Medeplichtige van Barkanmoorden gevat; moordenaar nog op de vlucht

Een gezamenlijke Israëlische strijdmacht, bestaande uit undercovercommissies van de Grenspolitie en IDF-soldaten, heeft naar verluidt een medeplichtige gevangengenomen die de terrorist heeft geholpen die op zondag 7 oktober 2018 twee van zijn medewerkers in de Barkan Industriezone in Samaria van kortbij heeft geëxecuteerd en een derde persoon zwaar verwondde.

Volgens berichten in Arabische media zou de handlanger voedsel en mogelijk onderdak hebben verschaft aan de moordenaar Ashraf Na’alwa nadat hij de wrede aanval had uitgevoerd, om hem te helpen de omvangrijke klopjacht van de Israëlische strijdkrachten te vermijden. De verdachte werd gearresteerd en in hechtenis genomen in Shuweika, de geboortestad van Na’alwa, dicht bij de stad Tulkarem in Samaria, de Palestijnse Autoriteit.

De dader zelf kon ontkomen met een motorfiets en wordt momenteel opgejaagd door de IDF en de veiliheidsdiensten. Uit een eerste onderzoek blijkt dat een andere handlanger van de terrorist de handen van zijn slachtoffers eerst vastbond waarna hij hen van kortbij een kogel door hjet hoofd schoot.

Bij het plaatje hierboven: De IDF heeft op donderdag pamfletten gepost in Tulkarem waarin iedereen wordt verwittigd die hulp verleent aan de terrorist Ashraf Na’alwa zal worden bestraft door Israël.

“Iedereen die de gezochte persoon helpt, is onderworpen aan juridische gevolgen, waaronder langdurige opsluiting, de sloop van zijn huis en de intrekking van alle vergunningen voor zichzelf en zijn gezin,” leest aldus de flyer. “We zullen niet aarzelen om iemand te straffen die hulp verleent aan de gezochte persoon.”

Na’alwa’s familie werd vorige week op de hoogte gebracht door de IDF van de naderende sloop van hun huis als gevolg van de gruwelijke moorden. Talloze leden van de Na’alwa familie en andere familieleden en vrienden zijn gearresteerd en ondervraagd in verband met de moorden terwijl de jacht op de terrorist wordt voortgezet. Na’alwa is nog steeds op vrije voeten, gewapend en gevaarlijk.

Plaatje hierboven: Barkan Industriepark, 7 oktober 2018. De Palestijnse moordenaar, de 23-jarige Ashraf Walid Suleiman Na’alwa uit het dorp Shweika nabij Tulkarem, maakt zich gewapend uit de voeten [beeldbron: screenshot bewakingscamera in Barkan]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Barkan Terror Accomplice Nabbed” van 20 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelBarkan killer identified as Ashraf Walid Suleiman Na’alwa” van 7 oktober 2018 en een artikel van Itay Blumenthal “IDF delivers demolition order to Barkan terrorist’s family” van 15 oktober 2018 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

2 gedachtes over “Medeplichtige van Barkanmoorden gevat; moordenaar nog op de vlucht

  1. hij is strakkies de held van de Anti-Israel beweging !! zie we dus ook gepoetst en geknipt op de cover van een lifestyle blad !!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.