Premier Netanyahu: ‘Het is tijd om 1.000 Falasha Joden uit Ethiopië naar Israël te brengen’

Premier Benjamin Netanyahu vertelde op een bijeenkomst van de ministeriële commissie over de Vooruitgang en Integratie van Israëlische Burgers van Ethiopische Herkomst dat het tijd is om de ouders van de Falash Mura-kinderen die al zijn aangekomen, naar Israël te brengen. Het gaat hier over ongeveer 1.000 mensen, zei hij:

“Dit is geen eenvoudige beslissing vanwege andere vertakkingen die we hebben met betrekking tot leden van de Ethiopische gemeenschap; Ik ben echter vastbesloten om dit te doen en ik voeg eraan toe dat dit in de nasleep is van 1.300 Falasha Mura die al naar Israël zijn gekomen. Ik heb [minister van Binnenlandse Zaken] Aryeh Deri, die niet aanwezig kan zijn op deze vergadering, gevraagd om een ​​ontwerpbesluit van de regering in te dienen. Dit is in overeenstemming met het belang waarmee we deze kostbare gemeenschap hebben behandeld, die deel uitmaakt van onze mensen en deel uitmaakt van onze staat.”

De premier voegde eraan toe dat hem werd verteld over ‘woedende’ discriminatie in Kiryat Gat, waarvan hij zei dat deze ook tijdens de vergadering zou worden behandeld. “Gisteren hoorde ik een woedende en racistische opmerking tegen Ethiopische Joden in Kiryat Gat,” zei hij. “We zijn niet bereid dit te accepteren; we verwerpen dit regelrecht. We zijn niet bereid om racisme te accepteren tegen de Ethiopische Joodse gemeenschap of tegen enige andere minderheid in Israël. We zullen dit tijdens deze bijeenkomst bespreken.”

Plaatje hierboven: Apartheid in Israël? Onzin. Israël is zelf een multiculturele staat met mensen van alle origines en afkomstig uit alle landen van de wereld, zoals bv. hierboven enkele Falasha Joden (Beta Israel), burgers en IDF-soldaten afkomstig uit Ethiopië, Afrika. Af en toe zijn er wel eens wrijvingen tussen blanke en zwarte Joden, vooral in Kyrat Gat waar een groot aantal Falasha Joden woont, maar zoiets wordt door het overgrote deel van de Israêlische bevolking afkeurend afgewezen. 

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 21 maart 2013. President Obama ontmoet Miss Israël 2013, Yityish Aynaw. President Shimon Peres (midden) staat er maar wat bleekjes bij. Yityish ‘Titi’ Aynaw, een voormalige officier in het IDF (Israëlisch Leger/Tsahal) werd op woensdag 27 februari 2013 Miss Israel 2013Aldus werd Aynaw de eerste zwarte Israëlische van Ethiopische origine die op haar 21ste de wedstrijd won om de titel te winnen als mooiste Israëlische van het jaar 2013, of ook Miss Israel 5773 volgens de Joodse kalender. De thans 27-jarige Aynaw is een fotomodel uit de Israëlische badstad Netanya die met haar familie op haar twaalfde vanuit het Afrikaanse Ethiopië Afrika naar Israël emigreerde. Titi Aynaw is één van de ca. 121.000 Falasha Joden (Beta Israel) die thans in Israël leven.


Bronnen:

♦ naar een artikel Hana Levi Julian “Netanyahu: ‘Time to Bring 1,000 Falash Mura to Israel’” van 17 september 2018 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Jonathan Beck “Dozens rally against racism in Kiryat Gat day after violent protest” en een artikelSharansky on the Ethiopian-Israeli protests” van 4 mei 2015 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Premier Netanyahu: ‘Het is tijd om 1.000 Falasha Joden uit Ethiopië naar Israël te brengen’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.