PA TV: ‘Israël heeft onze falafel, onze humus en ander erfgoed gestolen’ +video

De offficiële nationale omroep van de Palestijnse Autoriteit (PA TV) gaf deze maand een nieuwe betekenis aan het woord ‘verbeelding’ met een claim op een van de programma’s die vanuit Ramallah werden uitgezonden. Het management van PA TV – dat wil zeggen, de regering van de Palestijnse Autoriteit die toezicht houdt op het televisienetwerk – trok alle registers open in een wanhopige poging om zijn kijkers ervan te overtuigen dat Israël slecht is, helemaal tot aan de allerlaatste knabbels.

“’We hebben het over een brutale aanval op het Palestijnse erfgoed in het algemeen, inclusief Palestijns voedsel”, zei de officiële PA TV-verslaggever op de editie van 3 oktober 2018 van het programma, ‘Palestine This Morning’, uitgezonden vanuit de studio’s van PA TV , en vertaald door media watchdog Palestinian Media Watch (PMW).

Zoals PMW opmerkt, maakt het programma-verhaal deel uit van de algemene leugen van de Palestijnse Autoriteit dat er nergens in het Land van Israël, en in Jeruzalem in het bijzonder, een Joodse geschiedenis bestaat. Palestinian Media Watch heeft deze en soortgelijke beschuldigingen talloze malen gedocumenteerd.

De PA beweert ten onrechte dat alles in het land getuigt van een ‘Palestijnse geschiedenis’, en om dit te rechtvaardigen, gaat het tot het uiterste om een ​​dergelijke ‘Palestijnse geschiedenis’ te vervalsen. De beschuldiging dat Israël de falafel en de hummus heeft ‘gestolen’, dat Midden-Oosters is van oorsprong, maakt deel uit van de ontkenning door de PA van het bestaan ​​van iets dat kan worden geassocieerd met de Joodse of Israëlische geschiedenis, en tegelijkertijd presenteert het alles als onderdeel van de ‘Palestijnse geschiedenis’.

Hoewel het ontkennen van de authenticiteit van een klei-indruk van het koninklijke zegel van koning Hizkia van Juda (727-698 v.Chr.) gevonden in 2015 aan de voet van de zuidelijke muur van de Tempelberg, voegde Fatah Centraal Comitélid Muhammad Shtayyeh eraan toe dat Israël ook de falafel heeft “gefabriceerd”. Een PA-parlementslid klaagde ook dat Israël  de oorsprong van de falafelbal ‘heeft vervalst, en een columnist in de officiële dagblad van de PA schreef dat Israël “onze kleding, onze keffiyeh, onze falafel en onze hummus heeft gestolen.”

Video: PA TV: Israel steals the Palestinian heritage, including the falafel and hummus


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “PA TV: Israel Stole the Hummus and Falafel from the Palestinian Authority” van 22 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA TV: Israel stole the Palestinian falafel and hummus along with the rest of the Palestinian heritage” van 21 oktober 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PA TV: ‘Israël heeft onze falafel, onze humus en ander erfgoed gestolen’ +video

  1. WATTE ?? “den palestijn” is door Arafat & Co uitgevonden ! daarvoor waren zij gewoon een stelletje ranzige arabieren hoor ! Erfgoed ??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.