Israël versterkt zijn nucleaire sites vanwege Iraanse dreigementen

Plaatje hierboven: De sterk verouderde Israëlische kerncentrale in Dimona, die in 1958 in dienst werd genomen, is dringend aan vervanging toe [bron]

Het hoofd van de Israëlische Commissie voor Atoomenergie, Ze’ev Snir, zegt dat de Joodse staat actie onderneemt om zijn nucleaire sites te beschermen. Snir vertelde dinsdag aan de 62ste Algemene Conferentie van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie in Wenen dat Israël herhaalde dreigementen van Iran en zijn terroristische proxies niet kan negeren, die zeggen dat ze die sites zullen aanvallen.

“De Islamitische Republiek Iran roept openlijk en expliciet op tot de vernietiging van Israël”, zei hij in een verklaring. “Iran en Syrië vormen aanzienlijke proliferatiebedreigingen voor de regio en de wereld. Syrië bouwde een niet-gedeclareerde, geheimzinnige militaire kernreactor in Dair Alzour,” waarschuwde Snir.

“Het verbergen van illegale activiteiten is een duidelijke schending van de veiligheidsverplichtingen van het NPV en Syrië. Het IAEA en de internationale gemeenschap hadden tien jaar geleden actie moeten ondernemen en moeten nu actie ondernemen. Het geheime Iraanse kernwapenprogramma,” zei hij, “is een gedocumenteerd feit.”

Hij wees erop dat de Israëlische inlichtingendienst een volledig nucleair ontwikkelingsprogramma heeft blootgelegd dat feitelijk de bedoeling had om kernwapens voor massale vernietiging te maken. “Iran loog tegen het Agentschap en tegen de wereld”, zei hij. “We kunnen de herhaalde en expliciete dreigementen van Iran en zijn volmachten niet negeren om de nucleaire sites van Israël aan te vallen.”

“Deze buitensporige bedreigingen vereisen dat Israël actie onderneemt en zijn nucleaire faciliteiten blijft beschermen en verdedigen. De voorzieningen,” zei hij “worden voortdurend bijgewerkt en versterkt in overeenstemming met de IAEA-veiligheidsrichtlijnen, om elke aanval te weerstaan.”

Israël is sinds zijn oprichting in 1957 actief lid van het Agentschap, aldus Snir’s gepubliceerde opmerkingen. “Israël neemt actief deel aan, en levert regelmatig bijdragen aan de IAEA Safety Standards Committees. Israël speelt een actieve rol in verschillende oefeningen onder leiding van het Incident- en Nood Centrum van de IAEA en in vergaderingen over voorbereiding op noodsituaties.”

Snir onderstreepte de “belangrijke samenwerking” van Israël met het technische samenwerkingsprogramma van de IAEA en zijn bijdrage aan het TC-fonds elk jaar. “Dit jaar heeft de Israëlische regering besloten om het Agentschap een extra-budgettaire financiële bijdrage te leveren”, zei hij, waarmee het getuigt van Israëls jarenlange steun voor de inspanningen van het IAEA.

Heeft Israêl atoomwapens?
Tot het tegendeel is bewezen heeft Israël wat mij betreft [geen] atoomwapens. De enige die er ooit wat heeft over ‘gezegd’ maar het nooit heeft kunnen bewijzen, is ene Mordechai Vanunu (°1954), een labiele fantast die eind 1986 door de Mossad werd opgepakt, veroordeeld en opgesloten, wegens schending van de wet op fabrieksgeheimen omdat hij foto’s had genomen en vrijgegeven van de binnenkant van de kerncentrale in Dimona, waar hij een tijdje als technicus had gewerkt. Zijn loslippigheid en een interview met The Sunday Times kwamen hem uiteindelijk duur te staan.

Indien iemand hetzelfde zou proberen bij de kerncentrale van Doel (België) zou eveneens achter de tralies verdwijnen. Echter, hier gaat het om Israël, de Joodse staat dus, en als het om Joden gaat is alles per definitie verdacht en slecht. Sommigen – met veel verbeeldingskracht en de zakken vol complottheorieën – menen dat Israël atoomwapens zou geproduceerd hebben. De grootste fantasten onder hen beweren zelfs dat Israël 200 atoomkoppen zou bezitten.

atoombom3Plaatje hierboven: Typisch voor de complotbelievers omtrent Israël’s vermeend atoomwapenarsenaal is het verzamelen van zogenaamde “echte bewijzen” die hun stelling moeten ondersteunen. Zo bijvoorbeeld wordt er in het artikel The History of the Israeli Nuclear Bomb op de Hub Pages een foto getoond van een Israëlische kernbom. In werkelijkheid is dit een foto van de Amerikaanse atoombom ‘Little Boy’, die door de Amerikaanse Luchtmacht op 6 augustus 1945 boven het Japanse Hiroshima werd afgeworpen.

De UFO’s die soms ‘s nachts over uw huis vliegen? Niet verder zoeken, dat zijn allemaal vliegende Israëlische atoombommen die ooit tot ontploffing zullen worden gebracht wanneer de Joden straks de wereld veroveren. Jawadde! Het feit dat Israël nooit het non-proliferatieverdrag heeft getekend [net zomin als Pakistan, Noord-Korea en Indië dat ook niet deden, maar van die landen ligt blijkbaar niemand wakker], is natuurlijk koren op de molen van de complotbelievers.

