Defensieminister: ‘Een andere confrontatie met Hamas wordt onvermijdelijk’

Hamas

Minister Avigdor Liberman zei deze donderdagochtend dat het raketvuur vanuit Gaza ’s nachts richting Israël niet door Hamas-terroristen  (plaatje hierboven) werd uitgevoerd. Geïnterviewd door Israel Defense Forces Radio, zei Liberman: “Alle bronnen geloven dat Hamas vanavond niet vuurde op Israël.”

Waarmee hij bedoelde dat het één van het dozijn andere terreurorganisaties in Gaza is geweest. De minister voegde eraan toe dat “Een andere confrontatie onvermijdelijk wordt. Wij moeten hen zo hard mogelijk terugslaan als we kunnen.”

Geïnterviewd door Israel Defense Forces Radio over de situatie in Gaza, zei Liberman ook: “De premier legt een zware druk op het leveren van brandstof aan de Gazastrook. Alle leiders van het defensie establishment vroegen om dit een kans te geven.”

Hij voegde eraan toe: “Hamasleiders zeggen: brandstof noch salarissen zullen de zaken kalmeren. We willen het opheffen van de blokkade, dat wil zeggen de vrije instroom van wapens, munitie en leden van Hezbollah en dat is niet mogelijk.”

Minister van Onderwijs Naftali Bennett zei over het haast dagelijkse Gaza geweld en een mogelijk staakt-het-vuren met Hamas en Co:

“Op dit moment doen we ons zelf geweld aan en zeggen we: ‘Nu zijn we in onderhandelingen, dus we zullen niet op je schieten om de onderhandelingen te voltooien.’ Israëls beleid moet terugkeren naar zijn axioma: de grens is absoluut. Terroristen: raak het hek niet aan, steek probeer het hekken niet over te steken en beschadig het hekken niet. De eenvoudige regel zou moeten zijn: nultolerantie voor terroristen, veiligheid en een normaal leven voor de bewoners. Ik zal hier voor blijven vechten.”


Bronnen:

♦ naar een artikelLiberman: Hamas is not the one who fired tonight at Israel” en een artikelDefense minister: Another confrontation with Hamas is inevitable” van 25 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva