Palestijnse vrouw in Samaria dood in autocrash veroorzaakt door Israëlische stenengooiers

Een Palestijnse vrouw kwam om het leven in een auto-ongeluk aan het einde van de vrijdag in het noorden van Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) nadat een groep Joodse kolonisten stenen wierp op het voertuig waarin ze reed, berichtten een mensenrechtengroep en de Palestijnse media. De politie kondigde zaterdagochtend aan dat ze een onderzoek naar het incident hebben geopend.

Volgens de organisatie Yesh Din – Volunteers for Human Rights, een door de Europese Unie overgesubsidieerde linkse anti-Israëlische ngo, die vermeende schendingen door Israëliërs in Judea & Samaria documenteert, gebeurde het incident aan het verkeersknooppunt van Tapuah.

Enkele stenen vlogen door de voorruit van de auto waardoor de echtgenoot van de 47-jarige Aisha Muhammad Talal Rab, de controle over de auto verloor en crashte.  De neef van de moeder van het Palestijnse stel, Isam Rabi, zei dat “haar man een kleine groep kolonisten in de buurt van het toneel had gezien.”

De gewonde vrouw werd naar het ziekhuis in Nabloes gebracht waar ze korte tijd later aan haar verwondingen bezweek. Haar man kreeg tijdens de crash een hoofdwond, maar Yesh Din specificeerde de ernst van zijn blessure niet. Het echtpaar kwam uit het nabijgelegen dorp Biddya, zei Yesh Din.

Na berichten over de dodelijke crash waarschuwde Rabbis for Human Rights (RHR), een andere linkse anti-Israëlische ngo die voornamelijk door Kerken en religieuze instellingen in Europa wordt gesubsidieerd,  voor een ‘verslechterende situatie’ op de Westelijke Jordaanoever.

“Er is een toename van het aantal verwondingen voor Palestijnse burgers opgetreden” zei de RHR in een verklaring waarin het de Israëlische veiligheidstroepen opriep de Palestijnen te beschermen. “Tegelijkertijd veroordeelt onze organisatie elke vorm van agressie tegen alle partijen.”

Het incident van vrijdag in het noorden van Samaria kwam te midden van hoge spanningen na een paar terreuraanslagen tegen Israëliërs in het gebied eerder in de week. Zondag werden twee Israëli’s gedood door een Palestijnse collega tijdens een terroristische schietpartij in het Barkan Industrial Park en op donderdag werd een IDF-reservist gematigd gewond bij een steekpartij buiten een legerbasis.

Israël’s veiligheidsdienst Shin Bet (aka Shabak) kondigde de arrestatie aan van de verdachte aanvaller uren na het neersteken van donderdag hoewel Ashraf Na’alow, de verdachte van de moorden in Barkan, nog steeds op de vlucht is. Na de steekpartij werden meer dan een dozijn jonge kolonisten gefilmd terwijl ze stenen gooiden naar Palestijnse auto’s die stopten aan een IDF-checkpoint dat was opgezet na de aanval.

Beeldmateriaal gedocumenteerd door een veldwerker van de Yesh Din rechtengroep, toont ongeveer 15 jonge Israëliërs die naar een heuveltop waren gevlucht nabij het Israëlische dorpje Yitzhar, en zich verschuilden achter enkele auto’s nadat een politiebusje ter plaatse arriveerde. De twee Israëlische voertuigen die in de videoclip te zien zijn, kunnen snel wegrijden zonder te worden tegengehouden door de autoriteiten.

Vrijdags ritueel tegen de verveling voor Palestijnse jongeren in ‘Oost-‘ Jeruzalem en Judea & SamariaBronnen:

♦ naar een artikel van Jacob Magid “Palestinian woman killed in West Bank crash said caused by settler rock-throwing” van 13 oktober 2018 en een artikelIsraelis stone Palestinian cars near scene of West Bank stabbing attack” van 11 oktober 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelPalestinian woman killed after stone-throwing attack by Israeli settlers” van 13 oktober 2018 op de site van i24News

3 gedachtes over “Palestijnse vrouw in Samaria dood in autocrash veroorzaakt door Israëlische stenengooiers

  1. Ze hebben de ‘metier’ geleerd van hun palestijnse collega’s die dus niet moeten zeuren.

    Onschuldige slachtoffers vallen daar waar de dialoog is verdwenen en waar palestijnse jonge agitators worden geinstueerd & gefinancierd om ‘verzet te plegen’ door EU ‘officials.

    Verder moeten we het onderzoek afwachten en niet blind afgaan op de verhalen van Yesh Din.

    Like

  2. Stoute jonges :: van wie hebben ze dat stenengooien nou weer geleerd !! Billekoek !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.