Palestijnse hypocrisie omtrent het Amerikaanse consulaat en de ambassade van West-Jeruzalem

Plaatje hierboven: Het Amerikaanse consulaat in ‘West’-Jeruzalem [beeldbron: First.One.Through]

De Verenigde Staten hebben al tientallen jaren een consulaat in het westelijke deel van Jeruzalem, ondanks de ‘controversiële’ en ‘betwiste’ aard van de stad die was gepland als een onafhankelijk ‘corpus separatum’ samen met Bethlehem in het verdelingsplan van de Verenigde Naties van 1947.

Het Amerikaanse consulaat leverde geen diensten aan Israël, maar bestond alleen om diensten te verlenen aan Palestijnse Arabieren van de Westelijke Jordaanoever en Gaza, voor zaken als visa. Israël klaagde nooit over de Amerikaanse operaties voor Palestijnen die in de hoofdstad van Israël gebeiteld zaten. Decennialang bleef Israël zwijgen over deze belediging.

Maar Israël zou zijn grote waardering voor de Verenigde Staten tonen toen president Donald Trump de intentie van de VS bekendmaakte om de realiteit te erkennen dat Jeruzalem dienst doet als hoofdstad van Israël, en plannen heeft om de Amerikaanse ambassade naar de stad te verplaatsen vanuit Tel Aviv.

De VS openden de ambassade in mei 2018 (plaatje onderaan) en kondigden op 18 oktober ’18 plannen aan om de diensten van het Amerikaanse consulaat in het nieuwe ambassadegebouw te ontvouwen en de huidige locatie van het consulaat te sluiten.

De Palestijnen waren meteen door het dolle heen. Net als toen de VS haar ambassade naar Jeruzalem verplaatsten, maakte de Palestijnse Autoriteit bezwaar tegen de sluiting van het Amerikaanse consulaatkantoor. Hun hypocrisie heeft hen nooit gehinderd om over de rooie te gaan.

♦ Al tientallen jaren zat het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem om Palestijnen te dienen, maar de Palestijnen raakten verbitterd toen de VS haar ambassade voor Israël naar Jeruzalem verplaatsten. Is een aanwezigheid van de VS in Jeruzalem alleen OK voor de Palestijnen?

♦De Palestijnse Autoriteit eist het oostelijke deel van Jeruzalem op als hoofdstad, maar aanvaardde het bestaan ​​van het Amerikaanse consulaat voor Palestijnse Arabieren in West-Jeruzalem. Legt de Palestijnse Autoriteit ook aanspraak op het westelijke deel van Jeruzalem?

Te lang heeft de VS te veel respect getoond voor de gevoeligheden van de Palestijnse Arabieren toen deze Israël afsnauwden, maar omdat Israël zo afhankelijk was van de Verenigde Staten, leed Jeruzalem de vernederingen in stilte.

De tijden zijn echter veranderd en Israël kan nu openlijk president Trump bedanken voor zijn behandeling van het land met het respect van een soevereine natie, een bloeiende democratie en een echte Amerikaanse bondgenoot.

Plaatje hierboven: Amerikaanse ambassade in Jeruzalem


Bronnen:

♦ naar een artikelWestern Jerusalem’s U.S. Consulate and Embassy” van 19 oktober 2018 op de site van First One Through

Een gedachte over “Palestijnse hypocrisie omtrent het Amerikaanse consulaat en de ambassade van West-Jeruzalem

  1. Om kromme dingen recht te zetten moet je ze eerst (h)erkennen.

    Dit is wat Amerika nu eindelijk doet en waarom ‘de palestijnen’ & vrienden nu zo staan te blazen.

    Hun hete luchtballon loopt leeg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.