Palestijnse en arabische terroristen zijn van harte welkom in het gezegende Zweden!

Plaatje hierboven: Göteborg, Zweden, 9 december 2017. Gemaskerde bende moslims bekogelt synagoge in Zweden met Molotov cocktails. Na de aanslag op de synagoge werd het hele gebied afgezet door de politie [beeldbron: The Local/Adam Ihse/TT]

Woont u illegaal in een Europees land, waarbij u uw uitzettingseis negeert en in plaats daarvan brandstichting pleegt? Geen probleem. Als het land waarnaar je wordt teruggestuurd je mogelijk schade zou berokkenen (details niet gespecificeerd), ben je in plaats daarvan welkom om in Zweden te blijven, meer misdaden te plegen en Zweden te schaden.

Een Zweedse Hof van Beroep (Hovrätten) heeft onlangs de deportatiebeslissing vernietigd die was uitgesproken tegen een van de drie veroordeelde daders van een brandstichtings aanslag tegen de synagoge van Göteborg in december 2017, omdat het in strijd zou zijn met zijn “fundamentele mensenrechten”.

De 22-jarige Arabische man, bekend als Feras, een Palestijn uit Gaza, was illegaal in Zweden toen hij de aanslag pleegde. Zijn asielaanvraag was afgewezen door het Zweedse Migratie Agentschap (Migrationsverket); hem was blijkbaar gezegd het land te verlaten (datum niet beschikbaar); maar deed dat niet. Om onduidelijke redenen werd hij niet aangehouden voor deportatie, maar liep hij nog steeds vrij rond in Zweden.

Feras gebruikte die vrijheid om deel te nemen aan een aanval op de synagoge in Göteborg. Ongeveer 10-15 andere jonge mannen, van wie slechts drie werden beschuldigd, sloten zich bij hem aan. Het lijkt erop dat terwijl jonge Joodse mensen zich verzamelden voor een feest in een aangrenzend gebouw, zijn vrienden en hij voorwerpen hadden gegooid bij auto’s die geparkeerd stonden in de omheining van de synagoge.

Niemand raakte gewond en de brandjes werden snel gedoofd door regen, waardoor er slechts marginale materiële schade werd aangericht. De rechtbank weigerde daarom het misdrijf te categoriseren als poging tot moord door brandstichting, zoals de Aanklager had gevraagd. Zowel de Lagere Rechtbank als het Hof van Beroep vonden echter dat de brandstichting een antisemitische haatmisdaad vormde.

Eerder had de lagere rechtbank Feras al veroordeeld voor “schromelijk onwettige bedreigingen en poging tot ernstige schade” en had hij hem veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en de daaropvolgende deportatie. Het Hof van Beroep (Hovrätten), echter, zei dat Feras “… schandelijk onwettige bedreigingen pleegde met de bedoeling om leden van de Joodse vergadering te schenden, maar dat de handeling ook kan worden gezien als een ernstige politieke misdaad gericht tegen andere Joden.”

“Gezien de mogelijke belangstelling van Israël voor de zaak en de onzekere situatie die heerst aan de grensovergangen naar Gaza en de Westelijke Jordaanoever en in de gebieden zelf, is het hof van oordeel dat er redelijke reden is te vrezen dat de fundamentele mensenrechten van NN niet worden gewaarborgd. als hij werd uitgezet naar Palestina. Het Hof van Beroep verwerpt daarom de eis van de officier van justitie op deportatie …

De rechtbank verwees ook naar rapporten van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken over mensenrechten en democratie in Israël en ‘Palestina’. De rapporten bevatten mogelijk veel Israëlische haat; dit is tenslotte het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken van Margot Wallström, die ooit Israëlische zelfverdediging tegen terroristen beschreef als ‘buitengerechtelijke executies’.

Het Hof, met andere woorden, speculeerde dat omdat Feras schuldig was aan een misdrijf dat ‘ook kan worden gezien als een ernstige politieke misdaad gericht tegen andere Joden’, Israël mogelijk een veiligheidsbelang in hem heeft. Alleen al om die reden – zonder details aangegeven – zou het terugkeren van hem naar de regio Israël en Gaza ogenschijnlijk in strijd zijn met zijn ‘fundamentele mensenrechten’.

De uitspraak van het Hof van Beroep betekende dat Feras, een illegale vreemdeling om mee te beginnen, en een veroordeelde misdadiger – wiens asielverzoek Zweden had afgewezen en die daarom geen wettelijk recht hadden om in het land te blijven – dat recht alleen om de volgende reden hebben gekregen dat hij een gewelddadige haatmisdrijf tegen Zweedse Joden pleegde. Nadat hij klaar is met het dienen van zijn twee jaar in de gevangenis zal hij vrij zijn en mogelijk nieuwe haatmisdaden plegen tegen Joodse burgers in Zweden.

Het precedent dat in deze zaak wordt gesteld – als de zaak niet wordt aangevochten en omgekeerd door het hooggerechtshof – is verontrustend: als u misdaden tegen Joden begaat die kunnen worden beschouwd als een ernstige politieke misdaad die is gericht tegen andere Joden, komt u mogelijk in aanmerking voor asiel in Zweden. De rechten van de kwetsbare Joden in Zweden spelen dan kennelijk geen rol meer.

Eigenlijk lijken Zweedse burgerrechten niet meer van belang te zijn in het Zweedse rechtssysteem. In 2017 bleek uit een rapport dat 75% van degenen die waren veroordeeld tot de gevangenis en de daaropvolgende deportatie wegens ernstige misdaden, toch vrijgelaten werden na het uitzitten van hun vonnissen en toegestaan ​​om in Zweden te blijven vanwege verschillende redenen, zoals het risico van foltering en de doodstraf in het land van herkomst of simpelweg omdat het land van herkomst weigerde ze te ontvangen.

Volgens meer recente statistieken worden 9 van de 10 veroordeelde buitenlanders in Zweden niet gedeporteerd.

Het probleem strekt zich ook uit tot terroristen. In 2017 werd bijvoorbeeld een Syriër die in 2015 als ‘vluchteling’ in Zweden aankwam vrijgesproken van het aanvallen van sjiitische moslims met brandbommen. Maar in gemonitoorde gesprekken zei hij dat hij zichzelf zag als een jihadist die een martelaar wilde worden, en omdat hij meende dat hij contact had met ISIS, vond de Zweedse inlichtingendienst hem klaarblijkelijk te gevaarlijk om in Zweden te blijven. De immigratieautoriteiten probeerden hem te laten deporteren naar Syrië, maar dat lukte niet. Het lijkt erop dat de wet zijn uitzetting naar Syrië niet toestaat: hij riskeerde te worden gearresteerd of geëxecuteerd. In plaats daarvan werd hij ook vrijgelaten om vrij rond te lopen in Malmö.

In Zweden lijkt het erop dat de ‘mensenrechten’ van buitenlandse aspirant-moordenaars kennelijk belangrijker zijn dan de mensenrechten van gezagsgetrouwe burgers.

door Judith Bergman


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “Welcome to Sanctuary Sweden!” van 28 september 2018 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Palestijnse en arabische terroristen zijn van harte welkom in het gezegende Zweden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.