Ontmoeting van Belgische premier Charles Michel met premier Netanyahu in New York

Premier Benjamin Netanyahu had een ontmoeting mett zijn Belgische confrater Charles Michel, in de marge van de bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) in New York op woensdag 26 september 2018. De twee bespraken de versteviging van de relaties tussen de twee landen en stemden in om samen te werken op het vlak van digitale gezondheidszorg.

De relaties tussen Israël en België liggen al een tijdje onder vuur, niet in het minst omwille van de voortdurende politieke hetze van de Belgische regering jegens de Joodse staat. Recent was er het feit van een protest van de Belgische regering omwille van de dreigende afbraak door de IDF van een door België meegesponsorde illegale Arabische nederzetting Khan Al-Ahmar in het C-Gebied in Samaria.

Ook de bedenkelijke sponsoring van België van Palestijnse UNRWA scholen die vernoemd zijn naar Palestijnse terroristen, zijn een doorn in het oog van Israël. Het is (nog) niet bekend of de twee premiers het over  deze twistpunten hebben gehad tijdens hun ontmoeting van woensdag in New York.

Een gedachte over “Ontmoeting van Belgische premier Charles Michel met premier Netanyahu in New York

  1. mengt BIBI zich ongevraagd in de Waals-Vlaams tegenstelling ? gaat hij migrantenkampen en kindsoldaten in Belgie sponsoren ?? NEEN !! waarom mengt belgie en nederland zich keer-op-keer ongevraagd in binnenlandse kwesties van Israel??

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.