Voetbalclub Real Madrid ontvangt Ahed Tamimi en schenkt haar T-shirt met haar naam

Een paar uur voor de voetbalderby van Madrid tegen Atletico zaterdagavond, ontving Real Madrid de Palestinse delinquent Ahed Tamimi, die met haar vader op bezoek is in Spanje, en gaf haar een officiele T-shirt met haar naam erop en nummer 9.

Tamimi, uw en mijn favoriete driftig schoppende en slaande Arabische tiener, zat iets minder dan acht maanden opgesloten in een Israëlische cel, nadat ze twee IDF-soldaten, die zich ongelooflijk konden inhouden, had bespuugd, geschopt en geslagen, waarop ze meteen een nationale heldin werd in de Arabische wereld en een symbool van de Palestijnse strijd voor de vernietiging van Israêl.

Tamimi was het afgelopen weekeinde in Spanje om er deel te nemen aan een aantal politieke evenementen en heeft ook het Santiago Bernabéu Stadium bezocht als eregast van Real Madrid. Ze ontmoette er haar held bij Real Madrid, de voetbalspits Emilio Butragenio, die haar het T-shirt gaf.

Woordvoerder Emanuel Nachshon van het ministerie van Buitenlandse Zaken twitterde: “Wat een schande, Real Madrid ontvangt een terrorist die aanzet tot haat en geweld, wat is de relatie tussen dit en voetbalwaarden?”. Geen enkele connectie dus. Het hosten van een Arabische terrorist komt voort uit dezelfde waarden die hebben geleid tot de verdrijving van de Joden in Spanje in 1492.

Overigens werd T-shirt nummer 9 vroeger gedragen door Cristiano Ronaldo, die sindsdien werd opgepikt door de Italiaanse club Juventus. Tijdens de viste van Tamimi aan Real Madrid werden ook de onsterfelijke hit van Joan Baez afgedraaid, El Preso Numero Nueve (Gevangene Nummer Negen):

“Prisoner number nine now goes to confess / He is shut up in his cell with the prison priest / Because before dawn they will take away his life / For he killed his wife and a disloyal friend. He speaks thus to the confessor / Yes, sir, I killed them / And if I am reborn / I’ll kill them again.”

Uiteraard heeft Ahed Tamimi “vreselijk geleden” in de Israëlische gevangenis, getuige haar interview met een journalist van RT TV van 1 augustus 2018, waarin ze zichtbaar 6 of 7 kilo’s was aangekomen, vertelde ze:

Ahed Tamimi: “Zoals ik al zei, heb ik een heleboel dingen gedaan: een juridische cursus gevolgd, we hebben daar veel tijd aan besteed, en studies voor toelatingsexamens; ik las boeken; we zongen samen, we hadden zelfs gezamenlijke ontbijten voor de hele vleugel – we gingen soms naar buiten wandelen, elke kamer bracht zijn spullen mee en we aten samen buiten. We aten ook de meeste tijd samen. We hielden ook feestjes, we zongen samen en dansten. Er waren veel dingen die we deden om de tijd te doden: we keken televisie, we sprongen bijvoorbeeld rond in de kamers en deden de gekste dingen; we hebben veel dingen gedaan.”

Video: Zingen, dansen en feesten … het gevangenisleven
van de vrijgelaten tienergevangene Ahed Tamimi


Bronnen:

♦ naar een artikel van JNi.Media “Real Madrid Hosts Ahed Tamimi, Gives Her Jersey with her Name” van 29 september 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Nitzan Keidar “‘Madrid is encouraging violence against Israel’ – Israeli ambassador to Spain sends letter of protest to Madrid mayor following city’s festive reception for teen terrorist Ahed Tamimi” van 30 september 2018 op de site van Arutz Sheva

13 gedachtes over “Voetbalclub Real Madrid ontvangt Ahed Tamimi en schenkt haar T-shirt met haar naam

 1. Waarschijnlijk wordt dit niet gepubliccerd, maar U lult. Laat ik ook nog een Brits pasport beziteen, stammende aan die zijde uit een militaire hoge rang situatie. De Balfour declaratie is wettig betwistbaar. Omdren, mijn Moedervolk had feitelijk aldaar niets temaken. Voorts is er binnen deze declaratie geheel geen sprake van het stichten van een staat voor Joden. Sterker, in de decalaratie wordt met klem gewezen, dat de aanwezige bewoners in de Levant, hun status en geloof met eerbied zou worden eerbiedigd. Een ieder die dit niet heeft gedaan, is in mijn optiek een minne figuur. Daarnaast is het geen toeval, dat U mij als een onbenul wegzet. Geweldig, durft U mij en publique met enige andere experts dit vast te stellen, in een TV programma uitgezonden over onze totale globe, lijkt me geweldig halve zool!

