Na zes maanden brandstichten door Hamas zijn bijna 3.500 hectaren afgebrand in Zuid-Israël

Meer dan de helft van de bossen van het Joodse Nationale Fonds in de westelijke Negev is tot as gereduceerd als gevolg van de afgelopen zes maanden van brandstichtingterrorisme door Hamas militanten in de Gazastrook, zei het Joods Nationaal Fonds (JNF) op dinsdag 16 oktober 2018.

Volgens het JNF hebben branden die zijn veroorzaakt door brandbommen en explosieven die werden vastgehecht aan ballonnen en vliegers en die over de grens van Gaza naar Israël werden gezonden, 8648 acres ( = 3.500 hectaren) grond in het zuiden van Israël zwart geblakerd. Experts geloven dat het jaren zal duren om de verbrande gebieden te rehabiliteren.

Van de bijna 9.000 acres (1 acre = 0,4 hectare) die tot nu toe verloren zijn gegaan, behoort ongeveer een derde (2.965 acres) tot de JNF en omvat meer dan de helft van de totale 5.189 acres grond die JNF bezit naast Gaza. De aanslagen hebben meer dan 1.100 afzonderlijke branden alleen al op JNF-land veroorzaakt sinds Hamas in mei de destructieve tactiek begon toe te passen.

Een extra 3.459 acres ( = 1.400 hectaren) zijn aangewezen natuurgebieden, waarvan een groot deel catastrofale schade heeft opgelopen. Bijna een kwart, 22 procent, van de Israëlische natuurreservaten naast Gaza is het afgelopen halfjaar verloren gegaan.

Volgens de Autoriteit voor Natuur en Parken van Israël omvatten de natuurreservaten die sinds begin september de grootste schade hebben geleden met inbegrip van Be’eri, waarvan 78 procent is verloren gegaan door branden; Kurkar Niram (77 procent), Karmia (50 procent), Gvaram (30 procent), Nahal Grar (27 procent) en Habesor (21 procent). Naast de vernietiging van het plantenleven hebben de branden tevens de plaatselijke fauna verwoest, zoals vogels en schildpadden.

Een totaal van 1.235 acres van gecultiveerde landbouwgrond is ook verloren gegaan door brandstichting evenals 988 acres van open land. JNF Southern Region-directeur Daniel Gigi zei: “Hoewel de golf van branden voortduurt zijn, dankzij de samenwerking met de brandweer en reddingsdiensten, de Israel Nature and Parks Authority, leden van lokale gemeenschappen, vrijwilligers en de IDF, erin geslaagd om de branden snel te doven.”

Plaatje hierboven:  Twee Arabische terroristen lanceren een vlieger-met-brandbom naar Israël over de grens met Gaza [beeldbron: IDF]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nikki Guttman “Hamas Arson Terror Burned Half of Israel’s Forests Near Gaza” van 18 oktober 2018 en een artikelUN Exhibit in New York Shows Fire Damage in Israel from Incendiary Kites and Balloons” van 1 augustus 2018 en een artikelWATCH: A Tribute to Southern Israel’s Farmers and Firefighters” van 23 juli 2018 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “JNF: More Than Half the Forests Burned Down in Western Negev by Terror Balloons” van 17 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Nikki Guttman “After six months of Hamas arson terror, nearly 9,000 acres burned in Israel’s south” van 17 oktober 2018 op de site van The Jewish News Service (JNS)

Een gedachte over “Na zes maanden brandstichten door Hamas zijn bijna 3.500 hectaren afgebrand in Zuid-Israël

  1. Inzet van kindsoldaten ,gebruik van menselijke schilden ,verboden strijd-methodes : dit alles met sponsoring van EU !!

    Like

Reacties zijn gesloten.