Netanyahu onthult in de VN geheime Iraanse atoomopslagplaats in Teheran

Premier Benjamin Netanyahu opende zijn toespraak donderdag tot de 73ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) met de aankondiging dat hij informatie zou onthullen die nooit eerder aan het publiek werd getoond. Enigszins sceptisch bleven de diplomaten in de hal stil. “Iran heeft nog een geheim atoommagazijn voor de opslag van nucleair materiaal voor zijn wapenprogramma,” kondigde hij aan.

De stilte in de zaal verdiepte zich en werd  merkbaar verdikt. Het werd nog stiller naarmate Netanyahu verder ging op de vriendelijkste toon en noemde de coördinaten voor het magazijn (35.5022 51.2997), en liet zelfs foto’s zien van het gebouw op prachtig gelabelde prentplaten terwijl hij sprak.

De premier voegde eraan toe dat nadat Israël het eerste archiefmagazijn had aangevallen, Iraanse functionarissen erover waakten om ervoor te zorgen dat ongeveer 15 kilogram radioactief materiaal op de tweede locatie veilig zou zijn. “Dus wat deden ze?” vroeg hij. “Ze verspreiden het rond Teheran zoals Nutella,” zei hij. “De bedreigde inwoners van Teheran willen misschien weten dat ze voor slechts $ 29,99 een Geigerteller op Amazon kunnen krijgen,” voegde hij eraan toe.

De tweede Iraanse faciliteit, zei Netanyahu, bevat nucleair materiaal en materiaal voor het nucleaire programma van Iran. “15 scheepscontainers – 300 ton”, zei hij. “Dus vraag jezelf af,” zei hij tegen de diplomaten in de zaal, “waarom bewaarde Iran een geheim atoomarchief en pakhuis” als het land echt van plan was zijn nucleaire ontwikkelingsprogramma te ontmantelen en zijn streven naar nucleaire massavernietigingswapens te staken? De reden dat Iran hen niet heeft vernietigd, is omdat het zijn doel om kernwapens te ontwikkelen niet heeft opgegeven”, zei Netanyahu.

De premier riep Yukio Amano op, hoofd van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) van de VN om “dit atomaire pakhuis te inspecteren vlak voordat de Iraniërs klaar zijn met het opruimen en inspecteer, terwijl je toch bezig bent, de andere sites waar we u over verteld hebben … vertel de waarheid over Iran.”

Netanyahu sprak ook over de geleide precisie missiles die Iran levert aan Hezbollah in Libanon, aan de permanente militaire bases die het aan het bouwen is in Syrië en de aanhoudende pogingen om raketaanvallen, mortieraanvallen en brandstichtingen te plegen vanuit Gaza over de zuidelijke grens naar Israël.

“De Iraanse proxy-terroristengroep in Libanon [aka Hezbollah],” zei hij, “vormt een bijzonder gevaarlijke bedreiging, die begint met het produceren van precisiegidsraketten met een nauwkeurigheid van 10 meter. Hezbollah gebruikt onschuldige mensen van Libanon als menselijke schilden,” zei Netanyahu.

“Hier is een foto die duizend raketten waard is,” voegde hij eraan toe, terwijl hij een nieuw beeld omhoog hield. Site één, zo wees hij erop, toont de eerste plaats waar raketwerpers zijn geplant, ongeveer een blok van het strand. Locatie twee is ‘vlak onder een voetbalstadion’, waar kinderen voortdurend spelen. En de derde site is ‘vlak bij Beiroet Airport.'” Maar hij zei: “Ik heb een boodschap voor Hezbollah: Israël weet wat je doet, waar je het doet en Israël laat je er niet mee wegkomen.”

PM Netanyahu’s Remarks at the UN General Assembly – 2018


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Netanyahu at UNGA: Exposes Secret Iranian Atomic Warehouse in Tehran, Missile Factory in Beirut (video)” en een artikelFull Transcript of PM Netanyahu’s Speech to the UN General Assembly” van 27 september 2018 op de site van The Jewish Press

4 gedachtes over “Netanyahu onthult in de VN geheime Iraanse atoomopslagplaats in Teheran

 1. Een van de beste speeches van Netanyahu ooit.

  Een speech waarin hij Europa’s nieuwe beste vriend Iran met de billen bloot laat gaan met de onthulling dat Iran zijn nucleaire afval uitstrooit rond de hoofdstad Teheran. (benieuwd wanneer onze millieu activisten hier tegen gaan protesteren) en Hezbolla’s raketten platform onder de Internationale Luchthaven plaatst.

  Europa kreeg een verdiende veeg uit de pan voor haar weigering om van de geschiedenis te leren.

  Het IAEA keeg de vraag waarom ze niets doen met relevante info en leugens verspreid over de goede medewerking van Iran.

  M.a.w…..het tegendeel van een politiek correcte speech en dát is een verademing!

  Geliked door 1 persoon

 2. De Mossad is één van de betere inlichtingendiensten en wat de premier laat zien aan bewijzen is belangrijk, mar of men op de VN gaat luisteren is andere koek!

  Like

 3. een indrukwekkende voordracht van Bibi !

  gaat “brussel” begrijpen dat men met het omzeilen van sancties in feite een oorlogsmachine sponsort ??

  Like

Reacties zijn gesloten.