  Like

 2. Geen flauw idee hoe de equivalent van de in NL gevestigde CIDI in Belgie heet!

  Like

 3. Daar een intelligent persoon mij ooit geleerd heeft nooit in discussie te gaan met fanatiekelingen & ignoranten hoop ik dat u geen uitgebreid antwoord verwacht op alle onzin die u neerpent…….behalve dit.

  U heeft het steeds over de ‘palestijnse bevolking.

  Als u zo goed op de hoogte bent dan had u geweten dat met ‘de Palestijnse bevolking de Joden in het Mandaat gebied Palestina werden bedoeld.

  De aldaar wonende Arabieren werden gewoon Arabieren genoemd (of zuid Syriers) daar het woord Palestijn voor hen een vloek was. De meeste van deze Arabieren waren rond 1920 afgezakt naar dit gebied als gewone gastarbeiders daar de Palestijnse Joden het dorre land aan het ontginnen waren.

  Hadden de slimme Arabieren in 1948 het verdelingsplan aanvaard…..dan hadden zij vandaag een palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hun hoofdstad kunnen hebben…..ik zeg ‘kunnen hebben, want Jordanie heeft hen van 1948-1967 nooit een Palestijnse staat laten oprichten. Vraag is waarom.

  Voor alle duidelijkheid….het héle mandaatgebied was bedoeld als een op te richten Joodse staat (nog minder dan de helft van het oude duizenden jaren oude Joodse rijk), totdat de coloniaal Britten eenzijdig dit gebied verdeelden en het grootste gedeelte aan een Hashemitische prins (Saudi Arabie) gaven als afkoopsom voor verleende diensten.

  Zoals eerder gezegd beste D.P. Vermaas, ….ga wat geschiedenis leren i.p.v. haatboodschappen & propaganda nonsens na te papagaaien van intellectuele idioten als Pappe & vrienden….zij maken van u namelijk een volwaardige dwaas.

  Geliked door 1 persoon

 4. En als je dan toch een gevoel van onveiligheid zou besluipen kan je nog altijd gaan schuilen in een Israëlische gevangenis. Zowat de veiligste plek in het Midden-Oosten. Zo heb je meteen ook een leuke vakantie gehad – afgaande naar het interview met Tamimi – vervuld met dans, muziek, party’s, lekker en overvloedig eten enz. 🙂

  Like

 5. tja, intussen kan ik overal, zo als ik gewend ben, overal ter wereld veilig rondlopen, omdat ik een onwetend mens ben, zalig zijn de onwetenden! Indien dit niet zo zou zijn, kan ik uiteraard de wapens opakken, of mij afvragen, waarom ik niet geliefd ben. En dan doel ik op mijn leeftijd, 70 jaar!

  Like

 6. Wat een achterlijke miskleun van RM dat in het rijtje past van wenselijke slijmerij na de aanslagen in Madrid zonder te resliseren dat zulke daden de waarheid alleen maar meer vertroebelen.

  Like

 7. Pappe, Finkelstein, Chomsky en Miko Peled …. hou toch op om met die selectieve geschiedsvervalsers op de proppen te komen. Stuk voor stuk brengen ze foute vertalingen, halve waarheden, en suggestieve verdraainingen naar voren. Totaal vooroordelend en dus waardeliis in een MO- discussie. Het enige waar ze voor rennen is hun eer, inkomsten, aanzien en valse geleerdheid voor onwetenden als jij.

