Netanyahu: Israël is het enige land in het Midden-Oosten waar de christen gemeenschap floreert

Het volgende is een fragment uit de opmerkingen van Premier Netanyahu die hij maakte op de eerste dag van de 3-daagse Christian Media Summit in Jeruzalem:

“Kijk naar onze buren. Kijk naar wat president Abbas aan het doen is. Ik bedoel, hij beloont terroristen. Betaalt voor moord. Hoe meer ze doden – hoe meer ze worden betaald. Hij heeft volgens zijn wetsboeken één regel, een wet die zegt dat als je land aan Joden verkoopt – je zult worden geëxecuteerd. Een beetje rust en wat coëxistentie.

Mensen moeten de waarheid zeggen. U bent ambassadeurs van de waarheid. U bent niet alleen de grootste ambassadeurs die Israël heeft over de hele wereld – u bent voorvechters van de waarheid. En als er iets is dat ik u kan vragen om te doen, is het om de waarheid te vertellen. Vertel de waarheid over onze geschiedenis, vertel de waarheid over ons heden, vertel de waarheid over wie vrede wil en wie geen vrede wil.

U kunt ook de waarheid over iets anders vertellen: Israël is een robuuste democratie. Het ondersteunt en beschermt de rechten van iedereen: de rechten van Joden, Christenen, Moslims – van iedereen. En wij zijn de enigen die dit in een zeer wijde omgeving doen. Ik denk dat er iets ongewoons is voor christenen omdat Israël het enige land in het Midden-Oosten is waar de christengemeenschap floreert en groeit.

Dat is ook van toepassing op wat er in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit is gebeurd. Kent u de stad Bethlehem? Ja. U heeft er een band mee. We dhebben die allemaal. En we hebben onder andere een band met koning David, de geschiedenis van Ruth zoals u weet, maar ook het verhaal van Jezus.

Welnu, Bethlehem had, toen we het overhandigden aan de Palestijnse Autoriteit, een christelijke bevolking van ongeveer 80%. Nu is het ongeveer 20%. En die verandering vond plaats omdat in de gebieden van de Palestijnse Autoriteit, evenals in het hele Midden-Oosten, christenen worden ingesnoerd, ze worden onder druk gezet en ze worden ook vervolgd.

Israël is het enige land dat de mensenrechten van iedereen beschermt. We beschermen de religieuze rechten van iedereen. We beschermen niet alleen christelijke religieuze sites – we beschermen christelijke mensen. Christenen moeten alle vrijheid genieten om te aanbidden zoals ze willen in het Midden-Oosten en elders en de enige plaats in het Midden-Oosten waar ze dat kunnen doen is Israël.

Wij hebben geen betere vrienden in de wereld dan onze christelijke vrienden en ik maak van de gelegenheid gebruik om u te bedanken voor uw standvastige steun. U komt op voor Israël en U komt op voor de waarheid en we komen op voor u.”

In antwoord op vragen van journalisten voegde premier Netanyahu eraan toe:

“‘Iran wil zich vlak naast Israël baseren om Israël te vernietigen. Ze zeggen het zo openlijk. We laten hen dat niet doen. We ondersteunen deze woorden met acties, ook nu nog, op dit moment. Er is niets veranderd. We zullen blijven doen wat we moeten doen om onszelf te beschermen en ons te verdedigen tegen degenen die ons zouden vernietigen.”

In antwoord op een vraag omtrent de kwestie Lara Alqasem (een Amerikaans/Palestijnse BDS-activiste), zei premier Netanyahu:

“Elk land en elke democratie en veel democratieën hebben speciale regelingen waarbij ze beslissen wie ze binnenlaten en wie niet. Als u binnenkomt en u bent virulent tegen Amerika en u probeert naar de Verenigde Staten te komen, bestaat er een goede kans dat u niet wordt binnengelaten als mensen dat van tevoren weten. Dat geldt ook voor veel van de Europese democratieën. Dat geldt evenzeer voor de democratie die Israël wordt genoemd.

Ik vertrouw erop dat minister Erdan dat heeft onderzocht en ernaar heeft gekeken. Het wacht nu op een besluit van het Israëlische Hooggerechtshof, dus daar kom ik niet in tussen. En ze zullen beslissen of ze het behandelen of niet. Als ze het behandelen, zullen we zien hoe het zich ontwikkelt. Als ze het niet behandelen zal zij [Alqasem] worden gedeporteerd.”

In antwoord op een vraag omtrent de linkse anti-Israël ngo B’Tselem, zei premier Netanyahu:

“Hoe ik B’Tselem wil omschrijven? Een schande. Dat is hoe ik hen omschrijf.”


Bronnen:

♦ naar een artikelExcerpt from PM Netanyahu’s Remarks at the Christian Media Summit” van 14 oktober 2018 op de site van Prime Minister’s Office

Een gedachte over “Netanyahu: Israël is het enige land in het Midden-Oosten waar de christen gemeenschap floreert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.