Ster van Ahed Tamimi snel dalende na pose met strijder van Polisario Front in Frankrijk

Bijna twee maanden nadat ze werd vrijgelaten uit de Israëlische gevangenis voor het aanvallen van een IDF-soldaat, verliest de Palestijnse tiener Ahed Tamimi snel haar status als een ‘icoon’ en ‘symbool’ van het Palestijnse ‘verzet’ tegen Israël.

Sommige Palestijnen en Arabieren zien de blonde, fotogenieke 17-jarige uit Nabi Saleh in de buurt van Ramallah als een controversiële figuur vanwege haar verklaringen en de wijdverspreide media-aandacht die ze heeft gekregen sinds haar vrijlating uit de gevangenis op 29 juli j.l.

Polisario Front
Deze week had Ahed Tamimi een ontmoeting in Parijs met activisten, politici en bloggers over de hele wereld, waaronder ook Amaidan, een prominent Saharaanse atleet, die in Frankrijk woont. Tijdens haar bezoek, verscheen Tamimi op een foto (plaatje hierboven), samen met Salah Eddin Medan, een vooraanstaand lid van het Polisario Front (Jabhat al-Bōlīsāryū).

Het Polisario Front (logo hiernaast) is de rebellerende nationale bevrijdingsbeweging die vecht tegen de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara.

Sinds 1979 beschouwen de Verenigde Naties het Polisario-front als de legitieme vertegenwoordiger van het Sahrawi-volk en betogen dat de Sahrawi recht hebben op zelfbeschikking

Een strijd tegen een bezetter waarover in het Westen zelden of nooit wordt bericht om de eenvoudige reden dat er geen Joden wonen … Dus hier geen boycot, geen BDS-beweging die Marokko boycot en ook geen honderden VN-resoluties, nada, rien, zero.

Marokkanen boos
De foto heeft thans veel Marokkanen boos gemaakt, die nu zeggen dat ze spijt hebben van de campagne ter ondersteuning van Ahed Tamimi nadat zij was gearresteerd en in een Israëlische gevangenis werd opgesloten voor zowat acht maanden. De foto is gemaakt tijdens het bezoek van Tamimi aan Frankrijk, waar zij de eregasts op het linkse festival “Fete de L’Humanité”, gehouden in Parijs afgelopen weekend.

“Dit is zeer verdacht,” zei een Marokkaanse activist verwijzend naar de ontmoeting tussen Ahed en Maidan. “Sinds wanneer ondersteunt een Palestijnse activiste de Sahrawi?” vroeg hij. Veel Marokkanen op de sociale media veroordelen Tamimi om haar foto met de Polisario activist.

“De misleiding van Palestijnse Marokkaanse mensen is begonnen in de tijd van Yasser Arafat”, zei Abdelilah Touil op Facebook. “Dit, ondanks de enorme offers die Marokkanen hebben gebracht voor de Palestijnen.” Andere Marokkanen zeggen dat Tamimi een instrument en zelfs “een spionne is van de Zionisten”. Yahya zei: “Zij is een Israëlisch instrument. Israëliërs weten hoe dat te promoten via de sociale media en nemen een ​​foto met een Saharaan”.

Een andere gebruiker van Facebook, Marouane El Filali, beschreef de Palestijnse tiener als “een uitvinding van de Zionistische inlichtingendienst en media” en zegt dat ze ‘geflikt’ werd door de Israëlische geime dienst. Vandaar dat een aantal Palestijnen en Marokkanen besloten om Tamimi te verdedigen en zei dat ze onschuldig had gehandeld en niet de identiteit van de man kende met wie ze op de foto ging.


Plaatje hierboven: Ahed Tamimi op progandatournee in Frankrijk. Hier tijdens een persconferentie op La Fête de l’Humanité in La Courneuve (Seine-Saint-Denis, Parijs) op vrijdag 14 september 2018. Tijdens haar verblijf in Parijs, gaf Ahed Tamimi een interview met France 24, waarin zij zichzelf beschreef als een “activiste die spreekt namens een land“. Ze zei dat Israël haar aanvankelijk had verboden om te reizen naar het buitenland, maar dat deze keer, “dankzij de steun van Frankrijk“, in staat was om te reizen naar Parijs. [beeldbron: screenshot YouTube RT]


Bronnen:

♦ naar een artikel “Para Muchos marroquíes Ahmed Tamimi Ya No Es Un ‘Icono De La Resistencia’ Contra Israel” van 21 september 2018 op de site van El Confidencial Saharaui

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “For some Arabs, Ahed Tamimi is nog longer an ‘icon’” van 20 september 2018 en een artikel van Nachman Shai “Fighting the media wars” van 21 december 2017 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIsrael prevents Ahed Tamimi and family from travelling abroad” van 9 september 2018 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

7 gedachtes over “Ster van Ahed Tamimi snel dalende na pose met strijder van Polisario Front in Frankrijk

  1. de tranen van het lachen !! uitgewreven en opnieuw gelezen, wederom tranen van het lagguh !! is belgie al “beetje blij ” met schooiers en profiteurs ??

    Like

  2. Nou ja zeg… ook een beetje misplaatste verontwaardiging van Toul. Verbindt zij zich met een volk dat daadwerkelijk wordt gediscrimineerd op rasistische gronden ( rasisme) en over de grens met Algerije is gegooid (etnisch zuiveren) beroofd van hun Westelijke Saharah (landje pik), gedood door strijd (genocide) tegen alle regels van internationaal recht…. dan is het nog niet goed. Conclusie: stelletje hypocrieten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.