Turkse politie voorkomt aanslag met tractor op Israëlische ambassade in Ankara

De politie in Ankara schoot dinsdag de bestuurder van een tractor neer die een reeks auto’s in de Turkse hoofdstad aanreed en vervolgens de weg insloeg naar de Israëlische ambassade. De bestuurder, die oproepen negeerde om te stoppen, werd vervolgens neergeschoten en in zijn been geraakt. Hij vertelde de politie later dat hij een protest plande buiten de Israëlische ambassade.

De man, geïdentificeerd als Aydin Sakarya, een 45-jarige boer, werd uiteindelijk gestopt in een gebied dicht bij de woonplaats van de Israëlische ambassadeur. Het was onduidelijk of de chauffeur de woning verwarde met de ambassade. Het kantoor van de gouverneur in Ankara zei dat de man sinds 2007 werd behandeld voor psychische problemen.

Het Turkse persbureau Anadolu Agency, zei dat de politie die het parlementsgebouw bewaakte waarschuwingsschoten in de lucht afvuurde om de tractor te stoppen die de Ataturk-boulevard opreed die vol staat met overheidsgebouwen en ambassades. In het rapport stond dat de tractor zijn weg vervolgde en auto’s op de route raakte en verpletterde.

De tractor werd uiteindelijk gestopt in een straat op ongeveer twee kilometer afstand van de Israëlische residentie. De tractor crashte in geparkeerde auto’s voordat hij tot stilstand kwam, volgens een journalist van Associated Press die naar het toneel snelde. Anadolu zei dat de man de politie vertelde voordat hij naar het ziekenhuis ging, dat hij van plan was om een ​​protest te houden buiten de Israëlische ambassade. De Israëlische ambassadeur keerde in mei terug naar Israël na een diplomatiek geschil tussen de twee landen.

In 2016 probeerde een Turkse man met psychische problemen de Israëlische ambassade in Ankara te bestormen maar werd neergeschoten voordat hij het gebouw bereikte. De man, bewapend met een 30 centimeter (12-inch) mes, rende naar de ambassade en riep leuzen en werd in zijn been geschoten. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de belager werd neergeschoten door een plaatselijke bewaker en dat geen personeel van de ambassade gewond raakte.


Bronnen:

♦ naar een artikelTurkish police stop ramming attack on Israeli embassy” van 16 oktober 2018 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelTurkish police shoot tractor driver who rams cars near Israeli envoy’s residence” van 16 oktober 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Man shot driving tractor towards Israeli ambassador’s house” van 16 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Turkse politie voorkomt aanslag met tractor op Israëlische ambassade in Ankara

Reacties zijn gesloten.