Hamasleider erkent: Grote Terugkeer Mars protesten aan Israël’s grens zijn opgezet spel

De vooraanstaande leider van Hamas, Yahya Sinwar (rechts), gaf openlijk toe dat de ‘Grote Mars van de Terugkeer’, die op 30 maart werd gelanceerd, werd opgevoerd. De zogenaamde ‘grensprotesten’, die maandenlang zijn voortgezet, legde hij uit voor een Hamas-bijeenkomst, waren een opzettelijke provocatie bedoeld om ‘druk uit te oefenen op Israël en een ‘interne explosie’ te voorkomen’, nadat de verzoeningspogingen met Fatah waren ‘gesaboteerd’ ”.

“Nadat de verzoeningsinspanningen (tussen Hamas en Fatah) een impasse bereikten, hebben een aantal facties gepland om een ​​interne explosie in de Gazastrook te veroorzaken, maar de ‘Marsen van Terugkeer’ dwarsboomden het plan,” zei Sinwar begin september tijdens een Hamas conferentie in Gaza, volgens een Ynet-nieuwswebsite-rapport.

Met andere woorden, Hamas gebruikte zijn terroristen om wekelijks ‘protesten’ te houden alleen maar om te voldoen aan de behoefte van Hamas om een ​​afleiding te creëren om een ​​crisis voor zichzelf in de Gazastrook te voorkomen. Deze protesten leidden tot een milieuramp, terwijl brandende vliegers en andere brandgevaarlijke apparaten over de grens naar Israël werden gestuurd, waar honderden hectares land in rook zijn opgegaan, dieren in het wild doodden en enorme, onherstelbare agrarische en ecologische schade aanrichtten.

De Hamas maakten zich in het minst geen zorgen over de internationale opinie, omdat ze heel goed wisten dat ongeacht wat ze Israëliërs of zelfs hun eigen burgers aandoen, de wereldgemeenschap en internationale media hen zullen steunen.

Het was daarom geen verrassing dat de VN een moment van stilte hielden voor de terroristen die door de IDF werden gedood toen ze probeerden in Israël binnen te dringen. De terroristen die beloofden de grens te bestormen, zodat ze ‘het hart van de Joden uit hun lichaam konden scheuren’; of dat in een misselijkmakende weergave van eigengerechtigheid, verschillende joodse groepen – in volledige overtreding van de joodse religie – de ‘kaddish’ zeiden voor diezelfde dode terroristen; en die media experts over de hele linie schreven woedende oppers om het Israëlische antwoord op de aanslagen van de terroristen aan de kaak te stellen. Human Rights Watch ging zelfs zover dat het een opiniestuk publiceerde in Foreign Policy getiteld “Geef Hamas geen schuld voor het bloedvergieten in Gaza”.

Sinwar’s openlijke toegeving heeft het nieuws nauwelijks ergens buiten Israël gemaakt. Het heeft niemand ertoe aangezet om te heroverwegen en zijn excuses aan te bieden voor het veroordelen van Israël en het prijzen van terroristen. Het heeft Human Rights Watch er niet toe aangezet zijn opinie in te trekken die zo duidelijk en absoluut fout was. De clichématige waarheid dat feiten er niet toe doen, is in dit geval van toepassing, zoals in vrijwel alle gevallen waar het Israël betreft.

In het grote schema van dingen is het echter nauwelijks relevant dat de toelating van Hamas niet de internationale krantenkoppen heeft gehaald. Sinwar had op het podium in de VN of in de EU kunnen staan ​​en Hamas is een gruwelijke terroristische organisatie schuldig aan de meest walgelijke oorlogsmisdaden, en de wereldgemeenschap zou alleen maar de schouders ophalen en erop staan ​​dat hij niet echt bedoelde wat hij zei. Dit is tenslotte het soort reactie dat het ISIS-terroristen geeft, wanneer het antwoordt op hun oorlogskreet van ‘Allahu Akhbar’ met de mantra dat het terrorisme dat zij plegen in naam van de islam niet islamitisch is.

Toegegeven dat Hamas ongelijk heeft, betekent dat we erkennen dat Israël al die jaren gelijk heeft gehad, en een hele industrie van ‘vrede maken’, om nog maar te zwijgen over het voer dat het huidige ‘verhaal’ biedt, academici, journalisten en een groot aantal diplomaten en NGO’s zouden instorten en laat duizenden mensen er beschamend dom uitzien en met niets meer te vertellen. Men moet niet onderschatten dat het ‘conflict’ vele monden voedt, waaronder verschillende joodse, die alleen maar tot roem zijn gestegen omdat er een joodse staat is om te schande te maken.

De bekentenis van Hamas toont nog een relevant feit dat de internationale gemeenschap opzettelijk over het hoofd ziet: Hamas heeft conflicten nodig om niet alleen te gedijen – terroristen worden over het algemeen werkloos als ze niet aan terrorisme kunnen doen – maar om te kunnen bestaan. Als de vrede met Israël zou uitbreken, zou Hamas’ hele raison d’être instorten en zou het gewoon failliet gaan. Te veel, waaronder Iran, hebben absoluut geen zin in Hamas om failliet te zien gaan.

De internationale gemeenschap wil blijkbaar ook Hamas in het bedrijfsleven houden. In plaats van de waarheidsgetrouwheid van de verklaringen van Hamas ter discussie te stellen en zijn flagrante terrorisme op de Israëlische burgerbevolking te veroordelen, at de internationale gemeenschap het niet alleen rauw op, maar handelde als het eigen cheerleading-team van Hamas, dat op zijn beurt de terroristen versterkte en aanmoedigde.

Nogmaals, Hamas toont zijn ware kleuren en de wereldgemeenschap doet alsof ze kleurenblind is.

door Judith Bergman


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “Hamas Leader Admits Border ’Protests’ Staged, Nobody Cares” van 20 september 2018 op de site van MIDA

2 gedachtes over “Hamasleider erkent: Grote Terugkeer Mars protesten aan Israël’s grens zijn opgezet spel

  1. Natuurlijk wordt dit verhaal verzwegen in de westerse pers !! men kan toch immers “die joden” geen schuld geven !! koning Abdullah van jordanie gaf deze week aan dat hij -onder geen beding- nog jordaans paspoort ging geven aan inwoners van Judea&samaria ( jordaans tot 67 ) Sisi gaat nooit meer accoord met gelijke ; het rust bij pikkisteners om oftewel Israëli te worden of te verkassen naar Europa Amerika Asia Ofzoietsstan ! het frustreren van Ieder vredes-gesprek heeft zoveel kwaad bloed gezet jegens pakkesteners dat zelfs Taliban woordvoerders deze week verklaarden “Israel is geen vijand van Taliban” en arabieren zijn onze vrienden niet !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.