Israël: geen brandstof voor Gaza zolang het geweld aan onze grens voortduurt

Plaatje hierboven: voorlopig beschikken Hamas en Co nog over voldoende brandstof in Gaza om de hele omgeving rondom het veiligheidshekken in brand te steken, in het bijzonder de Israëlische akkers, velden en natuurgebieden. Dat de halve bevolking van Gaza als gevolg van haar aanhoudende terreuracties in het donker zit zal Hamas worst wezen. 

De Israëlische minister van Defensie, Avigdor Liberman (Israël, Beytenu), zei zaterdag dat Israël geen gas of brandstof zal leveren aan Gaza zolang het grensgeweld en conflicten blijven voortduren.

Liberman stopte de leveringen van brandstof aan Gaza op vrijdag, na verschillende terroristen van Gaza die een bom lieten afgaan op de Israëlische grens met Gaza en een IDF-positie binnen Israël aanvielen. “Zolang het geweld in Gaza – inclusief het verbranden van autobanden en het zenden van brandballonnen naar Israëlische steden – niet volledig stopt, zullen we de levering van brandstoffen en gas aan Gaza niet vernieuwen,” tweette Liberman.

Eerder op zaterdag zei Hamas-leider Ismail Haniyeh dat het conflict zou voortduren totdat de eisen van Hamas zijn ingewilligd. “Wee u, als u de Mars van Terugkeer stopt vooraleer het beleg is opgeheven,” zei Haniyeh dreigend tegen de inwoners van Gaza. “Onze marsen zijn niet omwille van brandstof en geld. Zij zijn het natuurlijke recht van onze natie.”

Op zaterdagochtend werd een explosief gevonden in een Israëlische stad in de Eshkol-regio. Het apparaat was verborgen in een doos en geneutraliseerd door een sapper. Niemand raakte gewond en er werd geen schade veroorzaakt.

Eerder deze week liet Israël toe door Qatari gekochte brandstof om Gaza binnen te gaan om de spanningen in de regio te verminderen. Gaza-terroristen begonnen in mei met het lanceren van brandgevaarlijke vliegers en ballonnen naar Israël, waardoor levens in gevaar werden gebracht, kostbare waterbronnen werden verspild, tienduizenden dunams land werden verbrand waarbij de schade opliep in miljoenen sjekels.


Bronnen:

♦ naar een artikelDM: No fuel for Gaza until violence ends” van 13 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Liberman to Gaza: Border Violence Means ‘No Fuel for You’” van 13 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Israël: geen brandstof voor Gaza zolang het geweld aan onze grens voortduurt

  1. Eerst krijgt de leiding van de PLO serieus de zenuwen. Nu Hamas. Zal de bevolking dit blijven slikken? Ziet Qatar Hamas nog als een betrouwbare partner. Je zult maar zulke vrienden hebben…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.