Het flagrante racisme van de Palestijnse Autoriteit

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (de PA) schreef zijn Holocaust ontkennend proefschrift, gepubliceerd in het Arabisch als “De andere kant: de geheime relaties tussen het nazisme en het leiderschap van de zionistische beweging”, in 1982 aan het Instituut voor Oriëntaalse Studies van de Academie van Wetenschappen van de USSR in Moskou.

In het proefschrift ontkende Abbas (die in 1983 een KGB spion werd) het bestaan ​​van gaskamers in de concentratiekampen en stelde het aantal slachtoffers in vraag van de Holocaust door de zes miljoen Joden die waren gedood “een fantastische leugen” te noemen. Tegelijkertijd beschuldigde hij de Joden ervan dat ze zelf de Holocaust hebben uitgelokt.

Het is onduidelijk of de ‘thesis’ van Abbas hem meenam naar het territorium van de discriminerende wetten tegen Joden, waaronder een wet uit 1933 die het illegaal maakte landbouwgrond aan hen te verkopen, maar 75 jaar nadat Nazi-Duitsland die wet uitvaardigde, speelt Abbas nog steeds hetzelfde oude Nazi-spel. Overigens is het naziverbod tegen de verkoop van land aan Joden blijkbaar hetzelfde onder de islamitische wet.

Een recent rapport van de Palestijnse mediawacht (PMW) stelt dat de PA onlangs in staat is geweest om Arabieren in Hebron te bestrijden en te arresteren, die in het proces waren om land aan Joden daar te verkopen. Volgens een artikel in de officiële PA dagelijks, Al-Hayat Al-Jadida, gepubliceerd op 31 augustus 2018:

“De [PA] Preventive Intelligence Force is erin geslaagd – door samenwerking op het gebied van veiligheid, vertrouwend op informatie uit de inlichtingendiensten, toezicht op de grond en intensieve monitoring en in juridische coördinatie met de [PA] Algemene Aanklager – een deal voor de illegale overdracht van land te dwarsbomen (dat wil zeggen, aan Israëli’s / Joden) in het district Hebron … de Force slaagde erin de betrokkenen te arresteren … en ze werden overgebracht naar het juridische systeem voor het voltooien van de juridische stappen tegen hen.”

Al in 2014 stelde Mahmoud Abbas levenslange opsluiting met dwangarbeid in voor “de clandestiene overdracht, leasing of verkoop van gronden aan een vijandig land of zijn burgers” (lees: Joden). De vorige straf voor de “clandestiene overdracht van land” was tijdelijke dwangarbeid geweest.

In die tijd bestempelde de “… Supreme Fatwa Council … voorgezeten door de Grootmoefti van Jeruzalem en Palestina, sjeik Muhammad Hussein, iedereen die Palestijns onroerend goed verkoopt aan de vijand een verrader van Allah en Zijn Profeet, evenals van zijn religie en vaderland, en [verorderde dat] hij door alle moslims moet worden gemeden.”

Eerder dit jaar zei de Grootmoefti:

“De basis is dat Palestina Kharaj is (dwz belastbaar land in de islam) en waqf (dat wil zeggen, een onvervreemdbare religieuze gift in de islamitische wet), en het is volgens de religieuze wet verboden om zijn land te verkopen en over te brengen in eigendom van de vijand (lees: Joden) … De overdracht van eigendom van het grondgebied van de islam (dar Al-Islam) aan vijanden is ongeldig en vormt verraad jegens de Opperste Allah en zijn Profeet [Mohammed] …

Iedereen die zijn land aan zijn vijanden verkoopt of er compensatie voor ontvangt is zondig, omdat iedereen die land aan vijanden verkoopt het verwijderen van moslims van hun land vergemakkelijkt en de Gezegende en Opperste Allah vergelijkt hem met degenen die moslims bestrijden vanwege hun religie … Het verkopen van land aan vijanden en onderhandeling [tot het verkopen] aan hen, bedrijft ketterij door zijn daden en betuigt zijn loyaliteit aan ongelovigen die [moslims] bestrijden.

Deze loyaliteit [tot ongelovigen] leidt tot verbanning uit de natie en iedereen die dit doet, wordt beschouwd als iemand die de islam verlaat en een verrader is van Allah en zijn Eervolle Profeet, zijn religie en zijn thuisland … De moslims moeten hem excommuniceren en geen zaken meer met hem doen, niet met hem trouwen, hem geen vriendelijkheid betonen, niet deelnemen aan zijn begrafenis, niet voor hem bidden en hem niet begraven op islamitische begraafplaatsen.”

De Arabieren die probeerden land te verkopen aan Joden in Hebron, kunnen uitkijken naar levenslange gevangenisstraf en een onmenselijk bestaan ​​als verstotenen, ‘afvalligen’ die onderworpen zijn aan dwangarbeid om iets te doen dat de meeste mensen waarschijnlijk zouden omschrijven als ‘co-existentie’.

Het is echter niet verwonderlijk dat Mahmoud Abbas en zijn PA, gesteund door het Westen met miljarden dollars, gewoon niet in ‘co-existentie’ zijn. Net zoals ze niet in ‘diversiteit’, ‘tolerantie’, ‘inclusiviteit’ en ‘het delen van het land’ zitten. Ze zijn echter in discriminerende wetten in de geest van de oude nazi’s – en net als die oude nazi’s weigeren ze iemand te tolereren die er anders over denkt.

Dat lijkt echter de cheerleaders van de PA in het Westen, met name in Europa, niet in het minst te storen, die nochtans beweren zo veel van de mensenrechten te houden. Je zult geen piepje horen, namens deze machteloze Arabier in Hebron die voor de rest van zijn  leven achter de tralies zit, van geen enkele mensenrechtenactivist in het hele Westen. Integendeel, ze zullen heel waarschijnlijk Abbas nog meer geld geven.

door Judith Bergman

Plaatje hierboven:  Februari 2017. Mahoud Abbas toont zijn beruchte antisemitische boek. Op de website van Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, prijken zo’n twintigtal boeken die vertaald werden in dozijnen andere talen. Er is echter één boek, in het Arabisch, dat nooit werd vertaald: Het Andere Gezicht – De geheime contacten tussen Nazisme en Zionisme“, uit 1984 waarin de Palestijnse leider de Holocaust ontkent dan wel minimaliseert (in het Arabisch: “al-Wajh al-Akhar: al-‘Alaqat as-Sirriya bayna an-Naziya wa’s-Sihyuniya.“)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “The Flagrant Racism of the Palestinian Authority” van 26 september 2018 op de site van MIDA

Een gedachte over “Het flagrante racisme van de Palestijnse Autoriteit

Reacties zijn gesloten.