Hamas hervat beschieting met raketten van Israël; IDF slaat hard terug

Op woensdagavond 24 oktober, kort na 23u15 (locale tijd) gingen de sirenes van het ‘Rood alarm’ af in Regionale Raden van Eshkol en Merhavim in de Gaza-envelop. De IDF zei dat een lancering van een raket uit Gaza naar het Israëlische territorium werd geïdentificeerd.

Het Iron Dome luchtverdedigingssysteem van het IDF lanceerde één interceptor richting het projectiel. Er wordt echter aangenomen dat de raket niet werd onderschept en explodeerde in open gebied. Veiligheidstroepen voerden zoekopdrachten uit in het gebied. Er waren geen meldingen van lichamelijk letsel of schade.

Eerder op woensdag viel de Israëlische luchtmacht een Hamas-post in Gaza aan. De IDF zei dat het een terroristenploeg had geïdentificeerd die ballonnen met eraan vastgehchte brandbommen naar Israël lanceerde.

Een reactie van Israël op de raketbeschieting bleef niet lang uit. IDF-vliegtuigen bestookten deze ochtend acht terroristische doelwitten en drie militaire installaties die behoorden tot de terroristische organisatie Hamas in Gaza. Volgens de IDF-eenheid van de woordvoerder zijn enkele van de doelen die werden geraakt door de IDF, een militaire compound in de noordelijke Gazastrook, een trainingsfaciliteit en een productie- en opslaglocatie voor munitie in de zuidelijke Gazastrook.

“De terreurorganisatie Hamas is verantwoordelijk voor alle gebeurtenissen die in de Gazastrook plaatsvinden en daaruit voortvloeien, en zal de gevolgen dragen voor de terreur die het heeft gepleegd tegen Israëlische burgers”, zei de IDF-woordvoerder in een verklaring. “De IDF is voorbereid op een breed scala aan scenario’s en is vastbesloten om zijn missie te vervullen om Israëlische burgers te beschermen”, voegde het eraan toe.

Hieronder beschieting van Hamas door de IAF deze donderdagochtend


Bronnen:

♦ naar een artikel van Zachary Keyser “IDF launches offensive on Hamas terrorist targets throughout Gaza” en een artikelIDF: projectile fired from Gaza into Israel, Iron Dome launches intercept” van 25 oktober 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Elad Benari “Gaza rocket explodes in southern Israel” van 24 oktober 2018 en een artikelIDF attacks 8 Hamas targets” van 25 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Gaza Terrorists Resume Rocket Attacks on Southern Israel” en een artikelIAF Attacks Hamas Observation Post in Response to Escalating Arson Terror” van 24 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “Hamas hervat beschieting met raketten van Israël; IDF slaat hard terug

Reacties zijn gesloten.