Iraanse generaal tegen Netanyahu: ‘Leer maar al zwemmen in de Middellandse Zee’

Brigade-generaal Hossein Salami (plaatje rechts), de tweede bevelhebber van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), zei zondag 7 oktober ’18 tegen zijn troepen:

“Netanyahu zou moeten weten dat er geen manier is om hem te ontvluchten behalve de regio te ontvluchten en daarom moet hij leren hoe te zwemmen in de Middellandse Zee,” meldde het Iraanse persagentschap Fars.

De openlijk moordzuchtige verklaring maakt deel uit van een agressieve Iraanse mediacampagne om de onthullingen van de Israëlische premier te ontkennen en belachelijk te maken over de wijze waarop de Islamitische Republiek de resterende ondertekenaars van de nucleaire deal om de tuin heeft geleid na de terugtrekking van de VS, met o.a. de onthulling van “een geheim atoommagazijn voor opslag van enorme hoeveelheden apparatuur en materiaal uit het geheime nucleaire programma van Iran.”

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken twitterde dat de wereld “alleen maar luid zal lachen om dit soort valse, zinloze en onnodige spraak en valse shows.” Hij voegde er toen aan toe: “Geen show van kunst en ambacht zal ooit verdoezelen dat Israël slechts een regime is in onze regio met een *geheim* en *niet-aangegeven* kernwapenprogramma – inclusief een *actueel atomair arsenaal*. Tijd voor Israël om zijn illegale nucleaire wapenprogramma open te breken voor internationale inspecteurs.”

Natuurlijk, te oordelen naar de reactie van Arabische staten zoals Saoedi-Arabië, die nooit last hadden van het feit dat Israël kernwapens bezat, maar duidelijk bang zijn voor het vooruitzicht van een Iraanse atoombom, is het Iran dat moet ophouden met zijn geheimdoenerijen die maar weing aan de verbeelding overlaten en de facto weinig goeds voorspellen.

Een typische antisemitische cartoon uit het M-O: Egyptisch president Gamal Abdel Nasser schopt de Jood in de Zee, met de legers van Irak, Libanon en Syrië bij de hand, twee weken vóór het begin van de Zesdaagse Oorlog van 1967. Nasser was zeker niet de eerste die dat probeerde en zal evenmin de laatste zijn: talloze genocidale leiders en trawanten in Arabistan en Perzië staan in dichte drommen aan te schuiven en dat al 3000 jaar lang [beeldbron: cartoon verscheen op 25 mei 1967 in de Libanese krant Al-Djarida] 

Hierboven: gelijkaardige cartoon van drie jaar eerder: Arabisch: “Na een topbijeenkomst in Caïro ‘gooien de leiders van de Arabische staten stenen in de diepte.'” Israël en zijn premier David Ben-Gurion die verdrinken in de Zee, daarvan dromen tot op vandaag nog veel Arabieren. Arabisch: “Reactie Israël: ‘Als dit maar de eerste fase is – o wee de volgende dan.'” [beeldbron: cartoon verschenen in het Egyptische weekblad Raz-al-Yussef van 18 mei 1964]


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Iranian Official Tells Netanyahu: ‘Practice swimming’” van 9 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Iraanse generaal tegen Netanyahu: ‘Leer maar al zwemmen in de Middellandse Zee’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.