Europese Unie wil geen geld meer geven voor haateducatie in de PA-scholen

Het begrotingscomité van het Europees Parlement heeft gestemd om de financiering van de Palestijnse Autoriteit te schorsen van een reserve van meer dan 15 miljoen euro, vanwege de voortdurende aansporing van de entiteit tegen Israël vanaf de vroegste jaren van zijn leven in zijn samenleving. De Europese Unie is momenteel de grootste donor van de Palestijnse Autoriteit.

In het goedgekeurde amendement staat: “De in 2017 door de PA gepubliceerde studieboeken, die worden gefinancierd door de EU … bevatten over alle onderwerpen talloze voorbeelden van gewelddadige afbeeldingen, aanzetten tot haat – in het bijzonder tegen Israël – en verheerlijkingen van jihad en martelaarschap. Zoals het Parlement al heeft aangegeven in zijn resolutie over de kwijting van de begroting voor het jaar 2016 (punt 272), moeten door de EU gefinancierde onderwijs- en opleidingsprogramma’s gemeenschappelijke waarden weerspiegelen.”

“De reserve zal worden vrijgegeven wanneer de Palestijnse Autoriteit een commissie heeft om haar schoolcurriculum en schoolboeken te hervormen om ze in overeenstemming te brengen met de UNESCO-normen voor vrede en tolerantie in het schoolonderwijs.” Het wetsvoorstel werd voorgesteld door de voorzitter van de Begrotingscommissie, MEP Dr. Ingeborg Grassle. Het gaat nu naar het Europees Parlement voor een plenaire stemming op 24 oktober.

Als het slaagt, zal de Palestijnse Autoriteit uiteindelijk gedwongen worden om haar studieboeken te veranderen en haar kinderen te leren over de realiteit van de geografie van de staat Israël en de Palestijnse Autoriteit – en over de concepten van vrede – of verliest het 15.440.597 euro bij de financiering van de Europese Unie.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “European Parliament Committee: No Money for Palestinian Authority Education Until School Books Change” van 27 september 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “25 years after Oslo, PA and Fatah still don’t recognize Israel” van 28 september 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

 

3 gedachtes over “Europese Unie wil geen geld meer geven voor haateducatie in de PA-scholen

  1. Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
    Waarom nu opeens? Deze gang van zaken is al jaren aan de orde. Wat zit achter deze ommezwaai? Duizenden kinderen zijn al vergiftigd; moeten jaren gedebriefed worden, als dat nog werkt. En dat vasthouden aan de koran? Die haat staat toch in dat moord-instructieboek? Je kunt niet unilateraal beschaafd worden…

    Like

  2. Een moeilijke bevalling met veel pijn voor de EU die toch graag deze ‘educatie’ had voortgezet.

    Maar wees gerust…EU & palestijnen zullen een andere manier vinden om Israel te bashen én gelden over te maken……..als D. Trump géén president meer is!

    Like

Reacties zijn gesloten.