Jeruzalem heroveren op de Arabieren met één huis tegelijk

We zijn in de technologische wereld van vandaag gewend om sneller te gaan. Van snel eten tot snel daten, van direct e-mail verzonden foto’s tot expresleveringen, alles flitst voorbij met bijna geen tijd om het te verteren.

Maar ten minste één ding blijft zijn tijd nemen, onverbiddelijk maar niet snel vorderend: het besef van de nationale bestemming van het Joodse Volk. Zoals de vroege Zionisten altijd zeiden: “Eén dunam per keer, één geit per keer.” En zoals de Bijbel zelf belooft: beetje bij beetje zal ik vóór jou de bezetters van het land verdrijven.

Overweeg bijvoorbeeld dit droge, vijandige rapport van het PLO-persbureau WAFA afgelopen vrijdag: “Bewoners van het Aqbat Darwish-gebied in het moslimkwartier in de Oude stad van Jeruzalem, waren verrast toen Joodse kolonisten op donderdag in de vroege ochtenduren een gebouw in hun buurt overnamen… De kolonisten trokken naar het gebouw dat eigendom was van de Joudeh-familie, dat [werd] gebruikt als een kliniek. De buren zeiden dat het gebouw zich in de buurt van de Al-Aqsa-moskee bevindt [net zoals alles in de Oude Stad – HF].”

Dat wil zeggen, een nachtelijke operatie die werd uitgevoerd in totale geheimhouding en onder uiterste veiligheidsmaatregelen – het hoogtepunt van maanden van al even geheime en intense onderhandelingen door de Ateret Cohanim organisatie – voor Joden om een ​​klein huis terug te krijgen in hun eigen historische, heilige , hoofdstad.

Oké, het waren misschien maar twee huizen. Zoals het WAFA-rapport vervolgde: “Kolonisten namen op woensdag ook een gebouw over in het Wadi Hilweh-gebied van de Silwan-buurt in Oost-Jeruzalem, op enkele meters afstand van de Al-Aqsa-moskee, maar buiten de stadsmuur.”

En toch, ondanks de ogenschijnlijk kleinschalige prestatie, wat gezang, wat een vreugde! De terugkerende Joden, die een gebouw kochten en terugwonnen in het noordelijke deel van wat bekend staat als de Moslimwijk van de Oude Stad, zongen en dansten vol enthousiasme en diep geluk, “V’shavu banim l’gvulam – De kinderen zullen terugkeren naar hun grenzen!”

Ja, dit is hetzelfde lied dat Joden in het Land van Israël al decennialang zingen en toch worden we het nooit moe. Het kan nog tientallen jaren duren, maar de 2.500 jaar oude woorden van onze profeten zullen zich blijven materialiseren in onze eigen generatie terwijl het Joodse Volk naar huis blijft komen naar Jeruzalem en het Heilige Land.

Het zingen werd zelfs niet gestopt door dreigementen van Arabieren die niet in staat zijn om de legale aankoop door Joden te tolereren van een gebouw in een buurt dat, historisch gezien, nooit heeft opgehouden Joods te zijn. In de afgelopen twee decennia zijn ten minste zeven Joden vermoord in de Oude Stad door Arabieren, waaronder drie sinds november 2015. Voor deze moordenaars gaat zelfs één Jood die de Stad van David binnengaat, het proces van Joodse verlossing te snel.

Houdt in gedachten dat het ‘Moslimkwartier’ nooit exclusief moslim was; Joden en christenen woonden daar ook. De Joden waren echter gedwongen om hun huizen te verlaten in de nasleep van de islamitische rellen in 1929 die werden aangestoken door Hitler-adviseur Haj Amin al-Husseini.

‘’Hun weg dwingen’ – Nee
Overigens, voor een glimp van hoe WAFA in het algemeen verslag uitbrengt over Joden in Jeruzalem, let op dit rapport over een typisch bezoek van Joodse aanbidders aan de Tempelberg:

“Meer dan 100 Joodse kolonisten vergezeld van Israëlische veiligheidstroepen baanden zich een weg naar de Al-Aqsa-moskee van Jeruzalem op zondag, volgens lokale bronnen … meer dan 75 extremistische Israëlische kolonisten en ongeveer 30 studenten van talmoedische yeshiva’s braken in groepen binnen in de heilige moskee, onder zware bescherming van de Israëlische politie. De kolonisten voerden Talmoedische rituelen en gebeden uit op de heilige plaats.”

Elke toerist die ooit de Tempelberg heeft bezocht en de strenge supervisie en politiebeperkingen heeft gezien die op Joodse bezoekers worden gelegd, kan alleen maar lachen om dit verslag. ‘Een weg banen’ en ‘inbreken’ gaat over de meest onnauwkeurige manier waarop hun bezoek kan worden beschreven. En ondanks de ‘status-quo’ die Joodse bezoekrechten op de heilige plaats duidelijk toestaat, mogen Joden slechts enkele schrale uren binnengaan op bepaalde dagen van de week.

Amper verholen antisemitisme
Politiek analist Shai Ben-Tekoa heeft onlangs uitgelegd dat ‘Palestijn’ eigenlijk een antisemitische term is. Het populaire gebruik ervan omvat tegenwoordig veel groepen – moslim-Arabieren, christelijke Arabieren, Druzen, Bedoeïenen en mogelijk Circassiërs – maar slechts één groep wordt daar absoluut nooit onder begrepen: de Joden. Dat wil zeggen, zij die zeggen ‘Palestina Vrij!’ of roepen om een ‘Palestijnse staat’, zeggen in feite: “Geen Joden toegestaan!”

De Arabieren beweren zelfs dat Jezus een Palestijnse Arabier was – ondanks het feit dat hij op zijn Joods-zijn was en dat de Romeinen reeds meer dan een eeuw in het Heilige Land woonden vooraleer ze het Palaestina begonnen te noemen. Ook in 2010 citeerde een Arabische auteur, Samih Ghanadreh, op amusante wijze Yasser Arafat, de vader van het hedendaagse terrorisme, op een nationaal televisienetwerk van de PA vertelde dat Jezus “de eerste Palestijnse martelaar” was.

En overweeg dit juweeltje van Mahmoud Abbas, de financier van de moord op de Olympische Spelen in München en president-voor-het-leven van de Palestijnse Autoriteit. Hij noemde Jezus “een Palestijn die het evangelie bracht en wereldwijd een gids werd voor miljoenen mensen die net zoals wij, de Palestijnen, vechten voor onze vrijheid, 2000 jaar later”!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hillel Fendel en Chaim Silberstein “Recapturing Jerusalem One House At A Time” van 25 oktober 2018 op de site van KeepJerusalem.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.