Video: Waarom haten mensen de Joden? Even een diepe duik in de geschiedenis

Plaatje hierboven: Screenshot uit de video van Mr. Beat “Why Do People Hate Jews?” geplaatst op 12 april 2018 op YouTube

Misschien wel het meest opvallende aspect van Jodenhaat is de irrationaliteit ervan. Er zijn evenveel redenen om Joden te haten als er mensen zijn. Alles dat mensen overkomt, hen leed en pijn berokkent,  schrijven ze vaak toe aan de Joden. Maar het gaat veel verder dan dat. Joden hebben de schuld gekregen voor het manipuleren van de media voor hun behoeften, werden (en worden nog) beschuldigd van woekerpartijken, bloedplunderingen onder verschillende vormen, vergiftiging van voedsel en of water, het domineren van de slavenhandel, ontrouw aan hun gastlanden, orgaanoogst en de verspreiding van AIDS.

Bovendien worden Joden vaak beschuldigd van tegenstrijdige ‘misdaden’. Communisten beschuldigden hen van het creëren van kapitalisme; kapitalisten beschuldigden hen van het uitvinden van het communisme. Christenen beschuldigden de Joden ervan Jezus te hebben vermoord en de Franse historicus en filosoof François Voltaire te prijzen voor het uitvinden van het christendom. Joden zijn bestempeld als oorlogszuchtigen en lafaards, racisten en kosmopolieten, zonder ruggegraat en zonder band en de lijst zou zo nog eeuwig kunnen doorgaan.

Het is duidelijk dat Jodenhaat irrationeel en erg diep zit. Yehuda Bauer, hoogleraar Holocaust Studies aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, is van mening dat antisemitisme latent blijft totdat het wordt geactiveerd, meestal tijdens crisissen. De vele crisissen die we wereldwijd zien, zullen daarom naar verwachting de huidige golf van antisemitisme nog blijven verergeren.

Why Do People Hate Jews?


Bronnen:

♦ introductie tot een artikel van Michael Latman “Why People Hate Jews And The Rise Of Anti-Semitism Today” op de site van de auteur

2 gedachtes over “Video: Waarom haten mensen de Joden? Even een diepe duik in de geschiedenis

  1. Een combinatie van domheid, frustratie & jaloezie.

    Je mag het uitkiezen!

    We hoeven daar verder geen intellectuele onderzoeken meer over te doen. Wie het nu nog niet heeft begrepen zal het ook nooit meer doen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.