Terrorist van de Saladin Brigades doodgeschoten tijdens dagelijks grensgeweld aan de Strook

Plaatje hierboven: Leden van de Nasser Salah al-Din Brigades (PRC) vuren raketten af vanuit Gaza naar Israël [beeldbron: Safa]

In september volgen de Joodse feestdagen elkaar op en voor de terroristen in de Gazastrook (én in Judea & Samaria) betekent dat “overuren maken”. Aan het begin van de Soekkot (Loofhuttenfeest) bestormden op maandag duizenden door Hamas geïnstrueerde Palestijnen het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël in een poging om erdoor of erover te komen, aldus een bericht van The Jewish Press.

De woeste meute stak weer massaal autobanden in brand, waarvan de zwarte rook kilometers in de omtrek was te zien. Er werden ook weer ballonnen met daaraan brandbommen bevestigd richting Israël gestuurd die enkele velden in brand staken. De relschoppers gooiden met stenen en bommetjes naar de soldaten van de IDF die prompt terugvuurden met rubberen kogels en traangasgranaten en ook enkele keren met scherp schoten.

In de schermutselingen sneuvelde een lid van de Nasser Saladin Brigades, de militaire vleugel van de Gazaanse terreurgroep Volksverzet Comités (PRC), één van het dozijn terreurorganisaties die Gaza ‘rijk’ is. De gedode terrorist was volgens het Palestijnse persagentschap Ma’an News de 21-jarige Muhammad Abu Sadek, die door IDF-soldaten werd neergelegd tijdens het geweld aan de noordelijke Gazagrens nabij de kibboets van Zikkim.

De Nasser Saladin Brigades namen ondermeer deel aan Operatie Dispersieve Illusie, die resulteerde in de ontvoering in juni 2006 van de Israëlische soldaat korporaal Gilad Shalit, die na 5 ¼ jaar gijzeling in oktober 2011 werd vrijgelaten in ruil voor 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars. De groep is tevens gekend voor het uitschakelen van een Merkava tank van het Israëlische Leger (IDF).

De Nasser Brigades waren bijzonder actief in de drie opeenvolgende conflicten met Israël (tussen 2008 en 2014) die door Hamas werden georganiseerd. Enkele commandanten van de Nasser Brigades, Imad Hammad en Kamal al-Nairab, werden gedood op 18 augustus 2011 tijdens een luchtaanval van de IAF op Rafah, een Palestijnse stad in het zuiden van de Gazastrook aan de grens met Egypte.

Plaatje hierboven: De Nasser Saladin Brigades op training maar eerst wat inspiratie opdoen uit de Koran, het handboek van de Palestijnse jihadist …. [beeldbron: Safa]

vrouw-rpgPlaatje hierboven en onder: Zowel vrouwen als kinderen zijn goed vertegenwoordigd in de Nasser Saladin Brigades van de Palestijnse Volksverzet Comités (PRC) zoals hierboven twee brigadisten die een raketlanceerder (RPG) hanteren en hieronder gaan de kids van de PRC mee op training [beeldbron: Safa]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Hamas-Linked PRC Terrorist Killed During Gaza Border Violence” van 25 september 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelMOH: Palestinian killed, 90 others injured in northern Gaza” van 25 september 2018 op de site van Maan News Agency

2 gedachtes over “Terrorist van de Saladin Brigades doodgeschoten tijdens dagelijks grensgeweld aan de Strook

  1. Genoeg gezeverd over al die zielige mensen in Gaza…….mensen die zichzelf niet willen helpen kunnen niet geholpen worden.

    Dit spelletje duurt nu al 70 jaar en met hun mentaliteit zie ik het nog wel even voortduren

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.