  Like

 8. Overal ‘Israëlische reclamebureaus’? Ook in België? Nooit gezien of van gehoord. Maar ik twijfel er niet aan dat u weet waar zich die in mijn land bevinden. 🙂

  Like

 9. U hoogdravende antwoord, waarin U alles door elkaar haalt en de essentie U volkomen ongaat. Allereerst raad ik U aan eerst Pappe, Finkelstein, Chomsky en Miko Peled te gaan lezen (wellicht antwoord U op hen, allemaal Joden, dat dit zelfhaters zijn, zo als vaak geschiedt). Daarna respect opbrengen voor democratie. De Palestijnen hadden hun Britse overheersers lang voor de oprichting van de Staat Israel te kennen gegeven, niet meer Joden binnen te laten. Buiten het feit dat zij voor het Sykes Picot verdrag toegezegd hadden gekregen onafhankelijk te worden. Ik ben geheel op de hoogte van het enorme leed de Joden tijdens de Holocaust hebben doorstaan. Maar voor mij was dit geen reden om op andermans gebied, hetgeen tevens met veel geweld gepaard ging, te bezetten. Buiten het feit dat de VN, iemand had die volkomen lazerus was, of mesjogge, die met de verdeling toentertijd op de proppen kwam. Het was het goed recht van de Palestijnse bevolking, hier niet mee akkoord te gaan. Wat U doet, is hen dit elementaire recht ontzeggen. Ik vrees dat U geheel van de zo noodzakelijk objectiviteit gespeend bent. U gebruikt het woord propaganda. Ik meen dat Israel een van de weinige landen is, die overal reclamebureau’s heeft geinstalleerd. Die overal waar zij ook maar enige kritiek op Israel waarnemen, er boven opduiken. Indien alles wat Israel doet, correct en verdedigbaar zou zijn, waren deze instellingen compleet overbodig!

  Like

 10. U beledigd de Irgun strijders, Gerrit vd Veen, Lodo van Hamel, Gerard Dogger , Hannie Schaft en alle duizenden partizanen die tegen de Nazi’s vochten.

  De Nazi’s die vreedzame buurlanden binnenvielen & bezetten, hun inwoners afvoerden, in concentratiekampen plaatsten en vermoorden/verbranden & vergasten…..en hun waardevolle spullen ‘confesceerden’ en verkochten.

  U vergelijkt Israeli’s met Nazi’s die vreemde landen binnenvallen, hun inwoners afvoeren, in concentratiekampen plaatsen en vermoorden/verbranden & vergassen……en hun waardevolle spullen ‘confesceren & verkopen.

  Ik hoop dat u begrijpt dat het tegendeel het geval was. Als niet de Arabische landen het kleine Israel in 1948 waren binnengevallen met het doel het te vernietigen er geen ‘palestijns vluchtelingen probleem was ontstaan.

  Een ”’volk”’ dat uitgegroeid is van 650 000 tot 5 miljoen…..maar nog stééds vluchteling!

  De 850 000 Joodse vluchtelingen uit de Arabische lande, verdreven met achterlating van geld & goederen, huis & huisraad….zijn miraculeus verdwenen.

  U zult uw verwarde opinie moeten bijstellen. Het probleem was nooit tussen Israel en “palestina” maar tussen de Arabische landen en Israel.

  Nu de Joodse ‘terreur’ in Deir Yassin.
  https://blogs.timesofisrael.com/deir-yassin-the-end-of-a-myth/

  Tijd om wat geschiedenis te leren i.p.v. haatboodschappen gevoed door propaganda te ventileren.

  Like

 11. Wel eens van de Irgun gehoord, Stern group, Deir Yassin Joodse terreur tegen Palestijnen. Gerrit van der Veen, Lodo van Hamel, Gerard Dogger, Hannie Schaft, allemaal terroristen, aldus de moffen tussen 40-45 vorige eeuw. Echter zij, hebben gevochten, opdat U uw waanzin in vrijheid kan spuwen!

  Like

 12. Palestijnen zijn de sukkelaars die onderdrukt worden, hypocriet van deze ploeg ik hoop dat winnen voor deze club moeilijk gaat worden!!

  Like

 13. Een schandvlek voor Real Madrid dat zich leent voor terreur propaganda.

  Maar ja, voetbal staat er niet om bekend om zijn intellect en deze ballenschoppers bewijzen dit voor lopende camera!

  Like

Reacties zijn gesloten.