Israël dreigt visserijzone Gaza terug in te korten door terreuracties aan de kust door Hamas

Plaatje hierboven: PA TV, 27 februari 2015. Imad Hamoto, een professor in Koran Studies aan de Universiteit van Palestina van Gaza, over zijn judeofobie: “Een oude man vertelde me eens: Als een vis in de zee vecht met een andere vis, ben ik er zeker van dat de Joden erachter zitten.” [bron]

De Israëlisch-Druzische Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) Kamil Abu Rokon waarschuwde op vrijdag de Gaza-Arabieren dat, als zij niet stoppen mee te werken aan de terreuractiviteiten van Hamas, het visserijbereik zou worden verminderd.

In een vlog zei Rokon: “Deze week wil ik u een volledig beeld geven van wat er op de stranden van Gaza gebeurt. We hebben onlangs de visserijzone uitgebreid van 3 mijl naar 9 mijl. Deze uitbreiding wordt gebruikt door meer dan 250.000 mensen, die hun broodwinning verdienen in deze belangrijke industrie.”

“Als gevolg daarvan is de winst van vissen met 50% gestegen … De verandering heeft ook geleid tot een spectaculaire toename van het aantal verkochte vis en verlaagde de prijzen met 50%. Maar deze bloei van de visserij-industrie is in gevaar: de terreurorganisatie Hamas maakt gebruik van de vissers in Gaza, die werken voor hun brood en hen dwingen deel te nemen aan provocaties en verstoringen van de orde in en rond de zee.”

“‘Ik wil een duidelijke en directe boodschap sturen: we zullen deze marine provocaties niet toelaten. We zullen streng handelen met degenen die de orde verstoren en als de situatie voortduurt, zullen we de visserijzone terugbrengen naar de vorige 3 mijl. De verstoringen van de orde die Hamas aanmoedigt in de wateren rond Gaza, kunnen het inkomen van de Gazaanse vissers en de winsten van Gaza-burgers ernstig schaden. Laten we in plaats van deze hardvochtige provocaties te helpen, zorgen voor de stabiliteit van de veiligheid die de ontwikkeling van een Palestijnse economie in Gaza mogelijk maakt.”

Huidige visserijzone beperkt tot 9 zeemijl (16,6 km) voor de kust van Gaza


Bronnen:

♦ naar een artikel van Orly Harari “Gaza fishing zone may be reduced – COGAT Kamil Abu Rokon warns Gaza fishermen that participation in Hamas provocations will lead to reduction of fishing zone” van 21 september 2018 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Israël dreigt visserijzone Gaza terug in te korten door terreuracties aan de kust door Hamas

Reacties zijn gesloten.