Een van de daders van de moord op politieagente Hadas Malka langer in de cel

De rechtbank van het district Beersjeba heeft kort geleden het hoger beroep van de staat aanvaard en de beslissing van de paroolcommissie om het vonnis van Hani Dari, die betrokken was bij de moord op Hadas Malka, te vernietigen overroepen. De rechtbank oordeelde dat Dari, die veroordeeld was voor het vervoeren van de terrorist die de grenspolitieagente Hadas Malka heeft vermoord, zijn straf in de gevangenis verder zal moeten uitzitten.

“Wederom is bewezen dat de stem van de slachtoffers van misdrijven en de burgers van Israël die lijden aan terrorisme van het grootste belang is”, zei Chaim Bleicher van de Honenu Juridische Hulporganisatie die Malka’s familie bijstaat in de rechtbanken. “Wij beschouwen deze uitspraak als een verklaring dat de veiligheid van de burgers van Israël en het lijden van terreurslachtoffers voorbij gaat aan de overwegingen van de terroristen en hun medewerkers”, voegde Bleicher daaraan toe.

Tijdens de hoorzitting heeft de familie Malka aan het panel van rechters gezegd dat de vrijlating moet worden geannuleerd, een standpunt dat door de rechtbank is aanvaard. In de beslissing merkten de rechters op dat de beslissing van de vrijlatingscommissie gebrekkig was en als de actie van de gevangene niet had plaatsgevonden, had de aanslag mogelijk kunnen worden voorkomen. Hij voegde eraan toe dat hij als Israëlische buseigenaar een hoge verantwoordelijkheid draagt inzake veiligheidszaken.

Hadas Malka
Op vrijdagavond 16 juni 2017 werd Hadas Malka, een 23-jarige grenspolitieofficier die woonde in het stadje Givat Azar nabij Ashdod, werd vermoord tijdens een gecombineerde schiet- en steekaanval in de Oude Stad van Jeruzalem op vrijdagavond.

Vier andere mensen raakten gewond, waaronder twee matig en één licht. De aanval vond plaats rond 19.30 uur. op vrijdagavond, toen twee terroristen gewapend met messen en geweren mensen aanvielen in de Grot van Zedekiah. Ze werden doodgeschoten door veiligheidstroepen.

Een derde terrorist stak Malka neer, die gestationeerd was aan de Damascuspoort. De gewonde politievrouw vocht een paar seconden als een leeuw met de terrorist die haar had gestoken en probeerde alsnog haar wapen te trekken.

De andere officieren beseften wat er gebeurdr en schoten de terrorist ter plekke neer die later stierf. Malka zélves, die kritieke verwondingen opliep, werd overgebracht naar het Hadassah Mount Scopus Hospitaal, waar ze later aan haar verwondingen bezweek.

Plaatje hierboven: Minister Gilad Erdan van Openbare Veiligheid en Strategische Zaken nam op 10 juni 2018 deel aan de openingsceremonie van de tentoonstelling ‘Fighter’ ter nagedachtenis van de grenspolitieagente Hadas Malka die precies één jaar eerder tijdens een aanslag in Jeruzalem werd vermoord.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Shlomo Pyutrikovsky “Hadas Malka murder accessory will remain in prison” van 11 oktober 2018 en een artikel van Mordechai Sones “Gilad Erdan: ‘Jerusalem’s safe thanks to fighters like Hadas’” van 11 juni 2018 en een artikelPrison sentence for transporting Hadas Malka’s murderers” van 17 april 2018 en een artikel van Orly Harari “‘Hadas fought the terrorist‘” en een artikel van Elad Benari “Border Policewoman murdered in Jerusalem terror attack” van 16 juni 2017 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.