Duits AfD parlementslid poseerde met Hitlerafbeeldingen en swastika’s

Plaatje hierboven: Jessica Biessmann, partijlid van de AfD en die in het parlement van Berlijn zetelt, poseert op haar keukentafel met (rechts bovenaan) een aantal wijnflessen met de afbeelding van nazi Führer Adolf Hitler en die op de sociale media werden geplaatst [beeldbron: The Times]

De uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD), voornamelijk bekend om haar anti-migratie standpunten, probeert een regionaal parlementslid te verdrijven die poseerde voor wijnflessen met foto’s van nazi-leider Adolf Hitler, berichtte de Associated Press op woensdag 17 oktober ’18.

Volgens het bericht is de AfD een procedure begonnen om Jessica Biessmann, een partijlid dat deel uitmaakt van het Berlijnse deelparlement, uit te schakelen. De flessen verschenen op foto’s van posts op sociale media waarvan Biessmann beweert dat ze tien jaar oud zijn.

Dit soort gelabelde wijnflessen zijn beschikbaar voor aankoop in Italië, maar het openbaar weergeven van nazi-symbolen is illegaal in Duitsland.

De Duitse inlichtingendienst wordt thans gevraagd om de conservatieve partij Alternative für Deutschland (AfD) beter op te volgen omtrent haar exremistische programma. De AfD veroverde bijna 13 procent van de stemmen en bijna 100 zetels in het parlement tijdens de verkiezingen in september 2017.

De partij heeft een geschiedenis van controversiële verklaringen, met name rond de Holocaust. Partijlid Björn Höcke veroorzaakte een storm van verontwaardiging in februari 2017, toen hij suggereerde dat Duitsland zijn decennia-lange traditie van erkenning en verzoening voor zijn Nazi-verleden moest beëindigen.

Hij bekritiseerde ook het Holocaustmonument in Berlijn en zei: “Wij Duitsers, onze mensen, zijn de enige mensen in de wereld die een monument van schaamte hebben geplant in het hart van de hoofdstad.”

De Duitse vice-kanselier, Sigmar Gabriel, haalde scherp uit naar Hoecke over diens opmerkingen, zoals ook de Zentralrat der Juden in Deutschland (Duitse Jodenraad) dat deed. Höcke verontschuldigde zich uiteindelijk voor zijn controversiële uitspraken In juni beëindigden AfD-leiders de procedure om hem te laten verwijderen.

Mede-leider van de AfD-partij Alexander Gauland beschreef de nazi-periode in juni als een “een vlek vogelpoep in de meer dan 1000 jaar succesvolle Duitse geschiedenis”. Vorig jaar stelde hij echter dat de Joden de sterke verkiezingen van AfD niet moesten vrezen en suggereerde dat hij klaar stond om “op elk moment” met Duitse Joodse leiders te spreken.

Meest recent ontstond er een protest toen het een “Joodse” groep in zijn gelederen oprichtte die naar eigen zeggen zou strijden tegen massale immigratie van moslimmannen met antisemitische opvattingen.

nazi-groetBPlaatje hierboven: Chemnitz, Duitsland, 26 augustus 2018. Op de rechtse anti-vreemdelingen manifestatie in Chemnitz brachten verscheidene neonazi’s de Hitlergroet uit [beeldbron: T Online]


Bronnen:

♦ naar een artikelGerman nationalists pictured with Hitler wine, swastikas” van 18 oktober 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “German far-right lawmaker pictured with Hitler wine – Alternative for Germany trying to expel regional lawmaker who posed in front of wine bottles featuring pictures of Nazi leader” van 18 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Oliver Moody “Führer wine hangover for AfD councillor” van 18 oktober 2018 op de site van The Times

♦ naar een artikel van Jefferson Chase “AfD: What you need to know about Germany’s far-right party” van 24 september 2017 op de site van Deutsche Welle (DW)

Een gedachte over “Duits AfD parlementslid poseerde met Hitlerafbeeldingen en swastika’s

  1. gaan duitsers zichzelf nu ook al als slachtoffer profileren ? met “joodse leiders” overleg plegen over ‘het is niet zo bedoeld ‘ ? wir haben das nicht gewusst ?

    Like

Reacties zijn gesloten.