Hartelijke ontmoeting tussen VS-afgevaardigde Nikki Haley en premier Netanyahu in New York

Premier Benjamin Netanyahu ontmoette op vrijdag in New York Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, en bedankte haar voor haar compromisloze activiteiten namens Israël [beeldbron: Avi Ohayon/GPO].

“Ik zei gisteren dat de VN-zaal nog steeds vol anti-Israëlresoluties is, maar wanneer u in de VN bent, is de situatie beter en ik wil u bedanken voor het zuiveren van de lucht in die hal,” vertelde Netanyahu aan Haley. “Wat u met president Trump deed met betrekking tot UNWRA, UNESCO … is verbazingwekkend,” voegde hij eraan toe, Haley bedankend namens Israël en haar vrienden over de hele wereld.

Haley reageerde door te zeggen: “De ondersteuning is heel ontroerend. Het is leuk dat ons kleine werk hier wordt opgemerkt.” De Amerikaanse ambassadeur had het ook even over het vredesproces tussen Israël en de Palestijnse Arabieren, en zei dat Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit (PA), terug moest komen naar de onderhandelingstafel en beschuldigde hem van het maar weinig doen om zijn eigen volk te helpen.

“Wij geloven dat de Palestijnen naar de tafel zullen komen. President Abbas helpt het Palestijnse volk helemaal niet. Hij praat niet met Hamas. De Palestijnen, als ze al iemand de schuld willen geven, dan zou dat niet Israël moeten zijn. Ze moeten naar president Abbas kijken en zeggen, wat doet u voor ons?” zei Haley.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “‘Abbas is not helping the Palestinian people’ – US ambassador Haley meets Netanyahu, calls on PA chairman to return to the negotiating table” van 28 september 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Hagay Hacohen “Netanyahu to Haley: With you at the U.N things are much better” van 28 september 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Raphael Ahren “Haley tells PM that Palestinians should complain to Abbas, not Israel – US ambassador to the UN says she has no plans to meet with PA president while he is in the US; Netanyahu thanks her for her staunch support of Israel” van 28 september 2018 op de site van The Times of Israel

5 gedachtes over “Hartelijke ontmoeting tussen VS-afgevaardigde Nikki Haley en premier Netanyahu in New York

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.