Mordechai Vanunu (plaatje hieronder), een Marokkaanse Jood en Israëli die zich in 1985 nadat hij ontslagen werd in Dimona voor ‘labiel’ gedrag, tot het christelijk geloof bekeerde, werd na zijn ‘onthullingen‘ aan de Britse The Sunday Times, op 28 december 1986 in Rome opgepakt en zal pas op 21 april 2004 weer vrijkomen. Af en toe vliegt hij weer achter de tralies omdat hij blijkbaar moeite heeft zich te gedragen volgens de wetten van zijn land.


Wie interesse heeft kan het hele verhaal lezen zoals Vanunu dat tegenover The Sunday Times ‘onthulde’: Mordechai Vanunu: The Sunday Times articles. Wie natuurlijk op zoek is naar betrouwbare feiten doet dat nooit door de Sunday Times te lezen;  die leest natuurlijk eerst de Fabeltjeskrant en de Protocollen van de Wijzen van Zion.

Israël antwoordt tot op vandaag nooit bevestigend of ontkennend op de vraag of het land al dan niet kernwapens bezit. Wat mij betreft vind ik dat een goede tactiek. Tenslotte wordt Israël al bijna 65 jaar belaagd door de moslimwereld, de Arabische wereld en Iran. Dan is het altijd verstandig om iets achter de hand te houden waarvan niemand met zekerheid kan zeggen wat het is en hoeveel hij ervan heeft. Een militaire truuk als een ander met als enige doel: de vijand afschrikken.

De voortdurende heisa die de Arabische landen maken over het vermeende bezit van atoomwapens van Israël, bevestigt het Israëlcomplex van de Verenigde Naties. De VN hebben meer anti-Israël resoluties uitgevaardigd dan voor alle andere landen in de wereld samen!

In feite is die heisa bedoeld als bliksemafleider om Iran de kans te geven te doen wat het wil doen – kernwapens ontwikkelen – en wat het al jaren luidop aankondigt te zullen doen namelijk: Israël van de wereldkaart vegen. De VN resolutie die beoogt dat Israël haar geheimen prijsgeeft kan ze dan ook maar beter bij al die andere andere  anti-Israëlresoluties in de prullenmand kieperen. Zolang de antidemocratische Verenigde Naties worden gegijzeld door de moslimnaties, door de Arabische Liga èn door Iran is er toch nooit geen doorkomen aan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel Warns International Atomic Energy Security Increased At Dimona Nuclear Reactor” van 20 september 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Yvette J. Deane “Israel nuclear chief: we are upgrading defenes at Dimona reactor” van 20 september 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Israel says it’s reinforcing its nuclear sites because of Iranian threats” van 20 september 2018 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Israël versterkt zijn nucleaire sites vanwege Iraanse dreigementen

  1. Het maken van foto’s van de binnenkant van de kerncentrale van Borsele of het Reactor Centrum Petten en vrijgeven, of erger nog, voor grof geld verkopen, resulteert eveneens in gevangenisstraf, daar dit geheim moet blijven. Bovendien doet in Nederland eerst de AIVD onderzoek voordat je daar überhaupt mag werken. Bezoek was voor 11 september 2001 wel mogelijk (dat deed ik enkele maarden voor 11 september 2001) maar de islamofascistische terreuraanslag op die zwarte dag maakte daar een eind aan.

    De heer Vanunu werd niet voor niets opgepakt door de Mossad en tot eenzame opsluiting veroordeeld. De gelekte geheimen hadden als consequentie dat de reactor en haar medewerkers een doel werden voor een militaire of terroristische aanval. Na de publicatie in The Sunday Times in 1986 kaapte PLO-terroristen anderhalf jaar later op 7 maart 1988 een bus die medewerkers naar de reactor vervoerde, drie medewerkers kwamen om, acht vrouwelijke medewerkers raakte gewond en het is logisch dat de terroristen die deze bus aanvielen werden geholpen door de door Vanunu onthulde inlichtingen. Hij is niets anders dan een Israëlische NSB’er, een verrader. Vanwege het gevaar op herhaling houdt de Israëlische overheid hem terecht in de gaten en kreeg hij restricties na zijn vrijlating in 2004. Die restricties vervallen pas als Vanunu sterft. Voor de Israëlische overheid blijft hij een verrader

    Onthullling van dergelijke geheimen in de Verenigde Staten resulteren in levenslange opsluiting in een Supermax gevangenis. 23 uur eenzaam zitten, 1 uur luchten tot je dood, als je al niet tot de doodstraf wordt veroordeeld. Frankrijk zal evenmin mals zijn voor dergelijke figuren die de binnenkant van nucleaire sites onthullen en voor grof geld verkopen, ook daar mag je als consequentie levenslang kommervol brommen

    Zie ook http://mfa.gov.il/MFA/AboutIsrael/State/Law/Pages/MEMORANDUM%20REGARDING%20MORDECHAI%20VANUNU%20-%2022-Sep-93.aspx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.