Gazaanse ballonnen met explosieven gestrand in Jeruzalem en buitenwijk Tel Aviv

Ballonnen getuigd met brandbommen werden ontdekt in Jeruzalem en in een voorstad van Tel Aviv. Een vrouw ontdekte de ballonnen op donderdag in de Vallei van het Kruis, in de buurt van de Knesset van Israël (het parlementsgebouw) in het hart van Jeruzalem. De vrouw bracht ze naar haar volgende halte en belde de politie.

Veiligheidsfunctionarissen hebben het publiek opgeroepen om de apparaten niet aan te raken en onmiddellijk de politie te bellen. Op dezelfde dag werd een brandende ballon ontdekt in de kuststad Bat Yam, een voorstad van Tel Aviv.

De nieuwste ballonnen volgen een dag nadat een ballon met een brandgevaarlijk apparaat in de chique Duitse Koloniebuurt van Jeruzalem is geland. Dit komt op de hielen van een soortgelijke brandstichtingballon ontdekt op de binnenplaats van een privéwoning in de Joodse gemeente Givat Zeev in Samaria, gelegen net ten noorden van Jeruzalem.

Vorige week landde een brandballon op een snelweg nabij de Industrie Zone van Modiin in centraal Israël. De ballonnen die thans in centraal Israël werden ontdekt, worden verondersteld copycat-inspanningen te zijn van de zijde van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. Het defensie-establishment is bang dat brandgevaarlijke ballonaanvallen vanuit Judea en Samaria snel routine-incidenten zullen worden, net zoals dergelijke aanvallen vanuit Gaza dat al maandenlang zijn.

Het is zes maanden geleden dat de Palestijnen in Gaza begonnen met het sturen van brandgevaarlijke ballonnen en vliegers over de grens naar het zuiden van Israël als onderdeel van de door Hamas georchestreerde ‘Mars van de Terugkeer’ -protesten. Sinds maart van dit jaar zijn duizenden hectares land in het zuiden van Israël verwoest door brandende ballonnen en apparaten vanuit Gaza, die voor miljoenen sjekels schade hebben veroorzaakt.


Bronnen:

♦ naar een artikelArson balloons land in Jerusalem, Tel Aviv suburb” van 11 oktober 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Thursday Fire Tally: Incendiary Balloons in Jerusalem, Bat Yam, Southern Israel” van 11 oktober 2018 en een artikel van TPS / Tazpit News Agency “Terror Balloon Discovered on Jerusalem’s Emek Refaim Street” van 10 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelSuspicious balloon found in Bat Yam” en een artikel van Tal Polon “Second time in two days: Incendiary balloons in Jerusalem” van 11 oktober 2018 en een artikelSuspicious balloon lands in Jerusalem” van 10 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.