Palestijnse imam: ‘Israëliërs graven als ratten de fundamenten van Al Aqsa moskee onderuit’

Een Palestijnse geestelijke vergelijkt Israëli’s met ratten en beweert dat Israël opgravingen uitvoert pal onder de Al-Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem waar zij “als ratten onder de grond graven enkel om kwaad en vernietiging’ te bereiken. Hij verklaarde ook in het interview met de officiële TV van de Palestijnse Autoriteit dat vanwege Israëls opgravingen de moskee thans “geen fundamenten meer heeft.”

In een uitzending ‘Onderwerp van de Dag’ op de officiële Palestijnse televisie PA-TV van 23 juli 2018, zei sjeik Raed Da’na (plaatje hierboven) van de Religieuze Bron van Autoriteit in Jeruzalem: “De gezegende Al-Aqsa-moskee heeft nu geen basis [meer] … Al-Aqsa is nu leeg van de rotsen en dat wat het ondersteunt, vanwege de Israëlische machine die eronder graaft (sic., Israël graaft niet onder de Tempelberg), zoals ratten onder de grond graven enkel om kwaad en vernietiging’ te bereiken”:

Deze verklaring is slechts één in een eindeloze stroom van valse beschuldigingen door Palestijnse leiders dat de Al-Aqsa-moskee ‘in gevaar’ is en dat Israël een opzettelijk plan uitvoert om het te vernietigen. Soms hebben PA-leiders de herhaling van deze laster versterkt om woede onder Palestijnen te doen ontvlammen en hen aan te sporen om geweld te gebruiken en terreuraanslagen tegen Israëli’s uit te voeren. Dit was het geval voor en tijdens de terreurbewegingen in 2014 en 2015/16 waarin tientallen Israëli’s werden vermoord en honderden gewond.

Daarom is het niet verrassend dat Hamas snel gisteren de moord op Israeli Ari Fuld door een Palestijnse tiener met het vermeende ‘gevaar’ aan Al-Aqsa rechtvaardigde. Hamas presenteerde de moord als een “heldhaftige operatie” in een reactie op de vermeende schade die Israël zou toebrengen aan Al-Aqsa. Het onafhankelijk Palestijns persbureau Donia Al-Watan schreef op 16 september 2018:

“Terwijl we deze heldhaftige operatie zegenen, benadrukken we dat het beschadigen van de Al-Aqsa-moskee een rode lijn is en dat deze operatie een reactie is op waarschuwingen met betrekking tot het gevaar van wat de bezetting momenteel doet, en wat het van plan is te doen in de Al -Aqsa-moskee.”

Decennia lang hebben Palestijnse leiders beweerd dat Israël de moskee vernietigt, en het is niet de eerste keer dat Palestijnen naar Israël wordt verwezen als ratten of muizen die een weg baanden onder de fundamenten van de moskee.

Plaatje onderaan: In nazi-Duitsland werden Joden systematisch voorgesteld als ratten in het bijzonder in het antisemitisch blad Der Stürmer van Julius Streicher of zoals hieronder een cartoon in de Weense krant in Das Kleine Blatt, gepubliceerd op 2 februari 1939, met een groep ratten die letterlijk uit Duitsland werden weggevaagd en hen de toegang tot de ‘democratische’ landen werd geweigerd [beeldbron: Desiring Progress]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Cleric on PA TV: Israelis like “rats burrow under the ground” of Al Aqsa” van 18 september 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

5 gedachtes over “Palestijnse imam: ‘Israëliërs graven als ratten de fundamenten van Al Aqsa moskee onderuit’

  1. In werkelijkheid is het precies omgekeerd :: de WAQF is al vrij lange tijd een uitbreiding aan het doen om en rond deze moskeet en vrachtwagens vol materiaal aan het dumpen in de kidronvallei waar het vervolgens door de israelische archeologen op oudheden wordt onderzocht !!die hele soap-opera is op vrij veel You-Tube filmpjes goed te volgen !! de waqf protesteert heftig tegen dit sifting-project omdat er misschien wel “joodse”oudheden gevonden worden !
    roken die imams soepgroente of vuile sokken ??

    Like

    1. die stort binnenkort vanzelf in ! door gegraaf van WAQF is er onlangs aan de kotel(KLAAGMUUR) een flinke brok steen uitgevallen ! die imam hierboven kan OEPS even apeldoorn bellen !!

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.