Het kwade in ons midden zal alleen verdwijnen als we het vernietigen

Plaatje hierboven: Kim Levengrond-Yehezkel en Ziv Hajbani, geëxecuteerd door hun Arabische collega op zondagochtend 7 oktober 2018 in een fabriek in het Industriepark Barkan in Samaria [bron]

Er is een kwaad in de ‘Palestijnse’ samenleving. Een kwaad dat probeert om al degenen eromheen te vernietigen en te doden en te kwetsen en te elimineren. Een kwaad dat groot genoegen schept in het vermoorden van onschuldigen. Een kwaad dat geniet van de tranen en hartzeer van het Joodse volk. Een kwaad dat alleen duisternis in zijn hart draagt en alleen moord in gedachten heeft. Vernietigen. Moord. Verbranden. Wrakken creëren. Dit zijn de woorden waardoor het in leven blijft en woorden waarmee het ook doodt.

Gisteren heeft dat kwaad 2 prachtige Joodse zielen bezocht en hun licht uitgedoofd. Kim Levengrond-Yehezkel en Ziv Hajbi werden uit de wereld gehaald, op brute wijze vermoord door een Arabier die nu zal worden geprezen als een held en die, samen met zijn familie, overvloedige bedragen voor zijn daad zal ontvangen.

Hij pleegde deze gruweldaad op een plek waar honderden joden en moslims zij aan zij werken. Hij bond hun handen vast en schoot ze van nabij dood, ISIS-stijl, vanachter in hun hoofd. Kim was een jonge moeder van een kind van anderhalf jaar. Ziv was een accountant en de vader van drie jonge kinderen. Zij waren geen soldaten, ze waren niet gewapend, ze waren geen kolonisten. Geen van de gebruikelijke excuses die worden aangehaald in een doorzichtige poging om het barbaarse gedrag te rechtvaardigen van Arabieren die Israëlische burgers vermoorden. Hun enige misdaad? Zij waren Joden.

De wereld zal hoogstwaarschijnlijk hun bezorgdheid veinzen, als ze het al überhaupt vermelden, en oproepen tot kalmte en terughoudendheid. Dan zullen ze de entiteit van de Palestijnse Autoriteit blijven voorzien van de middelen die nodig zijn om de moordenaars te belonen met een mooi aanzienlijk pensioen dat ervoor zorgt dat zij voor de rest van hun leven comfortabel kunnen leven, terwijl ze gevierd en geëerd worden door hun gemeenschap.

We denken graag dat we in een wereld leven die het kwaad bestrijdt, maar dat doen we niet. We willen graag denken dat we in een wereld leven waarin terroristen die vermoorden worden gemeden en verbannen uit een fatsoenlijke samenleving, maar wij niet. We denken graag dat we in een wereld leven waarin degenen die vermoorden en degenen die die moord aanmoedigen en faciliteren worden gestraft, maar dat doen we niet.

In plaats daarvan zullen de ‘Palestijnen’ dorpspleinen naar de moordenaar benoemen. Scholen zullen zijn naam dragen en grote muurschilderingen zullen hun imago en ‘erfenis’ uitdragen voor iedereen om te bewonderen en na te streven. En al die tijd … zal deze wereld meer geld naar hen gooien en van de kleine Joodse staat eisen dat dit kwaad dat bestaat, moet worden beloond en het moet een eigen staat worden gegeven, een staat waarvan het doel is om dat pad van moord voort te zetten, waarvoor de wereld welwillend de ogen toeknijpt. Dan zullen we vrede hebben, wordt ons gezegd.

Maar er zal nooit vrede komen als we met het kwaad omgaan, omdat het kwaad maar één doel heeft: alles vernietigen en iedereen doden. Je kunt het kwaad niet met vriendelijkheid bestrijden. Je kunt het kwaad niet bestrijden met appeasement. En je kunt het kwaad zeker niet bestrijden door een beroep te doen op zwartgeblakerde harten. Je kunt het kwaad alleen bestrijden met de bedoeling het alleen maar te vernietigen, omdat iets minder zal zorgen dat het blijft proberen je te vernietigen.

Plaatje hierboven: de Palestijnse terrorist, de 23-jarige Ashraf Abu Shaham uit het dorp Shweika nabij Tulkarem, maakt zich gewapend uit de voeten [beeldbron: screenshot bewakingscamera in Barkan]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Justin Amler “An Evil In Our Midst – Even with the recent atrocities, the world will continue throwing money at the murderous Palestinian Authority and demand that Israel reward them with a state of their own” van 7 oktober 2018 op de site van MIDA

2 gedachtes over “Het kwade in ons midden zal alleen verdwijnen als we het vernietigen

Reacties zijn gesloten.