Huidige Israël-Rusland crisis is artificieel en gevoed door aloude Jodenhaat

De crisis tussen Israël en Rusland als gevolg van een Russisch militair vliegtuig dat vorige week boven Syrië is neergehaald, is “berekend en kunstmatig, niet gerelateerd aan de realiteit of de feiten, omdat de Russen betaald willen worden”, vertelde de voormalige Israëlische ambassadeur in Rusland, Zvi Magen, aan Israël Hayom in een interview.

Als een vooraanstaand onderzoeker aan het Institute for National Security Studies, benadrukte Magen dat “het niet uitmaakt wat Israël doet. Vanaf het moment dat de andere kant een crisis wil, is er geen manier om er een te voorkomen. De media gaven Israël de schuld op een goed getimede georkestreerde manier, gevuld met antisemitische elementen. Dit gebeurde niet willekeurig.”

Volgens de analyse van Magen heeft de Russische defensieorganisatie nooit haar standpunt gewijzigd, zelfs nadat de commandant van de Israëlische luchtmacht generaal-majoor Amikam Norkin Moskou bezocht om de bevindingen van Israël over het incident te presenteren. Het Russische vliegtuig werd neergehaald door Syrische luchtdoelraketten die een Israëlische aanval in Latakia probeerden af ​​te weren.

De Russen beweerden zondag dat Israël hen niet voldoende van tevoren had gewaarschuwd en het Russische commando niet “op de hoogte had gesteld” van de exacte locatie van de staking. Het Russische ministerie van Defensie beschuldigde Israël “volledig” van het neerhalen van het vliegtuig, waarbij alle 15 bemanningsleden om het leven kwamen.

De bevindingen van Norkin suggereerden echter dat Israël Rusland voldoende vooraf had gewaarschuwd en volledig had gehandeld in overeenstemming met de ‘deconfliction’ -overeenkomsten tussen Israël en Rusland. “Dezelfde avond nadat die vergaderingen waren afgelopen, gaven ze de schuld aan Israël, net zoals ze deden op de dag dat het vliegtuig werd neergeschoten,” zei Magen.

“Inderdaad, [de Russische president Vladimir] Poetin nam een ​​meer gematigde houding aan en speelde de rol van verantwoordelijke volwassene. Maar tot dat moment was het onduidelijk of dat in feite zijn positie was of niet, of dat het een gecoördineerd akkoord was tussen hem en de Russische minister van Defensie [Shoi], waar de ene goede agent speelde en de andere de slechte agent.”

Magen zei dat er twee tegengestelde stemmen in Rusland zijn als het gaat om Iran. “Men ziet het [Iran] als een bedreiging en is op de een of andere manier blij dat Israël het werk voor Rusland heeft gedaan in de omgang met Iran in Syrië. Het Russische defensie establishment daarentegen ziet de Iraniërs zoals gebruikelijk als een soort bondgenoot tegen de V.S. en het Westen. Dus het houdt niet van de acties van Israël tegen Iran in Syrië.”

“Bovendien wil Rusland drie jaar na zijn aankomst in Syrië de dingen afmaken en vertrekken. Wat dat betreft, is de activiteit van Israël – die destabiliserend is voor Syrië – een belemmering,” zei hij. Magen gelooft dat de crisis met Rusland over het neergestorte vliegtuig kunstmatig is geconstrueerd en ontworpen om Rusland te helpen winst te behalen. “De Russen hebben slechts 16 vliegtuigen in Syrië, wat heel weinig is, en ze weten dat Israël ernstige schade aan kan richten en wat het ook zegt. Ze willen geen nieuwe clash,” zei Magen.

“De valse beschuldiging tegen Israël heeft de spoken van antisemitisme gewekt die altijd in de Russische samenleving hebben bestaan ​​en die de heersende machten hebben geprobeerd de afgelopen decennia te verbergen,” zegt Ariel Bolstein. Russische televisiestations laten zich hardvochtig uit over Israël en een aantal sprekers, waaronder hoge afgevaardigden in het Russische parlement, hebben geëist dat militaire luchtmachtbases in de Joodse staat moeten worden gebombardeerd bij wijze van vergelding.

Tot het incident van vorige week waren dergelijke opmerkingen in het openbaar in Rusland effectief verboden, omdat ambtenaren er zeker van waren dat de persoon aan de top – president Vladimir Poetin – bezwaar maakte tegen hen. Maar de nieuwe situatie waarin een grote overheidsinstantie in de vorm van het Russische ministerie van Defensie in verband met de Koude Oorlog over Israël spreekt, heeft antisemitische taal in Rusland in het algemeen weer opgewekt. Het oude antisemitische beest is weer terug in Rusland.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “Former envoy: Israel-Russia crisis artificial, driven by anti-Semitism” en een artikel van Ariel Bolstein “Anti-Semitism rears its head” van 25 september 2018 op de site van Israel Hayom

3 gedachtes over “Huidige Israël-Rusland crisis is artificieel en gevoed door aloude Jodenhaat

 1. “its complicated ” !! rusland(putin) zal Israel niet graag afvallen , misschien zijn generaals wel . feitelijk Israel-neutraal . het bammetje aan twee kanten beboteren is niet zo gemakkelijk ; de ‘nieuwe’ luchtafweer die binnenkort geleverd wordt aan syria is alweer “ouwe hap” voor IAF; uurtje werk !!
  driedimensionaal schaken ??

  Like

 2. De Russische valse beschuldigingen zijn vooral voor binnenlands gebruik.

  Het verkoopt namelijk niet goed dat bondgenoot Syrie door foute Russische analyse een vliegtuig neerschiet………..en dán komt de aloude ‘blame the Jew kaart naar boven.

  Daarna wil Rusland (dat is politiek) het maximum uit deze ‘fout’ van Israel halen en haar kortwieken in haar vrijheid om Iraanse smokkelwapens (die ook naar Hezbollah gaan, wat eigenlijk de UN zou moeten verhinderen volgens resolutie 1701) te vernietigen

  Rusland staat erom bekend eigen fouten & mislukkingen op anderen af te wentelen en de ”fouten” van anderen tot een maximum uit te buiten.

  Hier is niets nieuws onder de zon.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.