MEF onthult schandaal in Obama-tijdperk; Congres start onderzoek

Een onderzoeksrapport van het Midden-Oostenforum heeft de House Committee on Oversight and Government Reform ertoe aangezet om een ​​onderzoek in te stellen naar een beslissing van 2014 door de regering van Barack Obama.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën had de Islamic Relief Agency (ISRA, ook bekend als de Islamic Africa Relief Agency), een Soedanese organisatie in 2004 opgelijst als een ‘Speciaal Aangestelde Terroristische Organisatie’. Het deed dit omdat ISRA “directe financiële steun” verstrekte aan Osama bin Laden; “Was verantwoordelijk voor het overhevelen van fondsen naar de Palestijnse gebieden voor gebruik bij terroristische activiteiten“; en “diende voor het doorsluizen [van fondsen] naar Hamas.”

Sam Westrop van het forum toonde in National Review aan dat het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) in 2014 een subsidie ​​van $ 200.000 aan het Islamic Relief Agency (ISRA) in Sudan heeft goedgekeurd via World Vision, Inc. Het project werd tijdelijk opgeschort in november 2014 nadat USAID en het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van de Schatkist, op de hoogte werden gebracht van de banden met terreurorganisaties van ISRA.

Nadat het Forum echter de status van ISRA als een gesanctioneerde entiteit had bevestigd, ontdekte het dat de OFAC desondanks toestemming had gegeven voor een overdracht van 125.000 dollar aan ISRA in mei 2015 na “nauwe samenwerking en overleg met het ministerie van Buitenlandse Zaken“. Charles Wanjue, een USAID-functionaris jubelde: “Goed nieuws en een grote opluchting, echt waar!

De bevindingen van het forum – gerapporteerd door Fox Newsi24 NewsBreitbart, de Daily Mail (V-K), en vele anderen – waren het resultaat van een succesvol proces dat door de Freedom of Information Act werd gevoerd tegen USAID, het doorzoeken van talloze uren van documenten en van de samenwerking met een onderzoeker in Khartoum.

“De rol van het Office of Foreign Assets Control bij de toekenning van belastinggeld aan een organisatie die betrokken is bij de ondersteuning van terrorisme roept vragen op,” zei de Republikeinse volksvertegenwoordiger Steve Russell, die voorzitter is van de Subcommissie voor Nationale Veiligheid en Overzicht.

Steve Russell heeft de gegevens opgevraagd bij de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, en USAID-beheerder Mark Green, over de doorslaggevende procedures van USAID voor subsidieontvangers, een lijst van alle USAID-subsidies aan groepen die verdacht worden van betrokkenheid bij terrorisme en kopieën van alle documenten en communicatie met betrekking tot ISRA.

“Het is verontrustend dat de federale overheid willens en wetens toestemming geeft voor betaling aan een aangewezen Osama Bin Laden-liefdadigheidsinstelling,” zei Cliff Smith, directeur van het Washington Project. “We verwelkomen dit onderzoek, dat nodig is om overheidsfunctionarissen verantwoordelijk te houden en ervoor te zorgen dat een dergelijke overtreding niet wordt herhaald.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gregg Roman “MEF Uncovers Obama-era Scandal; Congress Investigates” van 16 oktober 2018 op de site van The Middle East Forum (MEF)

2 gedachtes over “MEF onthult schandaal in Obama-tijdperk; Congres start onderzoek

  1. Obama had altijd al een dubbele agenda.

    Je kan je jarenlange opvoeding niet zomaar afschudden en die van Obama als kind en ook in latere jaren bij Ref. Wright en vele racistische & dubieuze vrienden laten dit duidelijk zien.

    Probleem is dat zijn verblinde aanhangers dit niet willen zien en van hem nog steeds een halfgod maken en van zijn opvolger een satan.

    Beiden hebben ongelijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.