Barkan moorden: EU haalt de schouders op; Gazanen delen snoepgoed uit

Michael Oren (Kulanupartij), die sinds 1 augustus 2016 vice-minister is voor Openbare Diplomatie, heeft zondag de dubbelzinnige commentaar van de Europese Unie op de dodelijke terreuraanslag in Samaria, Israël, scherp veroordeeld en suggereerde dat de EU landen de ‘beweegredenen’ van de Palestijnse moordenaar lijken te ondersteunen.

Oren reageerde op een tweet van Emanuele Giaufret, de ambassadeur van de Europese Unie aan Israël. De EU-ambassadeur schreef: “Volgend het nieuws over de aanslag in het industriegebied Barkan op de Westelijke Jordaanoever vanmorgen. Mijn condoleances aan de families van de slachtoffers. Dat de dader voor het gerecht mag worden gebracht. Geweld kan nooit door de vingers worden gezien (‘Violence can never be condoned’).”

“De EU veroordeelt opnieuw de terroristische moorden van onschuldige Israëliërs door te zeggen ‘geweld kan nooit door de vingers worden gezien'”, twitterde Oren, een voormalige ambassadeur aan de VS en tegenwoordig parlementslid voor de Kulanupartij. “EU zegt zoiets nooit wanneer terroristen Europeanen vermoorden,” voegde hij eraan toe. “Zou het kunnen dat de EU instemt met de beweegredenen van de Palestijnse terrorist maar niet met zijn methodes?”

De Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman was merkelijk minder dubbelzinniger in zijn veroordeling van de dodelijke aanslag dan zijn Europese tegenhanger. “De Barkan Industrie Zone is een model van Israëlisch-Palestijnse coëxistentie sinds 1982, met duizenden die samenwerken en er wel bij varen. Thans verbrijzelde een terrorist die harmonie door twee Israëliërs op het werk brutaal te vermoorden. Onze diepste medeleven met de families van de slachtoffers,” verklaarde ambassadeur Friedman.

‘Ik wacht op Allah’
Intussen is de dader, de 23-jarige Ashraf Abu Shaham uit het dorp Shweika nabij Tulkarem, nog steeds op de vlucht. Enkele uren voor zijn aanslag had de dader op zijn Facebookpagina gepost: “Ik wacht op Allah. Moge Allah de boodschap sturen waar ik naar verlang.

Het is niet zeker of Allah aan zijn deur zal aankloppen, maar de IDF en de Shin Beth zullen dat vandaag of morgen wél doen. Zeker weten. Al moeten ze daar elke steen in Judea & Samaria voor omkeren.

De politie van de Palestijnse Autoriteit in Judea & Samaria werkt naar verluidt nauw samen met de IDF om hem te vatten, samenwerking die uiteraard door het Hamasregime in Gaza scherp wordt veroordeeld.

Bij het plaatje hieronder: Arabieren in de Gazastrook verdeelden snoepgoed onder de passanten meteen na de aanslag, om de moord op de twee Israëliërs te vieren die op zondagochtend werden vermoord. De ene zijn dood, de ander zijn snoep. Enfin, verhongeren doen ze dan blijkbaar toch niet, ondanks wat er in de (westerse) media wordt gepubliceerd …

Minister Naftali Bennett van Onderwijs verklaarde: “Terwijl Israël verschrikkelijke droefheid verdraagt, deelt Hamas snoepjes uit en zorgt Abbas voor salarissen. We moeten deze viering stoppen. De staat Israël is verplicht om de veiligheid van zijn burgers te waarborgen. We moeten de afschrikking herstellen.”


Bronnen:

♦ naar een artikelDeputy minister lashes EU over response to West Bank terror attack” van 7 oktober 2018 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Barkan moorden: EU haalt de schouders op; Gazanen delen snoepgoed uit

 1. Dag Shapira;
  Dus het is de eigen schuld van de Jood dat hij/zij wordt vermoordt.
  En wel door de volgelingen van de duivel.(sheitan).

  Like

 2. De bekende nietszeggende verklaringen van de EU heeft Israel aan zichzelf te danken daar ze nog stééds in zee gaan met deze hypocrieten.

  Een pseudo Isra Exit zou gezond zijn en een teken zetten dat de EU haar ‘programma’s zal moeten bijsturen en haar gecamoufleerde colonialisme zal moeten stoppen.

  Gooi de totaal overbodige EU ambassadeur het land uit. Nationale ambassadeurs uit Europa zijn méér dan voldoende.

  Amerika, China, India Canada, Z-Amerikaanse landen etc. hebben allemaal 1 ambassadeur. Dit zou dus ook gewoon voldoende moeten zijn voor Europa.

  Of 1 EU ambassadeur of 1 ambassadeur per land…..maar niet allebij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.