Na rellen van vrijdag, visserijzone voor Gazanen verminderd tot 6 zeemijlen

Op de vismarkt in Gaza. Door het opnieuw beperken van de visserijzone wordt het weer wat moeilijker voor de ca. 3.000 Gazaanse vissers die door de sanctie hun inkomsten opnieuw zien dalen. “Er is niks te vangen binnen 5 kilometers voor de kust,” zegt Talal Shweikh (62 jr.) “Al de vis die u vandaag op de markt ziet komt uit Egypte.” [bron]

Minister van Defensie Avigdor Liberman heeft opdracht gegeven tot vermindering van de visserijzone van Gaza van de huidige negen zeemijl en tot zes zeemijlen, als reactie op het escalerende geweld aan de grens met Israël.

“De beslissing van de minister van defensie werd genomen na de gewelddadige rellen in het weekend bij de [veiligheids] omheining en pogingen om IDF-troepen te schaden en confronterende flotillas te lanceren aan de zeegrens”, las een verklaring van het Ministerie van Defensie.

Meer dan 250.000 mensen verdienen hun broodwinning in deze voor Gaza belangrijke industrie.

Op vrijdagnamiddag 5 oktober 2018 trok een woeste meute van ongeveer 20.000 Gazanen naar de grens met Israël. Ze staken autobanden in brand, gooiden explosieven en handgranaten naar de IDF en trachten doorheen het veiligheidshekken te breken of erover te klauteren dat Gaza scheidt van Israël. Het door Hamas georchestreerde wekelijkse spektakel stopt voorlopig nog niet.

Visserijzone beperkt tot 6 zeemijl = 11,1 km


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Defense Minister Reduces Gaza Fishing Zone After Border Violence” van 6 oktober 2018 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.