Israëlisch-Palestijns conflict: ‘De scheve kijk van de Europeanen op Israël’

Plaatje hierboven: Vrouwen die de chador dragen aan de kust in Zuid-Frankrijk, waar de beslissing van een handvol burgemeesters om het islamitische burkinibadpak te verbieden in 2016 tot controverse leidde [beeldbron: AFP]

Anders dan de Amerikanen, blijven Europeanen zwijgen over de praktijk van de Palestijnse Autoriteit om families van terroristen te compenseren. Toch kan een deel van het gebruikte geld alleen uit subsidies van de Europese Unie komen. Het is begrijpelijk dat sommige Europese belastingbetalers door deze situatie worden geraakt.

Dezelfde stilte kan worden waargenomen met betrekking tot de haatvorming van Palestijnse kinderen die wordt gepromoot op scholen die worden gerund door de Palestijnse Autoriteit. Het nieuwe curriculum blijft de deugden aanbieden van geweld en het offer van het leven als onderdeel van een ongewijzigd antisemitisch en anti-Zionistisch martelarenschap. (“Impact-se Report”, 20 september 2018.)

De Europese Unie, die in theorie de Joodse staat veroordeelt en op haar zwarte lijst heeft gezet, blijft subsidies overdragen aan ngo’s die de boycot van een staat Israël steunen en het bestaansrecht van de Joodse staat betwisten. (“Im Tirtsu Report”, 25 mei 2018.)

Door de stem van haar vertegenwoordiger Federica Mogherini, heeft de Europese Gemeenschap haar “preoccupatie” met minderheidsrechten in de Knesset-stemming over een fundamentele wet verkondigend aan Israël als de natiestaat van het Joodse volk. Een dergelijke inmenging in een wetgevingsproces dat uiteindelijk slechts de VN-beslissing van 1947 heeft geratificeerd, heeft veel Israëli’s van alle kanten ontgoocheld.

Zij herinneren zich geen Europese protesten tegen de Palestijnse Autoriteit die een Palestijnse staat plant waar enkel Arabieren en moslims mogen wonen, of met betrekking tot alle Arabische staten die de religie van islam als staatsgodsienst verkondigen, voor zover ze nog niet de sharia toepassen.

Op de internationale tribune geven veel Europese staten (met de opmerkelijke uitzondering van de Visegrad-groep) hun stem aan systematisch en radicaal anti-Israëlische resoluties. Voormalig secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, betreurde bij zijn vertrek een dergelijke systematiek en eenzijdige verontwaardiging.

Sommige Europese landen, waaronder Frankrijk, zijn zelfs op een dwaalspoor geraakt om via de UNESCO door de historische banden tussen Jeruzalem en het Joodse volk te ontkennen. Meer recentelijk hebben sommigen van hen in de Verenigde Naties geweigerd om de misdaden van de terreurgroep Hamas in Gaza te veroordelen.

Eindelijk, en zelfs buiten het complexe drama van Palestina, is het Europese stilzwijgen over de agressie van een onverdraagzame islamitische republiek die uitschreeuwt dat ‘Israel zal worden vernietigd’ met haar raketten en die zonet in augustus de financiële steun werd toegekend door de Europese Unie van 18 miljoen euro, wordt door de Israëliërs van alle overtuigingen beschouwd als een regelrecht in de steek laten van Israël.

In een tijd waarin de Europese volkeren zich zorgen maken over de vernederende ideologie van een multicultureel politiek Europa, is het niet verboden om te vrezen dat Europa, na het in de steek laten van Israël, Europa zichzelf laat vallen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gilles William Goldnadel “Conflit israélo-palestinien : «Le regard biaisé des Européens sur Israël»” van 26 september 2018 op de site van Le Figaro Vox

♦ naar een artikelHow Europe lost faith in multiculturalism” van 24 augustus 2017 op de site van The Financial Times

5 gedachtes over “Israëlisch-Palestijns conflict: ‘De scheve kijk van de Europeanen op Israël’

 1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  De Europeanen zullen op korte termijn kennis maken met de “cultuur” van de arme moslims. Helaas zullen wij de benen moeten nemen, een beschaving achterlatend die bijna totaal zal worden vernietigd, maar de vonk van beschaving zullen ze nooit kunnen doven (al kan hun poging honderden jaren duren). .

  Like

 2. Het is niet alleen Arabieje tegen Israel maar het is Islam in zijn geheel die zich bloeddorstig en moordzuchtig opstelt tegenover de hele wereld !! maak eens een lijstje van terreur-aanslagen wereldwijd !!! 99.5% islam ! terreur in Europa: 100%

  het meest beroerde is nog dat we hier alle dik aan meebetalen : is dit de wereld die wij strakjes aan onze kinderen en kleinkinderen nalaten ??

  Like

 3. Zondag 30 september liet de EO (Nederland) opnieuw de reportage “Uitverkoren & buitengesloten” zien over de scheve kijk, leugens, hypocresie, manipulaties & haatpolitiek van de Europeanen t.a.v. Joden & Israel!

  Er is geen enkel excuus dat dit kan goedpraten en die beroemde Europeese normen & waarden kunnen hierbij ook meteen de prullebak in…..ze zijn non existent!

  Like

Reacties zijn gesloten.