Hamas erkent: Gaza-rellen = propaganda campagne bedoeld om Israël internationaal te discrediteren

Wat wij al zeggen en schrijven, maar door de (s)linkse sien in de EU hardnekkig werd ontkend, wordt nu ook openlijk toegegeven door Hamas. Hopelijk luisteren de Israëlhaters in Europa en elders in de wereld mee. Hoewel …

De rellen in Gaza maken deel uit van de propagandacampagne van Hamas“, aldus Taher al-Nunu, een media-adviseur van Hamas-leider Ismail Haniyeh, die toegeeft dat “de protesten van de ‘Mars van de Terugkeer’ bedoeld zijn om zware internationale druk op Israël te veroorzaken.”

In een interview met de Hamas-krant Felesteen zei Nunu op zondag dat rellen die, om het Westen aan het lijntje te houden voor de gelegenheid werden omgedoopt als de ‘Grote Mars van de Terugkeer’, begonnen als massale evenementen, blijven doorgaan op dezelfde manier “zodat de wereld zal zien dat er mensen onder bezetting leven die hun rechten eisen met behulp van volkse methoden en hoe de bezetting reageert met geweld en terreur.

Nunu merkte ook op dat het aantal deelnemers aan de grensrellen groeit en voegde eraan toe dat hij verwacht dat de wereld uiteindelijk ervan overtuigd zal zijn “dat het ‘Palestijnse volk’ tot het einde zal vechten totdat Israël hun eisen inwilligt. Tegelijkertijd voegde hij eraan toe dat de politieke en diplomatieke druk op Israël zal worden voortgezet.”

Met betrekking tot de mogelijkheid van een nieuw staakt-het-vuren, zei Nunu dat het doel van Hamas is “een einde te maken aan de ‘belegering ‘van het’ Palestijnse volk ‘, zonder dat de Palestijnen enige politieke prijs hoeven te betalen, nu noch in de toekomst.” Met andere woorden: Hamas is niet van plan om de schade te vergoeden aan Israëlische boeren veroorzaakt door talloze brandstichtingen door Hamas milities aan Israëlische kant.

Hamas’ taktiek van de Verschroeide Aarde
Sinds 30 maart hebben Palestijnen in de Gazastrook deelgenomen aan een reeks protesten en rellen die de ‘Grote terugkeermars’ werden genoemd en die vooral het verbranden van autobanden en het gooien van stenen langs de veiligheidshek met zich meebrachten, maar ook schietaanvallen hebben gezien en bomaanslagen evenals het sturen van brandgevaarlijke ballonnen en vliegers naar Israël.

Meer dan de helft van de bossen van het Joodse Nationale Fonds in de westelijke Negev is tot as gereduceerd als gevolg van de afgelopen zes maanden van brandstichtingterrorisme door Hamas militanten in de Gazastrook, zei het Joods Nationaal Fonds (JNF) op dinsdag 16 oktober 2018.

Volgens het JNF hebben branden die zijn veroorzaakt door brandbommen en explosieven die werden vastgehecht aan ballonnen en vliegers en die over de grens van Gaza naar Israël werden gezonden, 8648 acres ( = 3.500 hectaren) grond in het zuiden van Israël zwart geblakerd. Experts geloven dat het jaren zal duren om de verbrande gebieden te rehabiliteren.

Van de bijna 9.000 acres (1 acre = 0,4 hectare) die tot nu toe verloren zijn gegaan, behoort ongeveer een derde (2.965 acres) tot de JNF en omvat meer dan de helft van de totale 5.189 acres grond die JNF bezit naast Gaza. De aanslagen hebben meer dan 1.100 afzonderlijke branden alleen al op JNF-land veroorzaakt sinds Hamas in mei de destructieve tactiek begon toe te passen.

Plaatje hierboven:  Twee Arabische terroristen lanceren een vlieger-met-brandbom naar Israël over de grens met Gaza [beeldbron: IDF]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Gaza riots are part of Hamas’ propaganda campaign – Senior Hamas official admits that the “March of the Return” protests are intended to cause heavy international pressure on Israel” van 22 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

7 gedachtes over “Hamas erkent: Gaza-rellen = propaganda campagne bedoeld om Israël internationaal te discrediteren

 1. “Hopelijk luisteren de Israelhaters mee”.

  Natuurlijk doen zij dat….en doen er gepassioneerd aan mee!

  Of ze zich nu NGO noemen, VN, UNESCO of EU….het doel is hetzelfde.

  Het Land Israel + (Joodse) inwoners op te laten gaan in rook!

  Het is nutteloos om met deze mensen/organisaties in gesprek te gaan en hopen op verandering van mening daar ‘hun gelijk’ vastgeroest is in hun DNA.

  Het énige antwoord is een sterk Israel!

  Like

 2. “volledige wereldmacht” ?? huisje boompje beesje is voor de meeste Joden meer dan genoeg hoor ! meer streven ze ook niet na ! verhaaltjes uit de romeinse en mekkaanse kerk kun je beter laten voor wat het is ! de zielige pipistijnen uit bovenstaand stuk worden wel gesponsord door gristelijk Europa hoor !

  Like

 3. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Er is geen eenvoudige oplossing voor de Jodenhaat. Het duurt al eeuwen en het neemt toe i.p.v. af. Het zal altijd zo zijn totdat de Joden de volledige wereldmacht hebben. Daar hebben de tegenstanders het altijd over, maar ze doen er zelf alles aan om het waarheid te laten worden. OF Israël te vernietigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.