Haley: ‘Palestijnen hebben niks anders gedaan dan geld opstrijken en kwaadspreken tegen de VS’

“Het enige wat zij [de Palestijnen] gedaan hebben is hun hand uitgestoken om geld te vragen, kwaadspreken over de Verenigde Staten, niet aan tafel aanschuiven voor vredesbesprekingen – waarom hebben wij een PLO-kantoor nodig? Waarom zouden we de Palestijnen blijven financieren?” vroeg Haley zich hardop af.

De Amerikaanse ambassadeur aan de Verenigde Naties (VN) Nikki Haley steunde de jongste acties van de Trump-regering tegen de Palestijnen, inclusief de sluiting van hun hoofdkwartier in Washington, en zei dat “het enige wat ze hebben gedaan is hun hand uitsteken om geld te vragen en een vuile mond opentrekken tegen de VS.”

Toen zij met het nieuwsanker van Fox News, Bret Baier tijdens een uitgebreid interview sprak, riep Haley: “Het enige wat zij [de Palestijnen] gedaan hebben is hun hand uitgestoken om geld te vragen, kwaadspreken over de Verenigde Staten, niet aan tafel aanschuiven voor vredesbesprekingen – waarom hebben wij een PLO-kantoor nodig? Waarom zouden we de Palestijnen blijven financieren?”

De regering-Trump beval de sluiting van de Palestijnse diplomatieke missie in Washington op maandag, daarbij verwijzend naar de weigering van de Palestijnen om gesprekken met Israël aan te gaan en hun afwijzing van het tot nu toe nog te onthullen Amerikaanse vredesplan als de reden voor de dramatische beweging.

In plaats van te letten op de waarschuwing om de gesprekken te hervatten, “heeft de PLO-leiding een Amerikaans vredesplan veroordeeld dat ze nog niet hebben gezien en hebben geweigerd om met de Amerikaanse regering in contact te treden met betrekking tot vredesinspanningen en andersom”, zei woordvoerster Heather Nauert in een verklaring. “Als zodanig, en als gevolg van bezorgdheid van het Congres, heeft de regering besloten dat het PLO-kantoor in Washington op dit punt zal sluiten.”

Gevraagd of ze dacht dat de acties van president Donald Trump het beleid van de Palestijnen over hun beleid van rejectionisme zouden veranderen, zei Haley woensdag dat dit “helemaal in handen ligt van de Palestijnen”. Haley zei dat de VS klaar was om over een vredesovereenkomst te onderhandelen zodra de Palestijnen bereid waren om terug naar onderhandelingstafel te keren.

“Als het leiderschap van de Palestijnen aan tafel komt, heb je automatisch een vredesplan. Onderhandelingen zullen plaatsvinden. Geen van beide partijen zal het leuk vinden,” zei ze. “Maar de Palestijnen hebben meer te winnen dan Israël ooit zal doen.” Ze zei dat de Trump-regering haar vredesplan niet heeft opgegeven, ook al hebben de Palestijnen het nog niet onthulde plan herhaaldelijk verworpen.

“Dit zal ons werk aan de vredesovereenkomst niet stoppen. We gaan vooruit, we zullen blijven pushen,” zei ze. “We zullen blijven hopen dat ze de fout zien van wat ze hebben gedaan en terugkomen aan tafel, en we zullen ze verwelkomen wanneer ze dat doen.”

Iran begint de pijn te voelen
Wat de acties van de VS tegen Iran betreft, zei Haley dat Iran “de pijn voelt” van de nieuw opgelegde sancties die de Iraanse economie al hard hebben geraakt. “Ze voelen zich zwak en we stikken ze zo ver dat ze ballistische raketten moeten aanpakken; ze moeten hun steun aan het terrorisme herbekijken,” zei Haley.

De eerste reeks Amerikaanse sancties tegen Iran die waren versoepeld in het kader van het controversiële nucleaire akkoord, traden in augustus weer in werking onder een door Trump ondertekende executoriale titel, gericht op financiële transacties waarbij Amerikaanse dollars betrokken zijn, de autosector in Iran, de aankoop van commerciële vliegtuigen en metalen inclusief goud.

Amerikaanse sancties tegen de Iraanse oliesector en de centrale bank worden begin november opnieuw ingevoerd. “Onze focus ligt nu op het Iraanse volk,” zei Haley, erkennend de onrust in het land. “Ik bedoel, ze hebben geprotesteerd, ze hebben zich uitgesproken, ze hebben gezegd dat ze een beter leven willen. … Maar aan het eind van de dag kunnen we niet toestaan ​​dat ze nucleaire programma’s hebben”, benadrukte ze.


Bronnen:

♦ naar een artikelHaley: Palestinians Have Done Nothing but Take Money, ‘Badmouth’ US” van 13 september 2018 op de site van United With Israel

7 gedachtes over “Haley: ‘Palestijnen hebben niks anders gedaan dan geld opstrijken en kwaadspreken tegen de VS’

 1. De zich Palestijnen noemenden, hebben in de loop der jaren miljarden dollar geabsorbeerd’, : namelijk o.a. Via de UNRWA, …EN de donaties die elk jaar ‘binnenstromen’, vanuit diverse landen! ( jammer genoeg komt men nooit aan de weet hoeveel dollars feitelijk naar ‘hun’ richting stromen,…veelal ten koste van de donorlanden!

  Like

 2. Tja : gaaf wijf die Nikki !!heeft geschiedenis geleerd : is ook tot de conclusie gekomen dat er met “HAATSMURFEN” nooit vrede zal komen ! Saladin had ooit beweerd dat zijn islam dat niet toestaat dus dat staat in de koran !! islam IS haat !
  islam IS oorlog ! islam IS wringen & dwang !! zelfs nu- dat europio’s bedolven worden-zien ze niet in dat de eigen ondergang komende is ! Europa gaat zaggies aan anti-semitisme kopje onder !! sharia4europe ??

  Like

 3. Er bestaat maar één waarheid….en die word uitgesproken door deze US Ambassadeur.

  Tijd dat de ‘beschaafde’ EU landen een voorbeeld aan haar gaan nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.