Tamimi in Vogue; Palestijnse terreur is thans letterlijk in de mode

Dus nu is de Palestijnse terreur in zwang – zoals in het tijdschrift Vogue. Ahed Tamimi, de Palestijnse tiener die gevangen zit omdat zij een Israëlische soldaat heeft aangevallen, en die openlijk oproept tot geweld tegen Joden en de vernietiging van Israël, is te zien in de laatste uitgave van Vogue.

“Ik wil een normale 17-jarige zijn – ik hou van kleding, ik hou van make-up, maar ik ben geen normale tiener”, brabbelt ze in het hoofdartikel, dat wordt vergezeld door een o zo stijlvolle zwarte-en- witte foto van Tamimi met haar blonde krullen waaiend in de wind.

Ik denk dat het Vogue-personeel heeft gewacht op een winderige dag voor de fotosessie. Ze zouden toch zeker niet gebogen hebben voor het gebruik van een windmachine! Of zegt dat contact iets over hoe cynische mediakanalen op Ahed Tamimi verliefde zijn geraakt enkel door haar haren? De door de PA bezette gebieden zijn tenslotte gevuld met gewelddadige tieners. En er zijn tal van video’s van Palestijnse jongeren die Israëliërs tarten, vervloeken of aanvallen.

Waarom dan enkel Tamimi er apart uitlichten? De trieste waarheid is dat in onze wereld waarin beroemdheden worden verafgood, de meest fotogenieke onder ons de meeste tijd krijgt. Je zou denken dat feministen woedend zouden zijn dat Vogue en andere publicaties vooral geïnteresseerd zijn in Tamimi vanwege haar fysieke verschijning. Is dat niet het soort criteria voor het beoordelen van vrouwen die onze progressieve samenleving zogenaamd afwijst?

Maar hypocrieten hebben de neiging zich te wentelen in hypocrisie – dus worden principes terzijde geschoven, terwijl sommige militante feministen in Amerika en Europa cheerleader worden voor de Palestijnse zaak. Ze willen dat de Palestijnen in de mode zijn, en in Vogue. En deze maand is er een. De Israel-haters bij Jewish Voice for Peace zijn verrukt. In reactie op de Vogue-functie, tweetten ze: “De wereld staat aan jouw kant, Ahed.”

Geen wonder dat dit marginale randverschijnsel cheerleadert voor Palestijns geweld. Maar wat als meer mainstreambronnen Tamimi als ‘cool’ gaan beschouwen? Is het slechts een kwestie van tijd voordat ze wordt uitgenodigd om te spreken voo ‘progressieve’ synagogen of bijeenkomsten van de Democratische Partij aan te kaarten? Mijn advies aan progressieve rabbijnen en de Democratische partij is om langs de vloeiende krullen van Tamimi heen te kijken en haar feitelijke woorden in overweging te nemen, alvorens uitnodigingen uit te breiden.

In een interview met een Libanese tv-zender op 22 augustus prees Tamimi de terrorist van Hezbollah, Hassan Nasrallah. Dat klopt, Hezbollah – de groep die de Joodse gemeenschapscentrum bombardeerden in Buenos Aires, honderden Amerikanen vermoordden en TWA-vlucht 847 kaapte. Dat klopt, Nasrallah, de holocaustontkenner en virulente antisemiet. Tamimi bedankte Nasrallah overvloedig voor het stimuleren van “niet alleen mijn moraal, maar het moreel van veel mensen”, en wenste hem een ​​fijne vakantie toe.


De appel valt nooit ver weg van de boom. De Palestijnse activiste Ahed Tamimi, lieveling van de westerse media, die onlangs werd vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis, bedankte Hezbullah secretaris-generaal Hassan Nasrallah voor zijn steun, nadat hij had gezegd dat de positie die ze had ingenomen “dapper en moedig” was.

In een interview met de Franse televisiezender France 24 op 17 september, werd Tamimi gevraagd of ze spijt heeft over het publiekelijk prijzen van Hezbollah. “Nee, absoluut niet”, verklaarde ze en wees erop dat Nasrallah “tegen de Verenigde Staten en Israël is, dus ik ben het met hem eens op dit specifieke punt.”

