Palestijnse aartsbisschop Atallah Hanna: ‘Zionistische christenen behoren niet tot het christendom’

De Palestijnse christelijke leider Atallah Hanna (3de van links) heeft evangelische christenen en organisaties, zoals bv. de Nederlandse Christenen voor Israël en Christians for Israel International, gedemoniseerd als zijnde “preekstoelen in dienst van de Zionistische onderneming”.

De 53-jarige aartsbisschop Sebastia Theodosios, geboren als Nizar Hanna en die door de Palestijnse arabieren bisschop Atallah Hanna wordt genoemd, is de enige orthodox-christelijke aartsbisschop van Palestijnse origine, gestationeerd in Jeruzalem en het Heilige Land, terwijl alle andere bisschoppen van het Patriarchaat van Jeruzalem Grieken zijn.

In het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida van 24 september 2018 verklaarde aartsbisschop Atallah Hanna  dat “evangelische christenen” of “Zionistische christenen niet tot het christendom behoren” en dat zij “geen verband houden met de waarden van het christendom.”

Bisschop Atallah Hanna zei dat noch het christelijke noch het kerkelijke woordenboek iets bevat dat “evangelische christenen” of “Zionistische christenen” wordt genoemd en hij voegde eraan toe:

“De hiervoor genoemde behoren helemaal niet tot het christendom; ze hebben geen band met de waarden van het christendom en met de evangelische principes die altijd kiezen om zich te identificeren met de armen en zieken van de wereld. Ze staan ​​dichter bij het Jodendom en het Zionisme en hebben geen connectie met het christendom.”

“De christelijke evangelisten gedragen zich als predikanten in dienst van de Zionistische onderneming. Ze zijn vijanden van de christelijke waarden en wanneer ze naar Palestina komen, bezoeken ze niet de kerk van het Heilig Graf en de Geboortekerk, maar eerder de koloniën op de gestolen gronden van ons volk als een teken van solidariteit met de bezetting.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “‘Zionist Christians do not belong to Christianity’ according to Palestinian Christian leader” van 24 oktober 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

3 gedachtes over “Palestijnse aartsbisschop Atallah Hanna: ‘Zionistische christenen behoren niet tot het christendom’

  1. “Ilaha” is the word for (a) god. “Allah” is the name of the muslim god. Like Jahweh (JHWH) “I AM” is the name of the Jewish/Christian God. But this man and his people have been that much influenced by islam that he does not know where he is talking about…. said

    Like

  2. De Christelijke of kerkelijke woordeboeken bevatten ook de woorden “palestijnen of palestina” niet!

    Deze idioot, sorry de ‘palestijnse aartsbisschop’ zou zijn eigen heilige teksten eens moeten nalezen…..het zou een openbaring voor hem kunnen zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.