Minister van Onderwijs Bennett: ‘Tijd dat we met een ijzeren vuist Hamas terugslaan’

IDF-vliegtuigen vuurden op maandag namiddag 15 oktober op een Hamas-post in de zuidelijke Gazastrook. De aanval vond plaats nadat twee terroristen de veiligheidsafrastering in het zuiden van Gaza naderden en een explosief in de buurt daarvan plaatsten. De bom ontplofte aan de kant van Gaza en het hekken werd beschadigd. Er vielen gelukkig geen slachtoffers onder de IDF-soldaten.

Het politiek-veiligheidskabinet, dat gisteren bijeenkwam voor een discussie van vier uur, besloot opnieuw een wapenstilstandsovereenkomst met Hamas een kans te geven. De ministers van het kabinet besloten om tot het einde van de week te wachten op door Egypte tot stand gebrachte contacten en VN-afgezant voor het Midden-Oosten, Nikolai Mladanov.

Minister voor Opvoeding en Onderwijs, Naftali Bennett van de Joods Huispartij (8 op 120 zetels in de Knesset), verwees naar de Gaza crisis en pleitte voor een harde aanpak van de situatie:

“Zes maanden geleden, toen de incidenten begonnen, zei ik duidelijk: als er een terrorist is die een brandballon of terreur richt naar de staat Israël, moet hij worden neergeschoten. Alle pogingen om [het geweld] in te tomen hebben het enkel gefaciliteerd, zoals ik destijds zei, dus als wij er slechts één [brandballon of vlieger] neerhaalden, kregen we er honderd terug. Vervolgens waren het er geen honderd meer maar duizenden.

Hamas-terroristen staan zichzelf toe om dagelijks het grondgebied van de staat Israël betreden, delen van het hek ontmantelen, explosieve ladingen achterlaten, zwaaien met vlaggen, onze posities in brand steken en explosieven naar onze soldaten gooien. Gevaarlijke brandballonnen maken al deel uit van het landschap in de zuidelijke hemel.

Heren, dit is een levensbedreigende situatie; ons beleid hinkt vooruit en achteruit, heen en weer, kat en muis, pingpong, noem maar op. Dus ik wil duidelijk zeggen: het is tijd om van richting te veranderen; in plaats van elke dag de visserijzone te openen en te sluiten, van drie mijl naar zes, moeten we de terroristen treffen.

In plaats van te sturen en dan weer wel en dan weer geen brandstof naar Gaza te sturen, moeten terroristen worden belet om Israël binnen te komen. Stel een duidelijke regel op: een infiltrerende terrorist keert niet terug. De tijd is gekomen om met een ijzeren vuist teug te slaan, naar een echt rechtvaardig beleid. Zo simpel en zo krachtig.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “Education Minister: ‘Time to move to iron fist’” en een artikelIDF attacks Hamas position in Gaza” van 15 oktober 2018 en een artikel van Ido Ben-Porat “Bennett: Time to Turn ‘Iron Dome’ into ‘Iron Fist’” van 17 juli 2014 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Minister van Onderwijs Bennett: ‘Tijd dat we met een ijzeren vuist Hamas terugslaan’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.