UNESCO: Rachel’s Tombe en Graf Patriarchen zijn ‘Palestijns’ en Islam

Plaatje hierboven: Graftombe van Rachel (Kever Rachel) in Bethlehem, de derde heiligste plaats in het Judaïsme. Rachel is één van de vier aartsmoeders in de Bijbel en een symbool van de terugkeer van het Joodse volk naar zijn oude, bijbelse thuisland. Sinds de Oslo II Akkoorden van 1995 eisen de Palestijnen Rachel’s Tombe op en verwijzen ernaar als de Bilal bin Rabah Moskee [beeldbron: Zadikim]

De roof van het Joodse erfgoed en heiligdommen door de Verenigde Naties – via haar dochterorganisatie UNESCO – en dat op instignatie van de moslimwereld, lijkt zich onverminderd door te zetten.

Het uitvoerend comité van UNESCO heeft gisteren Resolutie 28 en Resolutie 29 aangenomen waarin staat dat de Grot van de Patriarchen (Maarat Hamachpela) in Hebron en Rachel’s Tombe (Kever Rachel) in Bethlehem beiden “een integraal deel vormen van de Bezette Palestijnse Gebieden (OPT).”

De resoluties, getiteld ‘Bezet Palestina,’ gingen verder met het veroordelen van de “Israëlische maatregelen gericht op het veranderen van het karakter, de status en de demografische samenstelling van het bezette Palestijnse gebied.” De taal in de resoluties die werden ingediend door Jordanië, Libanon, Egypte, Oman, Qatar, Soedan en Marokko verwees herhaaldelijk naar Israël als de “bezetter” in Hebron en Bethlehem.

Afgelopen december droeg premier Benjamin Netanyahu de gezant van Israël aan UNESCO Carmel Shama Hacohen op om officieel de terugtrekking van Israël uit de organisatie aan te kondigen, twee maanden nadat de Amerikaanse president Donald Trump de Verenigde Staten had opgedragen zich terug te trekken vanwege een “anti-Israël vooroordelen”.

Israël zou zich officieel terugtrekken uit de VN-organisatie per 31 december 2018, na lid te zijn geweest sinds 1949, echter in juni, in reactie op de inspanningen van de nieuw aangestelde UNESCO-directeur-generaal Audrey Azoulay, een Joodse vrouw van Frans-Marokkaanse origine, om de anti-Israëlische vooringenomenheid te bestrijden binnen de organisatie, zei Shama Hacohen: “Israël moet de nieuwe geest die in de richting van Unesco blaast niet negeren”, eraan toevoegend dat “Israël, samen met de VS, de kwestie van het vertrek opnieuw zou moeten evalueren, of op zijn minst de mogelijkheid moet overwegen van een bepaalde vertraging, zodat we een positief signaal naar alle betrokkenen sturen.”

In september zond UNESCO-chef Azoulay een uitnodiging uit aan premier Netanyahu om deel te nemen aan een door UNESCO georganiseerde conferentie gericht op de bestrijding van antisemitisme, waar hij echter niet op inging.

“Hoewel ik alle pogingen om antisemitisme te bestrijden heb geprezen, heb ik besloten niet deel te nemen aan de UNESCO-conferentie over antisemitisme van de week vanwege de aanhoudende en flagrante vooroordelen tegen Israël,” zei Netanyahu in een verklaring, eraan toevoegend dat “sinds 2009, UNESCO 71 resoluties heeft aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld en slechts twee resoluties waarin alle andere landen samen worden veroordeeld. Dit is gewoon schandalig.”

Netanyahu benadrukte dat als de Unesco dit ‘schandelijk gebaar’ wil verwijderen, het meer moet doen dan een conferentie over antisemitisme houden. Het moet ophouden met het beoefenen van antisemitisme en het moet de absurditeit van het nemen van resoluties tegenhouden die de connectie ontkennen tussen het Joodse volk en het Land van Israël – tussen het Joodse volk en onze eeuwige hoofdstad, Jeruzalem.”

De Israëlische VN-afgevaardigde Danny Danon beschuldigde de poging van UNESCO om zijn controversiële tweejaarlijkse resolutie in Jeruzalem af te zwakken en bevestigde opnieuw dat Israël van plan was de organisatie aan het eind van het jaar te verlaten. Danny Danon sprak nadat de 58 leden van de raad van bestuur van UNESCO in Parijs taal verstopten die de Israëlische soevereiniteit over Jeruzalem verafschuwt in de lange bijlage bij een verder kortaardige goedaardige tekst genaamd Resolutie 28.

Danon zei dat de verklaringen in de bijlagen van de resolutie “verder bewijsmateriaal zijn, voor iedereen die niet begrijpt waarom de Verenigde Staten en Israël zich terugtrokken uit de UNESCO.” Vorige UNESCO-resoluties hadden de banden met de meest heilige plaats, de Tempelberg, bekend in het Hebreeuws als Har Habayit, genegeerd en er uitsluitend naar verwees met de Arabisch-islamitische naam al-Haram al-Sharif.


In oktober 2018 besloot UNESCO om het graf van Rachel, en de Grot van de Patriarchen in Hebron (Grot van Machpela) van de lijst beschermde monumenten van Israël te schrappen en toe te wijzen aan de Palestijnse Autoriteit. De UNESCO wil dat de Machpela voortaan de Ibrahimi Moskee wordt genoemd. Volgens de moslimwereld is het Graf van de Aartsvaders een 1000 jaar oude moskee. De Turkse leider Recep Tayyip Erdogan zei dat het graf van de Aartsvaders en Rachels Tomb “nooit Joodse heilige plaatsen zijn geweest, maar altijd islamitische.


Bronnen:

♦ naar een artikel van TPS / Tazpit News Agency “UNESCO: Cave of the Patriarchs, Rachel’s Tomb Part of “Occupied Palestine” van 10 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Rina Bassist “UNESCO: Rachel’s Tomb and Cave of Patriarchs part of ‘Occupied Palestine’” van 10 oktober 2018 en een artikelIsrael envoy to UNESCO: do what you want, we’re leaving anyway” van 11 oktober 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Guy Cohen “UNESCO: Rachel’s Tomb is ‘Palestinian’” van 10 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “UNESCO: Rachel’s Tombe en Graf Patriarchen zijn ‘Palestijns’ en Islam

 1. men zou bij Unesco eens kennis mogen nemen uit het oude en nieuwe testament

  dat is een educatief schrijfsel dat vol staat met wetenschap cultuur en geschiedenis !! tot nu toe zijn het een treurig stel anti-semieten !

  Like

 2. UNESCO, geschiedkundig & moreel totaal van het padje af.

  Dit is gebeurt met alle organisaties die een terreur organisatie geligitimeerd hebben tot een volwaardig lid en daarmee hun eigen integriteit & functioneren hebben geofferd……

  UN/ICC/UNHRW/ & Interpol waar de eigen directeur verdween en moest worden opgespoord door ……Interpol! Hilarisch.

  Audry Azoulay, de euforische (Joodse) directeur van de ‘vernieuwde’ UNESCO word gebruikt als usefull idiot!

  Verder hoeven we er geen woorden aan vuil te maken.

  UNESCO resoluties die de geschiedenis herschrijven zijn net zo legitiem als de sprookjes die ze vertellen…..leuk als verhaaltjes voor het slapen gaan, maar verder niet relevant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.