Palestijnse Autoriteit arresteert Arabieren voor het verkopen van grond aan Joodse Israëliërs

Eerder dit jaar oordeelde de Grootmoefti van de Palestijnse Autoriteit (PA), sjeik Muhammad Hussein, dat de islam het verkopen van land aan ‘vijanden’ verbiedt, zoals bericht werd door Palestinian Media Watch. Dit zou ‘verraad’ en ‘een zonde’ zijn. Nu handelt de Palestijnse Autoriteit volgens dit verbod.

In samenwerking met de Algemene Aanklager van de PA slaagde het Preventieve Inlichtingenkorps van de PA erin om een ​​deal voor de illegale overdracht van land te verijdelen en arresteerde zij de betrokkenen. In Al-Hayat Al-Jadida, de dagkrant van de PA, van 31 augustus 2018 luidde het als volgt:

“De [PA] Preventive Intelligence Force is erin geslaagd – door samenwerking op het gebied van veiligheid, vertrouwend op informatie uit de inlichtingendiensten, toezicht op de grond en via intensieve monitoring en in juridische coördinatie met de [PA] Algemene Aanklager – een deal voor de illegale overdracht van grond te dwarsbomen [dat wil zeggen aan Joodse Israëliërs] in het district Hebron … de Force slaagde erin de betrokkenen te arresteren … en ze werden overgebracht naar het juridische systeem voor het voltooien van de juridische stappen tegen hen.”

De Grootmoefti benadrukte de ernst van de zonde van het overbrengen van grond naar niet-moslims een paar maanden geleden, met de verklaring dat het ‘ketterij’ is. Hij maakte duidelijk dat iemand die schuldig is aan een dergelijke overdracht van land door Allah wordt gezien als iemand die “tegen moslims vecht vanwege hun religie.”

Zo iemand wordt beschouwd als een “verrader” die “de islam heeft verlaten” en “verbannen” en “geëxcommuniceerd ‘moet worden – niemand mag “zaken met hem doen, met hem trouwen, of hem vriendelijkheid betonen”, en niemand mag “deelnemen aan zijn begrafenis, voor hem bidden, of hem begraven op islamitische begraafplaatsen”, berichtte aldus Donia Al-Watan, een ‘onafhankelijk’ Palestijns persbureau, met de Grootmoefti die op 10 juli 2018 verklaarde:

“De basis is dat Palestina ‘Kharaj’ is (dwz belastbare grond in de islam) en waqf (dat wil zeggen, een onvervreemdbare religieuze begiftiging in islamitische wetgeving), en het is volgens de religieuze wetgeving verboden om zijn land te verkopen en over te dragen aan het eigendom van de vijand … De overdracht van eigendom van het grondgebied van de islam (dar Al-Islam) aan vijanden is ongeldig en vormt verraad tegen Opperste Allah en zijn Profeet [Muhammad] …

Iedereen die zijn land aan zijn vijanden verkoopt of daarvoor een vergoeding ontvangt, zondigt, omdat iedereen die land aan vijanden verkoopt, de verwijdering van moslims van hun land vergemakkelijkt, en de Gezegende en Opperste Allah vergelijkt hem met degenen die moslims bestrijden vanwege hun religie … Het verkopen van land aan vijanden en onderhandeling [om te verkopen] aan hen zijn ketterij door acties, en overwogen loyaliteit aan ongelovigen die strijden [moslims].

Deze loyaliteit [tot ongelovigen] leidt tot verbanning uit de natie, en iedereen die dit doet, wordt beschouwd als iemand die de islam verlaat en een verrader is van Allah, zijn eervolle profeet, zijn religie en zijn thuisland. Excommuniceer moslims [die dat toch doen] en doe geen zaken [meer] met hem, trouw niet met hem, betoon hem geen vriendelijkheid, neem niet deel aan zijn begrafenis, bid niet voor hem en begraaf hem niet op islamitische begraafplaatsen.”

De arrestaties en verklaringen van de Grootmoefti van de PA weerspiegelen een beslissing van PA-voorzitter Mahmoud Abbas in 2014, die “levenslange opsluiting met dwangarbeid instelde voor de clandestiene overdracht, leasing of verkoop van land aan een vijandig land of zijn burgers”, berichtte aldus de officiële omroep PA TV op 21 oktober 2014:


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian Authority Arrests Arabs for Selling Land to Israelis, Jews” van 21 september 2018 op de site van United Wit Israel

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA arrests Palestinians for selling land to Israelis/Jews, follows Mufti’s religious prohibition” van 21 september 2018 en een artikelPA Mufti echoes Hamas: Transferring land to “enemies” is “treason,” a sin, and forbidden” van 31 mei 2018 en een artikelAbbas: Life imprisonment for selling land to Israelis PA Mufti: Anyone selling land to Israelis is “traitor to Allah” van 21 oktober 2014 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit arresteert Arabieren voor het verkopen van grond aan Joodse Israëliërs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.