Op maandagavond opnieuw rellen aan het grenshekken tussen Gaza en Israël

Plaatjes boven en onder: Gaza, maandagavond 7 oktober 2018. Opnieuw rellen aan het veiligheidshekken dat de terreurstaat Hamastan scheidt van Israël [beeldbron: Reuters]

De Gazaanse relschoppers lusten er tegenwoordig wel pap van. Op maandagavond trokken opnieuw duizenden Arabieren naar het grenshekken, stichten wat brandjes en beschadigden het hekken op verschillende plaatsen.

De relschoppers gooiden explosieven en granaten, verbrandden autobanden en gooiden stenen naar IDF-soldaten. Bovendien was een van de relschoppers erin geslaagd om op relatief korte tijd Israël binnen te dringen en een verlaten militaire post van de IDF in de buurt van het hekken in brand te steken. Al bij al vielen er geen slachtoffers en alleen een camouflagenet werd beschadigd.

IDF-woordvoerder Ronen Manelis gaf op dinsdagnamiddag meer uitleg bij de rellen van maandagavond en de pogingen van de IDF-soldaten om wijdverspreide infiltratie in het land te voorkomen. Israëlische scherpschutters lieten enkele verdacht objecten ontploffen ten noordwesten van Beit Lahiya in het noorden van de Strook. Volgens getuigen werden luide explosies gehoord bij de Israëlische veiligheidsgrenshekken. Er werden geen gewonden gerapporteerd.

De woordvoerder van het IDF, Brigadegeneraal Manelis, weerlegde de bewering dat de rellen verborgen werden gehouden voor het publiek en de media. “Het incident werd gecontroleerd door observatie en met wapens van start tot finish en op geen enkel moment liep het uit de hand”, zei Manelis.

“Onze scherpschutters hebben tientallen relschoppers geraakt met middelen van oproerbeheersing en het vuren naar relschoppers in overeenstemming met de regels. IDF-troepen zullen blijven optreden om de veiligheid van de bewoners van het gebied te waarborgen in het licht van verschillende terroristische pogingen, zoals ze altijd doen,” voegde Manelis eraan toe.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “IDF: ‘Riots were under control, dozens were hit’ – IDF spokesman addresses violent Gaza riot yesterday amid claims that incident was hidden from the public” en een artikelIs the IDF spokesperson hiding what’s happening in Gaza?” van 9 oktober 2018 en een artikelWatch: Rioters damage Gaza border fence” van 8 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli forces detonate suspicious objects in Gaza” van 9 oktober 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Maan News Agency

Advertenties

3 gedachtes over “Op maandagavond opnieuw rellen aan het grenshekken tussen Gaza en Israël

  1. IDF heeft genoeg vuurkracht om heel de gaza-strook in te nemen ; de reden dat zij daar zeer terughoudend in zijn is omdat zij JOOD zijn !! ze gedragen zich exact hetzelfde als ieder andere oproer-politie van waar ter wereld !
    er is echter wel een reden waarom hamas onder geen beding internationale pers of waarnemers wilt toelaten ;; de generaals zitten veilig in hun tunnels en jagen vrouwen en kinderen naar de grenshekken !! wat een helden he’??

    Liked by 1 persoon

  2. “De relschoppers gooiden explosieven en granaten, verbrandden autobanden en gooiden stenen naar IDF-soldaten”. — Op een gegeven moment moet de vooraad explosieven en granaten toch wel eens op zijn???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.