‘Wij willen die terrorist tot zijn laatste dag in de gevangenis zien wegrotten’

Het Hooggerechtshof zal vandaag donderdag het beroep van de 22-jarige Palestijnse terrorist Nur al-Din Abu Khashiyeh aanhoren, die via zijn advocaat beweert dat de straf die hem werd opgelegd te zwaar is.

De toen 18-jarige terrorist Abu Khashiyeh werd in 2016 veroordeeld tot levenslange opsluiting voor het vermoorden met tientallen messteken van IDF sergeant  Almog Shiloni in het Haganah treinstation in Tel Aviv op 10 november 2014.

Almog Shiloni
De 20-jarige sergeant Almog Shiloni afkomstig uit Modiin had eerder zijn cursus van peloton’s commandant voltooid in het Nahal Hareidi bataljon. In het treinstation kreeg de sergeant meerdere messteken in zijn maag en borst en werd in allerijl overgebracht naar het Sheba Medisch Centrum in het hospitaal van Tel Hashomer. Na uren van vergeefse reanimatie overleed hij aan zijn verwondingen.

De dader kon meteen worden ingerekend en opgesloten in een Israëlische politiecel. Het ging om de 18-jarige Palestijn Nur al-Din Abu Hashiyeh afkomstig uit Shechem (Nabloes) in Samaria (op de Westbank) die illegaal het Israëlisch grondgebied was binnengedrongen.

Zowel Hamas als Islamitische Jihad verwelkomde de terreuraanslag en een woordvoerder van Hamas zei dat het een vergelding was voor een eerder incident in Kafr Kanna vrijdagnacht van 8 op 9 november. Toen schoot de politie de 22-jarige Palestijn Khayr al-Din al-Hamdan neer die een politiepatrouille met een mes aanviel. De terrorist bezweek later die nacht aan zijn verwondingen.

De ouders van Almog, Michal en Yossi Shiloni, waren woedend over het hoger beroep en zeiden woensdag: “Met onbeschaamdheid en ongevoeligheid heeft advocaat Leah Tsemel, die de lafhartige terrorist vertegenwoordigt, een beroep gedaan op het Hooggerechtshof over de strengheid van het vonnis van de moordenaar, die van achteren kwam en [onze zoon] overal in zijn lichaam stak met een mes om vervolgens zijn wapen af te nemen met het doel een massieve aanslag te plegen.

Almog verdedigde zijn wapen met zijn lichaam en voorkwam een ​​massale aanslag. Hiervoor ontving hij destijds een certificaat van waardering van de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amir Eshel. De arrondissementsrechtbank van Tel Aviv beweerde ook dat velen hun leven te danken hebben aan Almog omdat hij in staat was om het afnemen van zijn wapen te voorkomen,” zeiden de ouders.

Morgenochtend zullen we opnieuw de bloedende wond moeten heropenen en de argumenten horen van de advocaat die wordt verslonden door destructief gif. De straf voor de ellendige terrorist zal Almog niet terugbrengen, maar het bevat de maximale straf die momenteel door de wet is toegestaan, en we zien dit als een kleine troost. We willen de terrorist tot zijn laatste dag in de gevangenis zien wegrotten, de straf moet een afschrikmiddel zijn om de volgende aanval te voorkomen,” voegden zij eraan toe.

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 24 november 2014. Een uitgelaten ‘ik wil martelaar worden‘ en breed lachende Nur al-Din Abu Khashiyeh tijdens zijn voorleiding in de rechtbank, twee weken nadat hij de Israëlische soldaat had vermoord [beeldbron: Ynet News]


Bronnen:

♦ naar een artikel “‘We want to see the terrorist rot in prison’ – Supreme Court set to hear appeal of terrorist who murdered IDF soldier Almog Shiloni in 2014” van 11 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.