ??

      Like

Reacties zijn gesloten.