Ondenkbaar in Israël: Kwart van de vrouwen in Frankrijk durft de straat niet meer op

Plaatje hierboven: Nachtelijke loopwedstrijd in Tel Aviv, Israël: “All you need is run” [beeldbron: Israel21C]

Het is een ondenkbare figuur in Israël waar vrouwen ’s avonds naar buiten gaan (net uitgaan na middernacht is gewoonte in Tel Aviv; veel vrouwen lopen alleen in de straat en vrezen niet voor hun veiligheid).

“Dit is een concreet cijfer dat het gevoel weergeeft van onveiligheid. De palpabele werkelijkheid is dat een kwart van de vrouwen het al hebben opgegeven om zich buiten hun huizen te wagen omwille van veiligheidsredenen en scoren daarmee twintig punten hoger dan … mannen,” onthulde dinsdag het Franse Nationale Observatorium van Criminaliteit en Criminele reacties (ONDRP).

In de overgrote meerderheid van de gevallen is de beslissing om thuis te blijven van toepassing op de avond met zowat 5% die “het grootste deel van de tijd, met inbegrip van de dag,” binnen blijven, merkt de studie op.

Indien de afgelopen maanden hebben geholpen om zich te concentreren op de fysieke en verbale geweld van vrouwen in het bijzonder in de openbare ruimte, markeren deze cijfers uit de studie een stabiel fenomeen. “Sinds 2007 zien we in elk slachtofferschap onderzoek, dat dit afzien (om buiten te komen) voorkomt in soortgelijke verhoudingen, zowel bij mannen dan vrouwen,” zegt Hugo Arbois Jubainville, project manager in het observatorium.

Een geralteerde verschuiving, volgens de onderzoeker, is het feit dat niet alleen vrouwen meer worden blootgesteld in de openbare ruimte aan bepaalde misbruiken, maar ook door het feit dat ze beweren dat ze ‘onveiligheid beter aanvoelen’, aanvoeren als allerbelangrijkste argument.

Achter deze cijfers, is de realiteit nog steeds erg gevarieerd. Voor de 26% die in de studie werden bevraagd is het een totaalcijfer. Het bevat met name 8% van de vrouwen die hebben gereageerd met “zeer zelden” op de vraag “In het dagelijks leven, bent u ertoe gekomen om niet meer alleen uit te gaan omwille van veiligheidsredenen?” Ze zijn met 10% die reageerden met “dikwijls” op deze vraag en 12% met “soms”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van 25 september 2018 “Impensable en Israël. Un quart des femmes en France renoncent à sortir pour des raisons de sécurité” op de site van de Israelvalley Desk

3 gedachtes over “Ondenkbaar in Israël: Kwart van de vrouwen in Frankrijk durft de straat niet meer op

  1. Willy : moslem zijn moslem !! er is maar EEN islam en die is nooit gematigd of beschouwend ! in sommige delen van parijs is het zelfs overdag niet veilig voor niet-moslims :: binnenkort ook in UW gemeente??

    Like

  2. Prima, mogen ze hun regeringen voor bedanken. Nog even en ze komen overdag ook niet meer de straat op, tenslotte horen volgens de Islam vrouwen thuis te zitten.

    Like

Reacties zijn gesloten.