De interviewer van France24 merkte op: “Je roept om een ​​vreedzaam verzet.” Tamimi antwoordde: “Ik roep op tot weerstand van alle soorten mensen. Voor mij is het belangrijk dat de mensen kunnen kiezen hoe ze zich tegen deze bezetting willen verzetten. Voor mij zijn er verschillende manieren om deze bezetting te bestrijden. Ieder zijn eigen manier. Sommigen kiezen voor poëzie, anderen slaan een soldaat, anderen kiezen voor het gooien van stenen of (cartoons) tekenen. Ik respecteer elk type weerstand.”

Tamimi zei specifiek dat ze ondersteuning biedt aan het aanvallen van Joodse soldaten en het ‘gooien van stenen’ – dat wil zeggen, proberen de Joden dood te stenigen – omdat het Joden zijn. Ze zei ook specifiek dat ze ‘elk soort verzet respecteert’ – uiteraard inclusief de andere soorten ‘weerstand’ waarin Palestijnen zich bezighouden, met behulp van messen, geweren en bommen.

En wat is dan ‘deze bezetting’ waarnaar Tamimi verwees? Nogmaals, ze maakte het zeer duidelijk voor de interviewer van France24. Hij vroeg haar hoe ze een Israëlische soldaat durft te slaan. Ze antwoordde: “Deze soldaten bezetten mijn land – Jaffa, Haifa, Acre.”

Die delen van ‘bezet Palestina’ zijn niet in de ‘Westelijke Jordaanoever.’ Ze zijn nergens in de buurt van haar dorp Nabi Saleh. Ze zijn binnen pre-1967 Israël. Tamimi kon niet duidelijker zijn geweest. Ze zei dat ze Israël als ‘bezet gebied’ beschouwt. Met andere woorden, Israël moet worden vernietigd.

Israëlhaters (Jodenhaters dus) willen dat de Palestijnse zaak – inclusief het geweld dat centraal staat – in de mode wordt gehouden. En ze hopen dat ze hun dekkingsmeisje hebben gevonden in Ahed Tamimi. Maar ze moet worden beoordeeld op basis van haar woorden en daden, niet op haar krullen.

Video: 17 december 2017: Ahed Tamimi slaat en schopt Israëlische soldaten. Dat vinden ze in het Westen fantastisch, zolang … het hen maar niet overkomt. Maar Joden slaan en schoppen daar dromen de Europeanen nog dagelijks over. Daar hebben ze zélf al sinds de Middeleeuwen ervaring in. Joden discrimineren, mishandelen en vermoorden kunnen ze in Europa als geen ander …


Bronnen:

♦ naar een artikel van Stephen M. Flatow “Palestinian Terror Is Now In Vogue – Literally” van 11 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

5 gedachtes over “Tamimi in Vogue; Palestijnse terreur is thans letterlijk in de mode

 1. tja lennybrit : ze is geen snars anders dan een gemiddeld voetbal-hoertje uit nederland of belgie !! ze gaat gewoon graag op de foto !! wordt vervolgd?

  Like

 2. Tamimi krijgt weliswaar disproportionele aandacht. Nu vooral omdat ze het beeld van de Palestijnen verandert. Ze houden van snelle auto’ s, dure kleding. Krijgen goed te eten en goed onderwijs. In plaats van naar Libanon in een bunker zoekt ze de schijnwerpers van Vogue.
  Ze geniet misschien stiekem van een goed glas koele witte wijn. Ze denkt daarbij aan haar goed gevulde kledingkast en haar lange rij minnaars.
  Wat maken jullie je toch druk. Geweldig dat Israël zo tolerant is.

  Like

 3. Waarom? Gezien de disproportionele aandacht die ze krijgt in de westerse media. Anders schreef ik er met geen komma over. Dus wie het wil en interesseert vind hier een antwoord.

  Like

 4. Waarom jullie aan die puberende tiener aandacht blijven besteden ontgaat mij. Zij zoekt alleen maar aandacht en dat krijgt ze ruimschoots van jullie.
  Trouwens, het is een studio opname mét een windmachine én een visagiste én veel make-up.
  Of ze al dan niet voor mooi mag doorgaan, smaken kunnen verschillen, mij lijkt ze maar heel gewoontjes en door haar gedrag zeg maar ordinair.

  Like

 5. Ondanks dit soort interviews vragen journalisten alsnog waarom niemand hen nog serieus neemt.

  Bij de volgende aanslag in Frankrijk zou het een goed idee zijn om vanuit Israel “een goed gesprek” met de aanslagplegers te voeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.