Studie: BDS-beweging heeft geen enkel impact op Israël’s handel en economie

De antisemitische anti-Israël Boycot, Desinvestering & Sancties (BDS) beweging heeft over de hele lijn gefaald in haar missie om de Joodse staat financieel te beschadigen en heeft geen enkele invloed (gehad)  op haar economie.

Het financiële nieuws van Globes in Israël meldde vorige week dat een onderzoek naar het impact van de BDS-beweging op de Israëlische economie en de eventuele schade wordt geraamd op 0,004 procent, terwijl daarnaast sommige bedrijven zelfs profiteren van de boycot.

Het Israëlische ministerie van strategische zaken lanceerde de studie in 2010 en op basis van vragen aan honderden senior executives van grote Israëlische bedrijven uit alle economische sectoren, luidde de conclusie na het onderzoek dat de BDS heeft gefaald in zijn missie.

Toen hen werd gevraagd om in geld te kwantificeren hoeveel hun bedrijf verloor als gevolg van de economische boycot gecreëerd door de BDS, was het aandeel van Israëlische bedrijven dat kon aantonen dat ze door de sancties waren beschadigd ongeveer 0,75 procent.

De schadevergoeding van elk van hen was minder dan 10 procent van hun inkomsten, en zelfs dat was grotendeels tijdens de operatie Terrorismebestrijding van Israël in de zomer van 2014. De bedrijven ondervonden geen schade in andere jaren.

Een berekening van alle cijfers toont aan dat het cumulatieve aandeel van economische schade sinds 2010 0,004 procent was. Om het in tastbare cijfers te stellen, zou het jaarlijkse inkomen van de Israëlische economie gemiddeld NIS 1 miljoen bedragen, de schade van de sancties zou NIS 40 ($ 12) zijn geweest, een volledig verwaarloosbaar bedrag.

Ironisch genoeg zijn er ook Israëlische bedrijven die hebben geprofiteerd van de BDS-campagne tegen hen. Een Israëlisch bedrijf meldde dat BDS-activisten die voor de winkel in Londen demonstreerden, na twee dagen vertrokken waren toen de media hun interesse verloren.

Nadat ze waren vertrokken, was het aantal kopers in de winkel vier keer zoveel als op een gewone dag. Lokale niet-Joodse inwoners die Israël steunen kwamen speciaal om in de winkel te kopen om hun sympathie voor Israël te tonen, dus BDS creëerde in wezen een boemerangeffect.

Evenzo faalde ook de academische boycot van BDS, en terwijl sommige artiesten meedoen aan de BDS culturele boycot van de Joodse staat, negeren verreweg de meeste artiesten het.


Bronnen:

♦ naar een artikelStudy: BDS Has Zero Impact on Israeli Businesses” van 15 oktober 2018 en een artikelBoycotts? UK Exports to Israel Soar by 75% in First Half of 2018” van 2 oktober 2018 op de site van United With Israel

2 gedachtes over “Studie: BDS-beweging heeft geen enkel impact op Israël’s handel en economie

  1. Hahaha, die BDS hippie communisten, zouden die niet beter gewoon een job zoeken ipv te vechten voor een verloren zaak? Uiteindelijk zal israel toch terecht winnen.

    Like

Reacties zijn gesloten.